Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Real
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Real » 17 апр 2020 21:48

CSKA 78 написа:
Real написа:Извинявай! Наистина те мислех за милиционер и с това оправдавах явната ти неспособност да разбираш и асимилираш написаното. Явно не е от професията, ще опитам да ти пиша по-бавно, дано позацепиш.
Няма да речем, че Щатите са тествали повече на милион население. Щото не са. Но пък имат 3,5м. теста срещу 1,7м. на немците. Как точно Германия е правила повече тестове на ден? Като Щатите почнаха и по-късно? Понимаешь???
П.П. А що реши, че съм тръгнал някъде остава мистерия за всеки немилиционерски мозък. Щъкам си по двора, по Витоша, като имам неотложна дейност - слизам си до центъра и си я върша. Блокадата е в другата посока и никак не ме бърка.
П.П.П. Гости и препълнени маси? На Разпети Петък? А недей! ;)

И населението на Щатите колко е?! А на Германия колко е?!
Кой ти говори за Разпети петък! Много добре знаеш, че става въпрос за Великден! Не се прави на ударен!
А извинявай! Ти ли беше с "имението"!? :lol: Е, забравил съм! Явно си се измъкнал по-рано!

ПП Празнувай тогава, когато му дойде времето и не си пълни и без това малкия мозък с неща, които са ти непонятни! :) ;)

Преди години, в казармата, изгубих 40 минути да обяснявам на едно момче от незнайно врачанско село, че 1 литър и 1 килограм са две различни неща. Доста се поизпотих. Накрая момчето, с безизразен поглед и чувство на интелектуално превъзходство рече: Добре де, ама един литър вода колко е? Един килограм, нали!
ТИ ЛИ БЕШЕ, признай си? Радвам се да те срещна! Как е в Бутан? Заразени има ли? Маски достигат ли? Еййй... светът е малък!!!

П.П. Все пак, още по-бавно пиша... обяснявам ти, че се изхвърли безпочвено с това първо място на Германия. Че нито по общ брой, нито на глава, нито на ден са първи... А ти ме питаш колко е населението на Щатите и колко тежи литър вода...
П.П.2 Какви имения пък те гонят сега? Пак нещо не си схванал от нечий прекалено бързо написан пост? И къде съм се измъкнал, като от месец не съм мърдал от София? Абе сигурен ли си, че не си милиционер ???

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 17 апр 2020 22:18

Real написа:
Преди години, в казармата, изгубих 40 минути да обяснявам на едно момче от незнайно врачанско село, че 1 литър и 1 килограм са две различни неща. Доста се поизпотих. Накрая момчето, с безизразен поглед и чувство на интелектуално превъзходство рече: Добре де, ама един литър вода колко е? Един килограм, нали!
ТИ ЛИ БЕШЕ, признай си? Радвам се да те срещна! Как е в Бутан? Заразени има ли? Маски достигат ли? Еййй... светът е малък!!!

П.П. Все пак, още по-бавно пиша... обяснявам ти, че се изхвърли безпочвено с това първо място на Германия. Че нито по общ брой, нито на глава, нито на ден са първи... А ти ме питаш колко е населението на Щатите и колко тежи литър вода...
П.П.2 Какви имения пък те гонят сега? Пак нещо не си схванал от нечий прекалено бързо написан пост? И къде съм се измъкнал, като от месец не съм мърдал от София? Абе сигурен ли си, че не си милиционер ???

Е, добре де, пиши си бавно! За да можеш да виждаш поне от време на време какви глупости пишеш! :)

Първо. Населението на САЩ е над 300 млн. души и са направили(според теб, аз не съм проверявал) 3 млн. теста! Населението на Германия е над 80 млн. души и те са направили(пак според теб) 1.7 млн. теста! В задачата се пита колко теста са направили двете държави средно на 1 милион от населението си?!

Второ. Германия започнаха доста по-рано и по-този начин направиха по-бързо тестовете си в сравнение с Щатите! И може би заради това изглежда(защото и аз доскоро не бях съгласен, че тестовете помагат) ограничиха епидемията си! Докато Щатите са най-засегнатите в света от вируса!

Явно съм те объркал с другия "лекар", който пише в сайта! Е, много лекари станахте на глава от потребителите в сайта! Как да не се обърка човек! Направо се чувстваме по-защитени в сайта, отколкото навън! :lol: :lol: :lol:

ПП Нали знаеш поговорката - с какъвто се събереш такъв ставаш?! Та не е чудно, че по математика(а изглежда и интелектуално) си на нивото на твоят познат бутанец! :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
sinqkrepost1914
Контакти:

Мнениеот sinqkrepost1914 » 18 апр 2020 01:16

Защо на тоя шашардисан мушморок не му се осигури няколкодневна почивка ? Гледам няма човек, с който да не се заял и то по особено тъп начин :lol:
Достатъчно са клоуните по ТВ и фб, за да се търпят такива и по форумите.
За всичко останало ще се разбере. Който е решил да пътува да си носи отговорността, който е решил да се насира от страх - също.
Аз лично смятам, че сега момента е удобен всички мангустинци във Филиповци и Факултета да бъдат основно превъзпитани, не е като да не си го просят, а милицията си има и алиби. Да вземат да свършат нещо полезно, не само да тарашат за 0.2 трева.
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 18 апр 2020 07:39

Groucho написа:
Непринуден написа:Още един пример за жалка България. Всякакви отрепки видях тук. Поредната.
Нещо се сравнява когато има еднаква база за сравнение. В случая на 1 милион души население ние имаме 5.28 мъртви, те 120. Или 120 делено на 5.28 приблицително 23 пъти.

Всъщност и той е прав, просто сравнявате две различни смъртности: смъртност към милион население и смъртност към общ брой случаи на заразени.

Той НЕ Е прав. Помисли логично.

При неговото изчисление, два пъти в наш полза, се отчита, че при заразените нашите се справят два пъти по-добре по отношение на прескачането на смъртта. При равни други условия това би означавало някаква хипотеза от рода на нашите лекари са два пъти по-качествени и по-рядко допускат смърт, нашите заразени носят два пъти по-качествени гени и съответно двойно по-малка е вероятността да умрат или нещо все в това направление.
При моето изчисление, 25 пъти в наша полза, при което гледаме умрелите на 1 милион, вече се включват и външните фактори. В това число най-вече думата ми е за рестрикциите. Тук вече не гледаме как се справят само заразените, а всички. Въвеждането на мерки за ограничение влияе на тези цифри. Те биха били едни без рестрикции и други с рестрикции.

Защо пък да трябва да гледаме през погледа и на рестрикциите и да избираме моята цифра?............ами защото от там избухна конфликта. Неговото мото беше, че и без рестрикции в Швеция е по-добре и беше оборен, че тук нещата дават по-добри резултати, а тук са с рестрикции. Самата тема на разговор (и то провокирана от него) беше около рестрикциите. В такъв случай вземаме умрелите на милион. Другото не показва нищо около рестрикциите.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 18 апр 2020 08:12

CSKA 78 написа:
Real написа:

Е, добре де, пиши си бавно! За да можеш да виждаш поне от време на време какви глупости пишеш! :)

Първо. Населението на САЩ е над 300 млн. души и са направили(според теб, аз не съм проверявал) 3 млн. теста! Населението на Германия е над 80 млн. души и те са направили(пак според теб) 1.7 млн. теста! В задачата се пита колко теста са направили двете държави средно на 1 милион от населението си?!

Второ. Германия започнаха доста по-рано и по-този начин направиха по-бързо тестовете си в сравнение с Щатите! И може би заради това изглежда(защото и аз доскоро не бях съгласен, че тестовете помагат) ограничиха епидемията си! Докато Щатите са най-засегнатите в света от вируса!

Явно съм те объркал с другия "лекар", който пише в сайта! Е, много лекари станахте на глава от потребителите в сайта! Как да не се обърка човек! Направо се чувстваме по-защитени в сайта, отколкото навън! :lol: :lol: :lol:

ПП Нали знаеш поговорката - с какъвто се събереш такъв ставаш?! Та не е чудно, че по математика(а изглежда и интелектуално) си на нивото на твоят познат бутанец! :lol:

Милиционерът си е милиционер!!!
Последен, нанайсти път обяснявам, като за истински милиционер. Поне трето поколение... И ти го написах още в първия си пост:
САЩ имат повече тестове като абсолютна стойност.
Разни емирства, градове-държави, Швейцарии, Португалии и острови - повече тестове на глава.
По-кой точно показател твърдиш, че "Германия е на първо място?"
За литъра и килограма да обяснявам ли, или това вече си го схванал?
Бутанец! :)

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 18 апр 2020 08:28

Непринуден написа:
Groucho написа:Всъщност и той е прав, просто сравнявате две различни смъртности: смъртност към милион население и смъртност към общ брой случаи на заразени.

Той НЕ Е прав. Помисли логично.

Всъщност прави тук не може да има, твърде много фактори не отчитате. Смъртността от заразените е крайно неясна, щото никой няма идея колко са заразените. Числата, които имаме са силно зависими от броя на тестуваните. Смъртността на милион също е мъглява - не знаем колко всъщност са починали от вируса и усложненията, и колко - от инсулт, рак или катастрофа, докато са носели вируса. И колко изобщо не са го носели, но са писани в статистиката за авторитет...
Но иначе съм съгласен, рестрикциите като цяло дават резултат - отлагат нещата във времето. Може би за по-благоприятни времена (ваксина, лек, мутирал в по-приятелска форма вирус), а може би просто планът е такъв - половин година рестрикции, срив, лесно управляеми маси на ръба на оцеляването... Ще видим.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 апр 2020 09:10

Какъв резултат дават рестрикциите, не разбирам. Рестрикцията да пуснат няколко хиляди да отиват в Германия и Англия да сеят по чуждите ниви и след два месеца да се върнат с някакво чудо, дето тук го няма? Спират вътрешното движение, оставят международното. Еми, смех. Отлагане на какво и за кога?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 апр 2020 09:18

Eminem написа:
metodito написа:
Eminem написа:Чакаха голям брой хора да се изнесе от тъпата столица и тогава се сетиха да я затворят. Малоумници! Ако има свестни кметове - няма да пуснат заразните в градовете си!

Кой филм гледаш, че да си го пусна, братчет? :lol:

Кое ти е смешното ? Че селяндурите от столицата ще разпространят заразата из страната ли ? Че изродите по градовете, си щъкат безцелно по улиците ? Че прибраха заразните българи от чужбина и донесоха заразата ? И сега вместо да мислим за намалявяне на забраните, ще ги увеличат.
Щабът спа и сега реве, че напуснали столицата.....ами защо не ги спряхте бе, тъпунгери ? Армията на изходите, опираш калашника в тъпата му кратуна и броиш до 10.
Пък един от прокажените, бил „избягал“ разбираш ли и си отишъл на село. Абе намерете го това шиб@но копеле и го убийте с камъни бе! Не може така ве дае...

Чак да го убият, не. Побой и 5-10 години затвор стигат.

Какво ще разпространяват, брат? Кажи какво точно ще разпространят. Кой ти го каза? На какви доказателства стъпваш? Знаеш ли не е ли "разпространено" това нещо. Не разбра ли: над 80%. Над 80% го изкарват и не разбират. Не го казвам аз. Остави, че прибраха българите. То това го направиха всички правителства. Още като тръгнаха самолетите от Китай към навсякъде, беше ясно: е, сега ще си е*е майката. Другото, къде живееш, че щъкали. В малкия град, където живея (под 15 000) е паднала бомба. В областния град на 40 километра - също. Гледам кадри и от други градове - също. Паднала бомба. Може би там, където живееш е различно. И ще повторя нещо много грозно, което видях във фейсбук. Постнал снимка от 2009 на София - пълно с народ, с коментар: "Вижте ги, бе". Добре, че е улигофрен и не го беше направил, както трябва. Набързо беше разконспириран. Както и да е. Казах: ако искате слушайте генерал Годжи, който между другото февруари каза ясно, че грип Б е далеч по-опасен от това, ако искате слушайте хората, дето това им е работата и не мислете. Гледайте Годжи, гледайте Нова-мова, следете някакви скалъпени числа статистики, ваша си работа.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 апр 2020 09:28

И на никой май не му прави впечатление в стила на приказване на НОЩ. Защо говорят тези УРОДИ-неддобрезани (защото това са еничари), защо говорят за Италия и Испания само. Що не говорят за Чехия, за Словения, за Португалия? На някой, малко от малко не му ли цъква нещо?

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 18 апр 2020 09:31

metodito написа:Какъв резултат дават рестрикциите, не разбирам. Рестрикцията да пуснат няколко хиляди да отиват в Германия и Англия да сеят по чуждите ниви и след два месеца да се върнат с някакво чудо, дето тук го няма? Спират вътрешното движение, оставят международното. Еми, смех. Отлагане на какво и за кога?

Отлагане, защото нямаме изградена здравна система за посрещане на китайския вирус. Не, че и на Запад бяха готови...
Имаше едно място у нас , където се правеха тестове. Вчера се похвалиха, че станали 9. Имаше само един град за тези дейности - първо в София, после и други градове. Нас в глухата провинция кучета ни яли.
Така е решил щабът с отлагане да се разпредели тежестта във времето, докато стане някакво чудо (ваксина, лекарство, лято...). Единствено не мога да ти отговоря ЗА КОГА :roll: , което вече е изнервящо.
България няма и милиционерска система да затегне извънредното положение, защото на някои им се иска. Едва се удържат циганските махали.
Карантината беше въведена най-вече заради връщащите се от чужбина хъшлаци. За Банско да казвам ли.
Може би е хубаво да очакваме, че не 70 % да проболедуват, а поносимите 10 % и тогава да се уталожат нещата.
Другото, след като се върна от село, дано нЕма милиционери.

Върни се в “Свободна зона”