Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 фев 2014 13:30

doktora25 написа:Жалка работа е, че някои хора отричат, че лижем западните и симпатизират на политиците, благодарение на които това се случва.

"Западни задници" лижат, както БСП, така и ГЕРБ.
За "Реформаторите", е ясно.

Принципно БГ политиците ( без значение от "цвета" и разбиранията ) ... Ще лижат и африканскии задници, ако видят шанс за финансово облагодетелстване. ;)

Сред българското общество е нормално да се харесва повече западният модел на живот, от колкото руският.
Все пак ясно се вижда, кои живеят по-добре.
Но не бих нарекъл това "лизане".
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 фев 2014 13:55

THE G.A.M.E написа:
doktora25 написа:Жалка работа е, че някои хора отричат, че лижем западните и симпатизират на политиците, благодарение на които това се случва.

"Западни задници" лижат, както БСП, така и ГЕРБ.
За "Реформаторите", е ясно.

Принципно БГ политиците ( без значение от "цвета" и разбиранията ) ... Ще лижат и африканскии задници, ако видят шанс за финансово облагодетелстване. ;)

Сред българското общество е нормално да се харесва повече западният модел на живот, от колкото руският.
Все пак ясно се вижда, кои живеят по-добре.
Но не бих нарекъл това "лизане".

Съгласен съм, но двете неща не са свързани. Какво значи "руски модел на живот"? Моделът за мен се определя от това, че сме в 21-ви век, от развитието на техниката и технологиите (макар че и към тях имам известни съображения), от това че живеем в информационен свят. Докато това каква икономическа изгода имаме от сътрудничеството си с една или друга страна и по какъв начин тя ни ограничава суверенитета вече е съвсем отделен въпрос.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 фев 2014 14:02

doktora25 написа:Какво значи "руски модел на живот"?

В смисъл икономическият модел, който изглежда се толерира от Държавата.
А той е същият като нашият - Огромна бездна между богатите ( които са много малко малцинство, така наречените - олигарси ) ... И останалите прослойки.
Като разликата между средната класа ( която също е малцинство, макар и да е повече от богатите, като бройка ) ... И бедните, също е доста сериозна.
А именно прослойката на бедните, е най-масовата, и като че ли това се поддържа изкуствено от Държавата и частният бизнес. ;)

А също така, характерно за "руският начин" е и това, което отново го има и при нас - централизирана икономика.
Развиват се 2-3 области, в които стандартът на живот е в пъти по-висок от останалите области.
При нас София, Бургас и Варна, са с доста по-голям ръст на средната заплата.
В Русия, Москва и Санкт Петербург, са си направо отделна държава, с чието сравнение, другите области на Русия, все едно са от третият свят.

Докато, примерно във Франция, няма никаква разлика дали бачкаш в Париж, или пък в Ним, да речем, заплатите почти не се различават.
Разбира се, говорим за една и съща професия. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 фев 2014 14:16

THE G.A.M.E написа:
doktora25 написа:Какво значи "руски модел на живот"?

В смисъл икономическият модел, който изглежда се толерира от Държавата.
А той е същият като нашият - Огромна бездна между богатите ( които са много малко малцинство, така наречените - олигарси ) ... И останалите прослойки.
Като разликата между средната класа ( която също е малцинство, макар и да е повече от богатите, като бройка ) ... И бедните, също е доста сериозна.
А именно прослойката на бедните, е най-масовата, и като че ли това се поддържа изкуствено от Държавата и частният бизнес. ;)

Перфектно описваш състоянието в страната ни в момента. За състоянието в Русия от много места съм чел и чувал че е подобно, но не съм имал възможност да говоря с истински руснаци по въпроса, за да бъда по-убеден и да съпоставя техния стандарт на живот (на масата от населението) с нашия. В същото време обаче нямам основания да не мисля, че институции като МВФ, СБ, самият ЕС и особено САЩ имат основната роля да поддържат положението ни в страната именно такова. Щатите и по-развитите държави от ЕС са заинтересувани да ни крадат най-способните и квалифицирани кадри, също така западноевропейците имат интерес да ни използват за обслужващ персонал, както и просто да контролират територията ни, намираща се на стратегическо място. Това е. Макар че работната ни ръка е изключително евтина те дори не правят почти никакви инвестиции на наша територия, а голяма част от търговските им вериги задушават родния малък бизнес.

И само нещо да вметна. Казваш модел, който се толерира от Държавата. Не е много точно. Моделът се толерира от конкретните политици от ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС и т.н. Всъщност мощният държавен апарат в ръцете на амбициозни политици може да се противопостави на голяма част от негативните тенденции.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 09 фев 2014 22:18

В България е пълно с толкова много ограничени мекотели,темата за гей браковете ще бъде поредната,която ще докаже това...
Какво му е работата на Пешо,Гошо или Васко да кажат може ли Мартин и Калин да бъдат двойка или не ? Бракът е просто един подпис и без да го има като закон в момента,хиляди двойки от с обратна ориентация живеят заедно.

Интересно е,че и 90 % от мъжете са против мъжката педерастия,но същите тези 90 % няма нищо против лесбийството,а дори за много мъже си е чист фетиш.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 фев 2014 08:54

dunavfc написа:В България е пълно с толкова много ограничени мекотели,темата за гей браковете ще бъде поредната,която ще докаже това...
Какво му е работата на Пешо,Гошо или Васко да кажат може ли Мартин и Калин да бъдат двойка или не ? Бракът е просто един подпис и без да го има като закон в момента,хиляди двойки от с обратна ориентация живеят заедно.

Интересно е,че и 90 % от мъжете са против мъжката ********ия,но същите тези 90 % няма нищо против лесбийството,а дори за много мъже си е чист фетиш.

Хиляди? :lol: :lol: :lol:

Хиляди са бръмбарите в главите на соросоидите. Ако има в България пед*****и те са единствено в преносния смисъл на думата (хора на които не може да се разчита).
Последна промяна от doktora25 на 10 фев 2014 10:17, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 10 фев 2014 09:47

dunavfc написа:Какво му е работата на Пешо,Гошо или Васко да кажат може ли Мартин и Калин да бъдат двойка или не ? Бракът е просто един подпис и без да го има като закон в момента,хиляди двойки от с обратна ориентация живеят заедно.

Никаква. Нямам нищо против това да си играят Пешо и Гошо, че ако искат заедно с Васко в спалнята. Там какво правят не ме бърка. Но бих предпочел просто да го правят, а не да ни заливат с ориентацията си чрез паради, медийни публикации и не знам какво още. Следва да отбележа, че аз мисля така и по адрес на хората с нормална сексуална ориентация: интимния живот е лична работа, не повод за публична изява.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 фев 2014 12:03

Betchualeng Arnaikem написа:
dunavfc написа:Какво му е работата на Пешо,Гошо или Васко да кажат може ли Мартин и Калин да бъдат двойка или не ? Бракът е просто един подпис и без да го има като закон в момента,хиляди двойки от с обратна ориентация живеят заедно.

Никаква. Нямам нищо против това да си играят Пешо и Гошо, че ако искат заедно с Васко в спалнята. Там какво правят не ме бърка. Но бих предпочел просто да го правят, а не да ни заливат с ориентацията си чрез паради, медийни публикации и не знам какво още. Следва да отбележа, че аз мисля така и по адрес на хората с нормална сексуална ориентация: интимния живот е лична работа, не повод за публична изява.

Няма абсолютно никакъв спор,че тези паради са ненужни и само внасят напрежение сред хората. Напълно съм съгласен да се минава и без тях.
Но за това,кой с кого иска да си ляга съм твърдо против,някой да се изявява на господ и да дава акъл. Още повече мизерната ни църква,която е пълна с педераси,курвари и педофили.

doktora25 написа:
dunavfc написа:В България е пълно с толкова много ограничени мекотели,темата за гей браковете ще бъде поредната,която ще докаже това...

Интересно е,че и 90 % от мъжете са против мъжката ********ия,но същите тези 90 % няма нищо против лесбийството,а дори за много мъже си е чист фетиш.

Хиляди? :lol: :lol: :lol:

Хиляди са бръмбарите в главите на соросоидите. Ако има в България пед*****и те са единствено в преносния смисъл на думата (хора на които не може да се разчита).

Нека не са хиляди,нека са стотици,едва ли числото има някакво значение. Въпроса е,че нито ти,нито аз,нито който и да е било има право да дава акъл на хората как да живеят в личният си живот.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 10 фев 2014 14:36

dunavfc написа:Нека не са хиляди,нека са стотици,едва ли числото има някакво значение. Въпроса е,че нито ти,нито аз,нито който и да е било има право да дава акъл на хората как да живеят в личният си живот.

С някои изключения. За хомосексуалистите съм съгласен ама я да е некой педофил да се види у приказка...
Казвам го, защото каза ЛИЧНИЯ ЖИВОТ, а има хора за които това е доста.. странно преживяване пф
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 фев 2014 14:55

Педофилията е съвсем друга бира ;) Това е престъпление и то тежко,не може да бъде лична работа.

Върни се в “Свободна зона”