Всеки българин – с микро чип!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Всеки българин – с микро чип!

Мнениеот doktora25 » 12 фев 2013 15:48

vaskonti написа:Извинявай, пропуснал съм те.
Казах го няколко пъти - дори със съвременните средства за наблюдение и контрол всеки човек може да бъде следен какво прави. Какво остава за след 15-20 години.
Въпросният принцип дали ми харесва или не е отделен въпрос. Същественият въпрос е, че има резон в него, поне според мен. Като под контрол на масите не разбирам забрана за протест, демонстрации и стачки, а до ескалирането им в неконтролируеми действия, защото миниатюрна е крачката от една справедлива революция на един изтормозен народ до пълен хаос, мародерщина и безвластие. Сред масите, сред тълпата личността се губи, а това е огромен проблем, при това не за тези, които са на власт, а за самите маси, за самия народ. Така че според мен е редно масите да бъдат контролирани в някаква степен. Отделният човек си е свободен да прави каквото иска в рамките на закона, но пък е контролиран от средата си.

Крачката може да е миниатюрна, но между справедливия протест и анархията има 2 много важни междинни състояния, а именно 1) да бъдат удовлетворени всички изисквания на протестиращите; 2) преврат. Те по никакъв начин не бива да бъдат пренебрегвани и предотвратявани чрез въпросния контрол.
Колкото до първата част на въпроса явно не сме се разбрали. Този краен сценарий който описваме включваше манипулирането на мисли и счетох че твърдиш, че в момента съществува и се прилага подобна технология или че до 15-20 години ще бъде измислена, но явно не го твърдиш.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 фев 2013 17:19

vaskonti написа:Събираш само числата, които тайните общества са решили да предоставят на хората. А дали тези числа са верните и дали няма скрити неизвестни...
Защо Осама му трябваха 3 години, това не знам. Но ако не е бил той нямаше да си признае изобщо - защо да го прави?
Мислиш ли, че ако има такава организация, тези хора биха допуснали такива елементарни грешки, като например да обявят, че една сграда е срутена 20 минути преди това, а на всичко от горе в пряк ефир на фона на тая сграда? Гледал съм го въпросното клипче, става въпрос за ВВС. Нямам намерение да се впускам в разсъждения на тая тема, но все пак - 1. Както казах, това е крайно аматьорска грешка, която не виждам как може да бъде допусната от хора, които се занимават със световна конспирация и 2. Не смятам, че на САЩ им трябва да организират чак такова нещо за да нахлуят в Афганистан и Ирак. В крайна сметка Бин Ладен е извършвал още много други достатъчно тежки атентати за да има оправдание за военно присъствие в Залива и Афганистан под претескт, че съответните страни укриват международен терорист.

Както казах, никога не съм си правил крайни изводи от клипчета в нета, без значение кой клип каква конспирация "разкрива". Например ти не вярваш на телевизиите, особено големите световни такива, но пък вярваш на интернет? Защо? Каква е разликата? Да - в интернет е пълно с фалшификати, пълно е и с истини. Но не е ли така и с телевизията? На какъв принцип подбираш на кое да вярваш и на кое не? Според дали това, което е представено в клипчето съвпада с твоята вътрешна нагласа за случая? Твоя работа, аз обаче не вярвам на никой и на нищо. Принципно си имам изградена някаква моя теория на конспирацията, но изобщо не настоявам, че е вярна. Изобщо не смятам, че САЩ са лошите, а всички останали са добрите. Още по-малко тия в югозападна Азия. А твоята нагласа, както и общата тук, е, че САЩ е изворът на злото, което тъпче целия свят. Това за мен е крайно наивно и най-вече ограничено виждане на нещата.
Както и да е, отплеснахме се. За последно ще кажа, че в цялата теория на конспирацията ме дразни фактът, че за всичко съществено, което да засегне цялото човечество, се говори все в бъдеще неопределено време. Това щяло да стане, онова щяло да стане... Е, кога ще стане? От години едно и също се говори. Конфликти избухват и отмират, но нищо глобално не е станало и не виждам скоро да стане. Е това ме дразни в цялата тая теория и точно затова се съмнявам в нея. По-точно - съмнявам се не, че съществува наистина, а че тя е точно такава, каквато я изкарвате - без да уточнявам дали е добра или лоша.

Значи за да филтрирам прочетена информация от нета и от където и да е и да я приема, то тази информация трябва да е логична и обоснована. Ако противолечи на тези критерии е нормално да я отхвърля.

Атентаните от 11.09. ги дадох за пример, тъй като официалната информация е в противоречие с логиката и за мен е необоснована.
Зададох ти някои въпроси на които ти не отговори или го направи с общи приказки, че не било възможно да се направят елементарни грешки, ако е планирано и извършено от американски служби, а не от Алкайда и Осама Бил Ладен, който между другото е агент на ЦРУ. Защо беше обявено срутването на СТЦ 7 по рано и то на фона на все още цялата сграда, как репортера е получил тази информация преди да стане факт и от кого? Какво доведе до срутването на тази сграда, при положение, че в нея не се е удрял самолет? Ти не си ли задаваш подобни въпраси или за теб това не е важно и е достатъчна официалната информация за тези събития, независимо, че е изпълнена с противоречия и не дава отговори, а напротив, поражда още повече въпроси. Да не говорим за Пентагона, непоказването на записите от черните кутии, от този самолет и другият който падна. Кутии, които се оказват, че са негодни за извличане на необходимата информация, а тези от самолетите взривили се в кулите се оказа, че дори не са били намерени. Тях не ги намериха, но пък намериха личната карта на един от терористите в отломките на една от кулите.
Всичко това не ти ли звучи нелогично и повърхнастно и не е ли повод да се съмнавам и отхвърлям официалната информация, на която ти се облягаш и за теб ако дадено събитие не е официално потвърдено, както казваш за чиповете, то значи няма стойност.
По този начин събирам две и две, а не, че мойте тайни общества са решили да ги предоставят. За щастие все ощи има хора в света, които се противопоставят на тези тайни общества, мислят, търсят отговори, анализират и изваждат всичко това в публичното пространство, тъй като както се казва, "на всяко действие има равно по-сила противодействие".
Точно това противодействие се стремят да елиминират управляващите във всички страни, както и тези които са на върха на пирамидата. Това прави в момента гръцкото правителство, което иска да ограничи правото на протести и стачки, както и да прокарат закони даващи право на работодателите да обявяват локаут, затваряне на предприятия и масови уволнения на работници, като начин на борба с техните искания. Наскоро заплашиха с 5 години затвор и стачкуващите докери, ако не прекратят стачката. Те не искат такова население, което да си търси правата и да протестира, а население което изпълнява безропотно всичко което се приеме от тях, и точно заради това им е нужен тотален контрол, разбирай нов световен ред.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 фев 2013 17:44

doktora25 написа:
Казах го няколко пъти - дори със съвременните средства за наблюдение и контрол всеки човек може да бъде следен какво прави. Какво остава за след 15-20 години.
Въпросният принцип дали ми харесва или не е отделен въпрос. Същественият въпрос е, че има резон в него, поне според мен. Като под контрол на масите не разбирам забрана за протест, демонстрации и стачки, а до ескалирането им в неконтролируеми действия, защото миниатюрна е крачката от една справедлива революция на един изтормозен народ до пълен хаос, мародерщина и безвластие. Сред масите, сред тълпата личността се губи, а това е огромен проблем, при това не за тези, които са на власт, а за самите маси, за самия народ. Така че според мен е редно масите да бъдат контролирани в някаква степен. Отделният човек си е свободен да прави каквото иска в рамките на закона, но пък е контролиран от средата си.

Крачката може да е миниатюрна, но между справедливия протест и анархията има 2 много важни междинни състояния, а именно 1) да бъдат удовлетворени всички изисквания на протестиращите; 2) преврат. Те по никакъв начин не бива да бъдат пренебрегвани и предотвратявани чрез въпросния контрол.
Колкото до първата част на въпроса явно не сме се разбрали. Този краен сценарий който описваме включваше манипулирането на мисли и счетох че твърдиш, че в момента съществува и се прилага подобна технология или че до 15-20 години ще бъде измислена, но явно не го твърдиш.

Двете междинни състояния зависят изцяло от това до колко тълпата/масите се контролират.
За манипулирането на мисли - нито сега, нито след време може да се контролират мислите на всички хора, още по-малко с някаква джаджа. Отделен човек може да бъде хипнотизиран и накаран да прави какво ли не, но подобен контрол на 7 милиарда души чрез чип, това може и да стане през 29 век, но не и в близко бъдеще. Просто не е сериозно да се твърди обратното.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 фев 2013 17:58

vaskonti написа:
doktora25 написа:

Двете междинни състояния зависят изцяло от това до колко тълпата/масите се контролират.
За манипулирането на мисли - нито сега, нито след време може да се контролират мислите на всички хора, още по-малко с някаква джаджа. Отделен човек може да бъде хипнотизиран и накаран да прави какво ли не, но подобен контрол на 7 милиарда души чрез чип, това може и да стане през 29 век, но не и в близко бъдеще. Просто не е сериозно да се твърди обратното.

Кое те кара ди си толкова сигурен, че няма да може да се контролират и манипулират мислите на всеки един поотделно, чрез този чип? Ето сега ти също говориш като нас, само, че твърдиш обратното и както искаш от нас доказателства, така дай и ти доказателство, че това няма да е възможно. Дай доказателства.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 фев 2013 18:08

Искаш да ти докажа, че няма технология, която да контролира с чип мислите на 7 милиарда човека? То по същата логика Играта ще иска да му докажа, че нямаме технология за пътуване из галактиката...
По принцип целта на науката и на статистиката при установяване на даден факт е да установи дали съществува, а не дали не съществува. Не виждам защо някой ще тръгне да доказва, че нещо не съществува... :roll:

Явно имаме коренно различна постановка на логиката ни. Вие вярвате безрезервно в нещо, въпреки, че нито нямате абсолютно никаква официална, достоверна и подробна(и трите неща едновременно, а не само едно от тях) информация за него, аз пък не вярвам на нищо докато не видя с очите си какво може да прави. Но не да го видя в някое клипче в ю туб, а реално, в живота, при това с официални разяснения не само от производител, ами и от правителство.
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 фев 2013 18:23

vaskonti написа:Искаш да ти докажа, че няма технология, която да контролира с чип мислите на 7 милиарда човека? То по същата логика Играта ще иска да му докажа, че нямаме технология за пътуване из галактиката...
По принцип целта на науката и на статистиката при установяване на даден факт е да установи дали съществува, а не дали не съществува. Не виждам защо някой ще тръгне да доказва, че нещо не съществува... :roll:

Явно имаме коренно различна постановка на логиката ни. Вие вярвате безрезервно в нещо, въпреки, че нито нямате абсолютно никаква официална, достоверна и подробна(и трите неща едновременно, а не само едно от тях) информация за него, аз пък не вярвам на нищо докато не видя с очите си какво може да прави. Но не да го видя в някое клипче в ю туб, а реално, в живота, при това с официални разяснения не само от производител, ами и от правителство.

Те японците, (а и никой друг) не беше видял предварително каво може да се прави с атомната бомба, но това не ги спаси от нея. Американското провителство не обяви официално, че я притежава и, че ще я използва върху мирното население на Хирушима и Нагасаки, но го направи и изби десетки хиляди души и много повече станаха жертви на последиците от това оръжие за мосово унищожение. Преди това никой нямаше доказателства, че този факт съществува или не съществува и не беше тръгнал да го доказва, но...
Аз не вярвам безрезервно, а се осланям на факти, а те са, че постоянно се разработват оръжия и техники за контрол на населението, както и, че управляващият елит ни манипулира, лъже и ограбва, чрез изобретените от него лостове. Както и, че официалната информация, на която се осланяш ти, е прах в очите и приказки за наивни хора.
Последна промяна от v.r.s. на 12 фев 2013 18:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 фев 2013 18:28

Това, че постоянно има нови разработки е факт, наистина. Това обаче е обща информация. От нея не следва, че всичко, излязло в ю туб или някой конспиративен сайт е вярно.
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 фев 2013 18:46

vaskonti написа:Това, че постоянно има нови разработки е факт, наистина. Това обаче е обща информация. От нея не следва, че всичко, излязло в ю туб или някой конспиративен сайт е вярно.

Ти си знаеш едно, ю туб и конспирации. Аз ти казвам, че не само от там черпя информацията, а че съм чел книги и статии написани от сериозни хора, събрали мнения от специалисти които са имена в своята област, а ти си се хванал за ю туб и конспирацията. Зададох ти толкова много въпроси за събитията от 11.09., които са факт и не ми отговири на нито един от тях, а продължаваш да ми говориш за конспирация. Явно си приел стратегията на елита, който като няма отговор, най лесно е да се измъкне като обяви твърденията за конспирация и няма да отговаря на тях.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 фев 2013 18:52

ю туб, книги, статии, списания... едно и също нещо под различна форма. Сигурен съм, че писателите на въпросните книги имат клипчета и в ю туб.
За 11.09 просто не искам да се отплесвам в тая посока. Истината е, че за това нещо има толкова различни теории, като за всяка от тях има "неопровержими" доказателства, че аз просто не знам какво да мисля. Но пък признанието на Осама е факт, който трудно можеш да обясниш. А е редно, защото чак след това следват останалите теории.
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 фев 2013 19:05

vaskonti написа:ю туб, книги, статии, списания... едно и също нещо под различна форма. Сигурен съм, че писателите на въпросните книги имат клипчета и в ю туб.
За 11.09 просто не искам да се отплесвам в тая посока. Истината е, че за това нещо има толкова различни теории, като за всяка от тях има "неопровержими" доказателства, че аз просто не знам какво да мисля. Но пък признанието на Осама е факт, който трудно можеш да обясниш. А е редно, защото чак след това следват останалите теории.

Осама е човек създаден и служещ на ЦРУ, това е факт. Така, че самото признаие след 3 години е меко казано странно, но не и нелогично. А, тези писатели се консултират със специалисти в областите си, като конструктури на сгради, във взривното дело, пилоти и др. и от там тръгват въпросите за 11.09. към американските власти, то не е стало изведнъж, просто да се създаде някаква теория за конспирация. Когато има въпроси, а няма адекватни отговори това е признак, че нещо се прикрива.
Същото е и с чиповете за които е темата, за тях се произнасят специалисти в тази област и изказват притесненията си, че това за което пишем е възможно да се случи. Както имаме и интервю с човек, който е бил в тези среди и е бил приятел на член от фамилията Рокфелер. Той разказва това което е чул и за което са си говорили. Какво друго ми трябва за да имам опасения и подозрения за тези устройства, сляпата вяра в управляващите, които никога не биха направили подобно нещо с нас ли?

Върни се в “Свободна зона”