bubka написа:Ами прочети какви са ограниченията в Италия, Испания или Франция, които също съм посочил, като не ти е удобен Вучич.
А замислял ли си се защо в Германия мерките са препоръчителни. Замислял ли си се как реагира един германец на препоръчителна мярка в сравнение с един българин. Като се замислиш и ще си отговориш сам и на този въпрос. Достатъчно си умен, за да се досетиш за отговора, но от сега те предупреждавам, че той няма да ти хареса. Защото от него следва и заключението защо в две различни страни идентични мерки, в едната страна са задължителни, а в другата препоръчителни. За парка ще коментирам със смях, защото да, ако те хванат глобата няма да се размине, ама сериозно сега - ако животът ти се върти около това, че не можеш два пъти в седмицата да се поразходиш за половин час в парка и определяш тази твоя ограничена свобода като терор, то ще трябва да се върна към мнението ми по-горе за лигльовците.
Мерките у нас за парковете отначало също бяха препоръчителни - позволена разходката, но да не се струпват хората. И какво направиха всички - изсипаха се по парковете и почнаха да се бутат като овце един в друг. Ето как тази мярка еволюира от препоръчителна към задължителна. Това е и нагледен пример за механизма на случване на нещата, който стои зад това някъде мерките да са препоръчителни, другаде задължителни. Да не говорим пък, че 3/4 от хората на които са ревнали за парковете при нормални условия не стъпват там за повече от 30 минути на седмица.
Фирми фалираха в сектора на обществено хранене, заведения, кина. Там е тежко и неизбежно. Друга част са вързани с Европа. Трябва да знаеш, че огромен процент от освободилите служители фирми, са такива, които са вързани с поръчки към Европа. Това, което се случва с тях е пряко следствие със случващото се в Европа. То няма връзка или има изключително минимална такава с мерките у нас. Тези фирми, докато не тръгне икономиката на Европа, и те няма да тръгнат, дори и у нас да паднат 80-90% от рестрикциите. В този ред на мисли, когато коментираш икономическите последици е редно в много голяма степен да следиш какво се случва в Европа, дали има карантина там, отварят ли се производства и т.н. Утре и да ти отворят парковете у нас, тея фирми пак няма да си възстановят дейността.
Наричам "терор" всичко, което се случва, а не само това с парковете. Въвеждането на строги рестрикции по напълно необоснован начин. Харесва ли ти или не, човек, обявяването на извънредното положение и епидемия е незаконно. Другото, което е, че в белите държави лидерите не се държат с хората като с някакви неграмотни овце и боклуци. Обясняват защо е нужно това, какво ще се постигне това. Ти имаш ниска оценка за българина, хубаво. Аз гледам празните улици и си съставям друга оценка и съм приятно изненадан, защото не вярвах, че ще се случи. Не съм изненадан от това, че един пожарникар разправя за трупове всеки ден и има някакви хора, които го слушат и му вярват.