venger написа:daniel875 написа:Да живее БКП! Да живее 09.09.1944 година! Ако не беше той, нямаше да има народ по нашите земи. Сталин е направил това, което е правилно. Умишлено слага разделителната линия между Изтока и Запада, за да се знае, че тя си съществува, въпреки че от векове се е казвало, че не било така.
Така е и така ще бъде. Както в настояща ФРГ си съществува деление на ФРГ и ГДР, така е навсякъде. На лъжата краката са къси, западняци
Тази пуста демокрация не е съществувала във времето и няма да просъществува, защото това е най - измисленият начин за манипулация на обществото.
Свободата е състояние на духа. За да е свободен духа, трябва да имаш нормален живот. Днес това, което го имаш преди 10.11., го разрушиха напълно. Свободата от двадесет и четири години е една голяма заблуда.
И веднага след това:
"Свободата е робство!
Войната е мир!
Невежеството е сила!"

Това знаеш ли от коя книга е? Тази книга е писана по - скоро за днешния свят, а не за социализма, така че подписът ми е абсолютно правилен.
"Свободата е робство!
Войната е мир!
Невежеството е сила!"
Точно така е.
Защо свободата е робство? Така е, защото който се стреми към нея самоцелно, разбира, че всъщност е искал да бъде окован. Свободата не се постига заради самата нея. Тя е състояние на духа. Тогава тя не е робство.
"Войната е мир!" Така е, защото когато се води война, тогава хората осъзнаваме, че сме направили голяма грешка. Тя трябва да бъде поправена.
"Невежеството е сила!" Това е напълно вярно. Днес в какъв свят живеем? Да не би това, че живеем в двадесет и първи век, да е кой знае какво? Имам усещането, а и не само аз, че живеем в Античността, когато отмъщението е било основа. Какъв е този свят? За какво се бори? Почти нищо не знае за себе си, но ако го слушаш, всъщност уж е много вещ. Да, но не е.
Колкото повече човек научава, толкова повече разбира, че много малко знае. Обратното, колкото по - малко знае, толкова повече си мисли, че всичко може, умее. Днес е така.