Булсатком пуска Диема Спорт и Диема Екстра

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Булсатком пуска Диема Спорт и Диема Екстра

Мнениеот dunavfc » 07 мар 2015 23:38

diplomat написа:
dunavfc написа:
diplomat написа:
dunavfc написа:Ало, интелигентните, нещо ще се опитате ли да ме оборите или да си го преместя от единият в другият крачол ? С удоволствие ще прочета, кое от написаното от мен не е вярно.

@Дипломат
Обясни ми, кое не е етичното в това, че даден канал иска 4, 10 или 15 лв. за да предава. Моля те обясни.

Монопол на А Група и ВЛ. :) И ако ВЛ може да я гледаш по чуждестранен канал или чрез Интернет, то правата за прякото предаване на българското първенство ги притежава само една телевизия. Отделно, от Нова използват полу-законни прийоми, за да си осигурят печалбата - първо, в началото на сезона, Нова ТВ увеличава цената на пакета си от програми с 2 лева заради А Група и ВЛ; второ, изискват от операторите да таксуват потребителите на устройство, а не на клиент. Това значи, че един абонат трябва да плати за 2 устройства, например, 8 лева, дори и да иска само на единия си телевизор да гледа мачовете. Не ми се обяснява надълго и широко, така че ето още едно информативно сайтче :) : http://www.buzzle.com/articles/ethical- ... tices.html
Даже ще копна специално цитата, даден от сайта:
"I have always recognized that the object of business is to make money in an honorable manner. I have endeavored to remember that the object of life is to do good." - Peter Cooper, American Inventor, Manufacturer and Philanthropist

Е, кое първенство не е монопол ? Испанското първенство, което е в ръцете на Булсатком и не може да се гледа от много оператори, не е ли монопол ? Разликата е, че без значение на кой оператор си, ако си платиш 4 лв. ще гледаш "А" група и Висшата Лига, докато за да гледаш испанското, трябва да станеш абонат на Булсатком.

Скай Спорт, като държи правата на Висшата Лига и таксува клиентите си с 50-100 паунда, монополист ли е ? Етично ли е ?

От теб, а и от други чувам, че има някакви специфични разлики от това, което моят оператор ми предлага. Моят оператор не ми е искал 2 лв. допълнително в последните години, нито пък ме задължава да плащам по 4 лв. на приемник. У нас имам 1 приемник, на работа имам 2 приемника, плащам общо за 2. Сигурен съм, че има много недоразумения в организационен план, но предполагам с времето това ще се изчисти.

В Англия не само Скай Спортс предават ВЛ. ;) И точно заради испанското ги мразя тия от БСК - страшна преебавка е това. :evil:

Нека да не са Скай Спортс, дадох ги просто за пример. Става въпрос, че на всякъде в повечето случаи, само един канал предава дадено първенство или канали с общ собственик.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 07 мар 2015 23:41

Tommi написа:
diplomat написа:
dunavfc написа:Ало, интелигентните, нещо ще се опитате ли да ме оборите или да си го преместя от единият в другият крачол ? С удоволствие ще прочета, кое от написаното от мен не е вярно.

@Дипломат
Обясни ми, кое не е етичното в това, че даден канал иска 4, 10 или 15 лв. за да предава. Моля те обясни.

Монопол на А Група и ВЛ. :) И ако ВЛ може да я гледаш по чуждестранен канал или чрез Интернет, то правата за прякото предаване на българското първенство ги притежава само една телевизия. Отделно, от Нова използват полу-законни прийоми, за да си осигурят печалбата - първо, в началото на сезона, Нова ТВ увеличава цената на пакета си от програми с 2 лева заради А Група и ВЛ; второ, изискват от операторите да таксуват потребителите на устройство, а не на клиент. Това значи, че един абонат трябва да плати за 2 устройства, например, 8 лева, дори и да иска само на единия си телевизор да гледа мачовете. Не ми се обяснява надълго и широко, така че ето още едно информативно сайтче :) : http://www.buzzle.com/articles/ethical- ... tices.html
Даже ще копна специално цитата, даден от сайта:
"I have always recognized that the object of business is to make money in an honorable manner. I have endeavored to remember that the object of life is to do good." - Peter Cooper, American Inventor, Manufacturer and Philanthropist

Продажбата на даден продукт, вместо безплатното му предоставяне, не е свързано с бизнес етиката.

Нищо безплатно няма по телевизията, за всяко едно нещо си платил. Тук говорим за кабеларките, за ефирната телевизия не знам, но мисля че почти навсякъде си има закони какво е минималното, което трябва да се предоставя на хората. В Англия нито има такъв монопол като тук, нито ограничават предаването на ВЛ по ефирната ТВ. А и е малко смешно да се сравняваме с Англия. :mrgreen:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 мар 2015 23:48

diplomat написа:Нищо безплатно няма по телевизията, за всяко едно нещо си платил. Тук говорим за кабеларките, за ефирната телевизия не знам, но мисля че почти навсякъде си има закони какво е минималното, което трябва да се предоставя на хората. В Англия нито има такъв монопол като тук, нито ограничават предаването на ВЛ по ефирната ТВ. А и е малко смешно да се сравняваме с Англия. :mrgreen:

Телевизията си решава колко да струва продуктът, който излъчва. Може да не иска допълнително заплащане, може да иска 4 лв., може да иска и 100 лв. Това си е тяхна политика и си носят всички последствия.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 07 мар 2015 23:51

Томи, луд станах, че го повтарям това, като малоумник 9821831283 пъти. Хората не искат или не могат да разберат, че от пазарът зависи, дали един продукт ще бъде безплатен или не, дали ще струва 1 ст. или 1 млн. лв. Затова, казвам и на колегата - Дипломат, че изобщо не трябва да търсим етика и морал тук.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 07 мар 2015 23:57

Вие говорите за теоретичния вариант, при който държавата не се намесва изобщо при определяне на пазарите и нормативите, но това не може да носи просперитет за всички, защото на обществото все още му липсва морал и етика, както и образование, като тук визирам "продавачи" и "купувачи". :) Малко ултра-капиталистически ми идват вашите мнения, нищо лично. ;)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 мар 2015 00:05

В моите представи, колкото по-малка роля има държавата, толкова по-добре. Има места, където държавната намеса е задължителна, но в повечето случаи, има ли пръст държавата, стават проблеми.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 08 мар 2015 00:08

dunavfc написа:В моите представи, колкото по-малка роля има държавата, толкова по-добре. Има места, където държавната намеса е задължителна, но в повечето случаи, има ли пръст държавата, стават проблеми.

Така е, но има много субективни фактори, които трябва да се анализират първо. Най-лошото е, че нашата икономика не може без държавна намеса в момента, но ние нямаме адекватна държава, която да промени това. :|

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 мар 2015 00:11

Мисля, че е крайно време да обявим война на Германия, да се предадем веднага и да дойдат и да ни наложат закони, дисциплина и работа !!!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 08 мар 2015 00:17

dunavfc написа:Мисля, че е крайно време да обявим война на Германия, да се предадем веднага и да дойдат и да ни наложат закони, дисциплина и работа !!!

Заеби, ще ги научим и тях да крадат. :lol:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 мар 2015 00:23

Научим ли германците на това, замина Европа...

Върни се в “Свободна зона”