Модератор ЛокоПД написа:dunavfc написа:
Пич,бъркаш официалният език с изучаването на други езици. Не ми се рови в нета,но съм гледал по български канали,как в Австралия има български деца,които изучават български език и никой не ги спира за това. Предполагам и гърците и италианците имат право на изучаване на своите езици.
И тук официалният език не е турски,ако не си разбрал...
Пич,може да ровиш където си искаш,но аз съм бил там и мога да ти кажа едно - в австралийско училище всички предмети се изучават на английски език.За да вземеш виза,или австралийско поданство минаваш през такава цедка,че може да ти се "увий свет".И така е правилно - щом ще живееш в една държава и ще
ползваш някакви права и социални придобивки,трябва да се съобразяваш с правилата.Въпреки това,смея да твърдя,че Австралия е най-доброто място за живеене,с най-добрата социална система и т.н.Имам база за сравнение,защото съм бил и в Щатите и в Англия.
А като чух сълзотворното изказване на Лютви Местан в Българския парламент оня ден :"Какво лошо има в това,едно дете,в торбичката с учебниците редом с учебника по български език,да носи и учебник на майчин език..." бля,бля,бля,направо ми прилоша.Да си взимат торбичките и да ходят в някои други училища,направени примерно от ДПС за електората си,щом са толкова загрижени /имат средства в излишък/.Така е в нормалните държави.
Ти географията и историята в БГ да не я учи на латински