Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот Jürgen » 18 окт 2013 12:55

THE G.A.M.E написа:
Атеист написа:
Казано с две думи - Христос е бил добър и смирен учител, но просто човек, а Библията е книга от която можеш да научиш някои неща, но е просто книга - една от многото такива.

А религията - това е защитен механизъм срещу реалността!

Сега, ако ми посочиш друг "човек", който изцерява неличими болести и съживява мъртъвци... Освен това и възкръсва след смърта си.

Вярата в Христос е точно, защото с действията си показва ясно, че не е човек.
Мислиш ли, че почти 2 млрд. ще вярват в един обикновен човек ? :roll:

Що се отнася до 2-рото подчертано...
Коя е "реалноста", която религията се опитва да избегне ? :?
Просто ми е интересно...

А ти можеш ли да ни посочиш някакво доказателство за това,че тези неща са се случили? Не твърдение,а доказателство. Някой факт?
Иначе,това,че християнството е много разпространено не го прави повече вярно, отколкото е!
А реалността.....еми логичната реалност. В религията има толкова много фантазия, толкова мнения без покритие......

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 окт 2013 13:27

Християнството е най-разпространено поради 2 причини:

1. То е много угодно на властта, защото кара хората да се подчиняват на владетеля си, защото има власт от Бога.

2. Най-елементарно е от другите религии. Само един Бог, който вижда и чува и знае всичко. Всеки неграмотен дебил ще го запомни и ще го е страх от ''възмездието'' в отвъдния живот.

Ето малко ФАКТИ, а не празни приказки за християнството.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 13:39

Не знам дали е най-разпространеното. Според v.r.s. католицизмът е някаква секта и само православните християни се зачитат. :lol: Пък за протестанство и всякакви други видове разклонения да не говорим.

Аз и затова питах преди време - от 7 и повече милиярда човека на тази планета само православните християни (около 200 милиона някъде) ли са се насочили към "правилната вяра", а всички други сигурно ще горят в ада?

nam_si_koy
Контакти:

Мнениеот nam_si_koy » 18 окт 2013 13:57

Soulen написа:Християнството е най-разпространено поради 2 причини:

1. То е много угодно на властта, защото кара хората да се подчиняват на владетеля си, защото има власт от Бога.

2. Най-елементарно е от другите религии. Само един Бог, който вижда и чува и знае всичко. Всеки неграмотен дебил ще го запомни и ще го е страх от ''възмездието'' в отвъдния живот.

1 Християните се подчиняват на Бога, не на властта.Кесаровото кесарю - толкова.

2 Наоколо има толкова много възгордели се праведници и православни фашисти. Неграмотен дебил, който има страх от Бога?Безценно.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 18 окт 2013 14:37

Soulen написа:Християнството е най-разпространено поради 2 причини:

И от къде ги измисли тези факти?
Да, всяка власт е от Бога и Християнина е длъжен да спазва закона, но когато този закон е против Бога, то тогава християните са се противопоставяли и то не със сила, а с търпение и саможертва. Заради това са избити стотици хиляди, а може би и милиони християни през вековете. Да не говорим, за първите 300 години, когато Християнството е било преследвано от Евреи и езичници в Римсака империя и смъртни присъди са се раздавали масово само заради отказа да принесат жертва на идолите и откажат от Вярата си.
Колко до неграмотните дебили, то голяма част от далите живота си за вярата са били много по-грамотни от грамотните-всезнаещи в момента, тъй като не малака част са били учени, управители на области и градове, военачалници, приближени в двора и дори близки на самите императори. Не мисли, че хората навремето са били неграмотни, напротив били са много по-грамотни от колкото можеш да си представиш, а да не говорим, че Епископи и духовници са се занимавали и с наука.
Ти с колко религии си запознат в дълбочина за да твърдиш, че християнството е най-елементарно от всички, тъй като от това което си написал разбирам, че въобще не си запознат с Християнската религия, но вероятно с другите си наясно за да твърдиш подобно нещо? Ще ми е интересно да разбера с кои религии си запознат.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 18 окт 2013 14:53

Атеист написа:Не знам дали е най-разпространеното. Според v.r.s. католицизмът е някаква секта и само православните християни се зачитат. :lol: Пък за протестанство и всякакви други видове разклонения да не говорим.

Аз и затова питах преди време - от 7 и повече милиярда човека на тази планета само православните християни (около 200 милиона някъде) ли са се насочили към "правилната вяра", а всички други сигурно ще горят в ада?

Не според мен Католицизма е ерес, а според Вселенските събори на които са приети кононите и правилата в Църквата. Западната Църква се отклонява от тях и вкарва нововъведения, а всяко нововъведение което не е одобрено и прието на Вселенски Събор е ерес. Същото е и с Протестантите, които отиват още по-далече, отхвърляйки някои от тайнствата в Църквата.

Сам Христос кава за лъжливото изповедание:

"21. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи!, ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Моя Отец, Който е на небесата.

22. В онзи ден мнозина ще Ми кажат: Господи! Господи! Не в Твое ли име пророкувахме, не в Твое ли име бесове изгонвахме и не в Твое ли име извършихме много чудеса?

23. Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене, вие, които вършите беззаконие.

Както и:

„Влезте през тесните врата; защото широки са вратата и просторен е пътят, който води към погибел, и мнозина са, които минават през тях; “.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 15:17

v.r.s. написа:Не според мен Католицизма е ерес, а според Вселенските събори на които са приети кононите и правилата в Църквата. Западната Църква се отклонява от тях и вкарва нововъведения, а всяко нововъведение което не е одобрено и прието на Вселенски Събор е ерес. Същото е и с Протестантите, които отиват още по-далече, отхвърляйки някои от тайнствата в Църквата.

Сам Христос кава за лъжливото изповедание:

"21. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи!, ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Моя Отец, Който е на небесата.

22. В онзи ден мнозина ще Ми кажат: Господи! Господи! Не в Твое ли име пророкувахме, не в Твое ли име бесове изгонвахме и не в Твое ли име извършихме много чудеса?

23. Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене, вие, които вършите беззаконие.

Както и:

„Влезте през тесните врата; защото широки са вратата и просторен е пътят, който води към погибел, и мнозина са, които минават през тях; “.

Така, сега остава да споделиш какво става с всичките 7 милиарда души, които не проповядват твоята религия. Тоест какво става с 97-98% от населението на Земята, когато умре? Аз мога да ти кажа - всички умират и това е краят. Сега ми кажи според твоята църква какво се случва с всички тези други хора!

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 18 окт 2013 15:22

Атеист написа:
Така, сега остава да споделиш какво става с всичките 7 милиарда души, които не проповядват твоята религия. Тоест какво става с 97-98% от населението на Земята, когато умре? Аз мога да ти кажа - всички умират и това е краят. Сега ми кажи според твоята църква какво се случва с всички тези други хора!

Всеки "бог", си гледа стадото. Ако си християнин, отиваш в "рая", като умреш. Ако си будист, отиваш , там където е писано , че отиват будистите и т.н. с всяка отделна религия ... :P

Аз, поне съм сигурен къде ще отида и от къде идвам. Почти всички атоми в тялото ми са създадени в ядрата на отдавна изчезнали звезди, разпръснати след избухването им в супернови.

nam_si_koy
Контакти:

Мнениеот nam_si_koy » 18 окт 2013 15:40

v.r.s. написа:„Влезте през тесните врата; защото широки са вратата и просторен е пътят, който води към погибел, и мнозина са, които минават през тях; “.

Много добър цитат братле.Ако Православието беше без отклонение от тесния път към Бога щеше ли да има Богомили едно време, Бяло братство и т.н.Според мен масовите религии в общоприетия им вид са за хора, които не са готови да поемат по този тесен път, но със стремеж да са разумни и будни.Имат своето място Католицизъм, Протестанство, Ислям и т.н.Дори откровено сбърканите послания на Конфуций са били от полза на негови ученици да осъзнаят че пият от чашата със сладка отрова и са станали по-късно ученици на Лао Дзъ.Всичко е такова каквото трябва да бъде.
Какво значение има по какъв начин ще се събуди неземното в човека?От там нататък ученика Търсач на Истината ще намери своя Път или Учител или Истината или ще отиде смирен при Бога и така.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 15:49

James Beattie написа:Аз, поне съм сигурен къде ще отида и от къде идвам. Почти всички атоми в тялото ми са създадени в ядрата на отдавна изчезнали звезди, разпръснати след избухването им в супернови.

Това важи за всеки един човек на планетата, както и за всички живи същества. И лично за мен това е и най-поетичният и красив завършек на живота, много по-вдъхновяващ, отколкото някакъв си "рай" или задгробен живот.

Поздравявам те с това прекрасно видео на този уникален учен ;) :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QADMMmU6ab8[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”