Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот valheru » 25 авг 2015 16:39

Tommi написа:
valheru написа:Томи, имах предвид US по дълга си?

Те не са спирали да плащат. Дълговете си имат различни падежи и постоянно се извършват плащания по дълга.

Томи, стига си писал такива... за да натрупат такъв дълг явно "плащат" недостатъчно.

pomiqr270 написа:Понеже следя борсовия пазар след месец-два някои хора доста ще забогатеят от срива на пазара.

може-би + месец. Интересно, след това къде ще се окаже, че е достатъчно стабилно и изгодно да се инвестира?
[offtopic]
ivan56 написа:Време е Ален Мак, да се намеси отново в доставката на пасата за зъби Поморин на руснаците. И размаже тези измислени фирмички Нenkel, Procter & Gamble и Colgate-Palmolive. Много я клюпаха едно време пастата. :)

Поморин не е спирало да се произвежда, уви на българският пазар не я виждаме често, защо ли?![/offtopic]
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 авг 2015 16:44

valheru написа:Томи, стига си писал такива... за да натрупат такъв дълг явно "плащат" недостатъчно.

За да натрупат такъв дълг, значи някой им е давал пари. А който и да е тоя някой(най-вече Китай), никой никога не се е оплакал, че САЩ не си плаща. Това го казвам сигурно за 27 път, ама... :roll:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 авг 2015 16:47

vaskonti написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:Хех, тези къде ги слагаш в групата златари :lol: Я провери къде им е златото, че и те самите вече не знаят :lol:

Ами тези са водещите държави с най-големи златни резерви. ;) Твоите любимци от Русия и Китай взети заедно нямат толкова злато, колкото една Италия или Франция.

И къде са тези резерви, питам аз 8-) И не питам за волфрамов резерв, а за чисто злато 8-)

Все тая къде са, важното е, че могат да ги продават ако искат.

Могат, ама друг път ;) Стига да могат да си го вземат ;) До тук опитите им са неуспешни 8-) Кой ще купи несъществуваща стока 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 25 авг 2015 16:50

Така де, нали и аз това казвам Китай има голям мерак да стимулира кредитната икономика на САЩ - за да могат те да купуват китайското производство!
Как става така, че хем си плащаш пък дълга се увеличава? Недей и ти да пишеш наизуст, не е Китай.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 авг 2015 16:52

Tommi написа:
CTAHKO написа:И къде са тези резерви, питам аз 8-) И не питам за волфрамов резерв, а за чисто злато 8-)

Съхраняват ги в различни трезори, което се прави с определена цел. А и светът се развива, финансовият инженеринг също, затова вече не е нужно физически да притежаваш нещо, за да извършваш операции с него. ;)

Уоу, викаш кандидати за покупка на волфрам на цената на златото с лопати да ги ринеш :lol: Брех тоя финансов инженеринг... да му се ненадява човек :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 авг 2015 17:01

valheru написа:Така де, нали и аз това казвам Китай има голям мерак да стимулира кредитната икономика на САЩ - за да могат те да купуват китайското производство!
Как става така, че хем си плащаш пък дълга се увеличава? Недей и ти да пишеш наизуст, не е Китай.

Тук по-интересният въпрос е, докога си мислят че ще продължават по този начин 8-) И на малките деца е ясно, че това няма да е до безкрай и в един момент балонът ще се спука ;) Ама ако питаш Томи, ще тръгне да ги къдри едни, колко е хубаво, колко е развит финансовият инженеринг, колко е нормално всичко това и как няма никакъв шанс това да се случи 8-) А като се пукне балонът, ще почне да ти обяснява, колко е хубаво, колко е развит финансовият инженеринг и как най-нормалното нещо е, всички ние да им плащаме бакиите :lol: В общи линии, едни и същи приказки може да ги къдри и за двата сценария :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 авг 2015 17:08

CTAHKO написа:
vaskonti написа:
CTAHKO написа:И къде са тези резерви, питам аз 8-) И не питам за волфрамов резерв, а за чисто злато 8-)

Все тая къде са, важното е, че могат да ги продават ако искат.

Могат, ама друг път ;) Стига да могат да си го вземат ;) До тук опитите им са неуспешни 8-) Кой ще купи несъществуваща стока 8-)

Ами, примерно Русия само миналата година си напазарува над 150 тона злато. Въобще, за последните 10 години са си увеличили запасите 3 пъти. Може би те купуват само от проверени източници, които не продават волфрам? :)
Ти какво искаш да ми кажеш, че ако Франция реши да продаде 100 тона злато никой няма да го купи ли? :lol:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 авг 2015 17:25

vaskonti написа:
CTAHKO написа:Могат, ама друг път. Стига да могат да си го вземат. До тук опитите им са неуспешни 8-) Кой ще купи несъществуваща стока 8-)

Ами, примерно Русия само миналата година си напазарува над 150 тона злато. Въобще, за последните 10 години са си увеличили запасите 3 пъти. Може би те купуват само от проверени източници, които не продават волфрам? :)
Ти какво искаш да ми кажеш, че ако Франция реши да продаде 100 тона злато никой няма да го купи ли? :lol:

Искам да ти кажа че го нямат в наличност ;) Няма и кой да им го върне ;) Все едно аз да ти продам красивата и наточена Лада и да ти кажа : "Дай ми парите на мен, пък иди си я вземи от другаря Александров, на него съм я дал да я кара" ;) И ти веднага ще се съгласиш, нали 8-) Иначе какво се чудиш за матушка Россия, отърват се от безполезните и никому ненужни американски хартийки и купуват германско и френско злато на евтинийка. А сега се замисли, след като това злато е в руснаците и китайците, ти какво ще купиш :?: А германците как ще си го вземат от чипсовете :roll:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 авг 2015 17:31

valheru написа:
Tommi написа:
valheru написа:Томи, имах предвид US по дълга си?

Те не са спирали да плащат. Дълговете си имат различни падежи и постоянно се извършват плащания по дълга.

Томи, стига си писал такива... за да натрупат такъв дълг явно "плащат" недостатъчно.

Дълговете не се трупат от неплащане, а по други причини. Ама гледам, че няма смисъл да ти обяснявам.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 авг 2015 17:32

“През последната година Украйна направи важни крачки за постигане на целите, които си беше поставила през 1991 г. Народът на Украйна се приближи повече от всякога до реализиране на общата си представа за свободна, демократична и процъфтяваща държава, здраво интегрирана в сърцето на Европа”, – цитира Барак Обама “Украинская правда”.

Върни се в “Свободна зона”