diplomat написа:dunavfc написа:diplomat написа:dunavfc написа:Ало, интелигентните, нещо ще се опитате ли да ме оборите или да си го преместя от единият в другият крачол ? С удоволствие ще прочета, кое от написаното от мен не е вярно.
@Дипломат
Обясни ми, кое не е етичното в това, че даден канал иска 4, 10 или 15 лв. за да предава. Моля те обясни.
Монопол на А Група и ВЛ.И ако ВЛ може да я гледаш по чуждестранен канал или чрез Интернет, то правата за прякото предаване на българското първенство ги притежава само една телевизия. Отделно, от Нова използват полу-законни прийоми, за да си осигурят печалбата - първо, в началото на сезона, Нова ТВ увеличава цената на пакета си от програми с 2 лева заради А Група и ВЛ; второ, изискват от операторите да таксуват потребителите на устройство, а не на клиент. Това значи, че един абонат трябва да плати за 2 устройства, например, 8 лева, дори и да иска само на единия си телевизор да гледа мачовете. Не ми се обяснява надълго и широко, така че ето още едно информативно сайтче
: http://www.buzzle.com/articles/ethical- ... tices.html
Даже ще копна специално цитата, даден от сайта:"I have always recognized that the object of business is to make money in an honorable manner. I have endeavored to remember that the object of life is to do good." - Peter Cooper, American Inventor, Manufacturer and Philanthropist
Е, кое първенство не е монопол ? Испанското първенство, което е в ръцете на Булсатком и не може да се гледа от много оператори, не е ли монопол ? Разликата е, че без значение на кой оператор си, ако си платиш 4 лв. ще гледаш "А" група и Висшата Лига, докато за да гледаш испанското, трябва да станеш абонат на Булсатком.
Скай Спорт, като държи правата на Висшата Лига и таксува клиентите си с 50-100 паунда, монополист ли е ? Етично ли е ?
От теб, а и от други чувам, че има някакви специфични разлики от това, което моят оператор ми предлага. Моят оператор не ми е искал 2 лв. допълнително в последните години, нито пък ме задължава да плащам по 4 лв. на приемник. У нас имам 1 приемник, на работа имам 2 приемника, плащам общо за 2. Сигурен съм, че има много недоразумения в организационен план, но предполагам с времето това ще се изчисти.
В Англия не само Скай Спортс предават ВЛ.И точно заради испанското ги мразя тия от БСК - страшна преебавка е това.
Нека да не са Скай Спортс, дадох ги просто за пример. Става въпрос, че на всякъде в повечето случаи, само един канал предава дадено първенство или канали с общ собственик.