Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
THE G.A.M.E

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 апр 2020 14:25

Аз си повтарям мнението от самото начало ...
Трябваше тотална карантина още от Март месец.
Нито на работа, нито до аптеки !
Само за храна при строги мерки !
Лекари и аптекари в екипи - по домовете !
По 2 болници във всеки областен град - само за кихащи и кашлящи !
Аз ходих да изпълнявам рецепта на бащата, пред кабинета на личната лекарка - подсмърчащи и кашлящи ! ??
Пародия.. НЕ ! Идиотщина !

Прибиращите от чужбина - по хотелите в София, Варна и Бургас, 20 дена карантина !
И без това бяха, и са празни.
Ама не, тръгнахме с половинчати мерки.

Вече щяхме да сме забравили за тая история ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 17 апр 2020 14:25

pomiqrat написа:
CSKA 78 написа:И какво по точно ще постигнеш с многото тестове?! Германия е на първо място в света по тестване на хора! И какво от това?! Видял ли си техните нови мерки, които бяха съобщени от Меркел завчера?! Понеже явно не си ги видял! От 4-ти май ще отворят някои по-големи магазини, с площ над 800 кв.метра, ще отворят фризьорските салони, и ще започне постепенно отваряне на уч-щата до средно образование! Концерти, футбол няма да има до 31 Август! Кината, моловете, театри, ресторанти, барове, дискотеки евентуално ще отворят към Септември!
Та съпостави нашите мерки спрямо техните и разбери кои са по-либерални! Защото магазините у нас си работят! Работят и фризьорските салони!
Още една от мерките в Германия ми направи впечатление - човек от дадено домакинство може да се среща само с един друг човек от друго домакинство през деня! И тази мярка се запазва!

Нищо общо с реалността. В Германия се разхождат свободно и без маски, който иска си слага.

Какво значи нищо общо с реалността?! Това за маските е вярно! Меркел го каза завчера, че маските са строго препоръчителни, а не задължителни! Но тази наша мярка е до 26.04. Само дето германците спазват всички наложени мерки, за разлика от някои "умници" в нашата страна! ! Та не ми е ясно за какво точно ревеш?!

ПП Ако не можеш да си намериш информацията, за която съм писал по-горе, или не знаеш поне един от немски, френски, английски, даже руски език, тогава не мога да ти помогна!
Image
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 17 апр 2020 14:30

CSKA 78 написа:И какво по точно ще постигнеш с многото тестове?! Германия е на първо място в света по тестване на хора!

В кой свят, бе, старшинка? И тестване за какво? Щото ако е за Вируса Пандемичен - Щатите са тествали грубо два ПЪТИ повече хора... Ако е на милион население - има сигурно 10-ина страни с по-високи показатели. Някои от тях - с пет ПЪТИ! по-високи.
Точно с тестове се получава адекватна информация. А само с адекватна информация може да вземеш адекватни мерки. А не да ревеш: случайте се покачват, е ся ви се такова таковата, непослушни цивилни псета! (...ама не споменаваш, че случаите са скочили, щото си направил доста повече тестове, в доста по-ромска популация, нале?!?).
Тия евтини манипулацийки и откровени лъжи (първото място на Германия визирам, не Мутафчийски)... пред униформени вървят, ама по форумите - не особено.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 апр 2020 14:31

favaca8888 написа:Линото ми мение без да ангажирам никой с него е че НИЕ ВЕЧЕ СМЕ СЕ ЗАРАЗИЛИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.

Нещо подобно казах и на един приятел нещо подобно през февруари още - без да имам някакви цифри. Значи не съм гледал сега данни, но от онзи ден бяха тествани малко над три милиона и малко американци и 640 000 бяха позитивни - излизаше над една четвърт. За съжаление у нас не послушаха професионалистите - да започне поетапно бързо тестване да се видят зоните, да се видят тези с изградени антитела и да се вземат адекватни мерки към другите - и въобще всичко, което говорят специалистите. Края на локдауна ще се случи. С действията си щаба рискува да се случи нещо наистина кофти и мнозина май не разбират за какво иде реч.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 апр 2020 14:37

metodito написа:Вместо да сипеш обиди защо не започнеш да мислиш и да се информираш. Това, което се случва в момента е вследствие на действията на правителството и щаба, които са още от началото грешни, непоследователни и откровено малоумни. Ако в началото беше започнало бързото тестване, отдавна щеше да се е установило какво и къде се случва и какви адекватни мерки да се вземат спрямо ситуацията. И днес, след два месеца, най-вероятно всичко щеше да е спокойно. Кое не разбирате от това, че здрав човек не се карантира, например? Кое не разбрахте от това, че слънцето и свежия въздух е полезен за здравето? Защо в Германия единствените ограничения за парковете са спазването на дистанция и несъбирането на групи? Кое не разбрахте от това, че вирусът преминава безпроблемно в на 80% от хората? Но трябваше и трябва да се тества масово, за да се установи кога, къде и какво, за да се знаят отговорите на как, кога и защо. Кое, дявол го вземе, псувняри такива, не разбрахте, че това ще го преболедуваме почти всички и че веднъж появил се, той подобно и на свинския грип и други появили се подобни вируси, ще се връща и връща? Кое не разбрахте, че няма как да останеш вкъщи с години? Абе съвсем изтрещяхте вие. Разбирам, четенето с разбиране не е за вас. Но не заемайте позиция, когато е ЯВНО, че нямате потенциала да заемете такава!

Това го казваш сега, от позицията на месеци след началото на вируса в Китай и на база стотици прочетени статии и новини за грешките, успехите, стратегиите за справяне във всички точки на света. Можеш ли обаче да ми посочиш твое мнение в ден zero, когато бяха оповестени първите случаи в БГ, посочващи тогава, от онази позиция месец назад, какви е би трябвало да бъдат адекватните мерки тогава и дали това, което си мислил тогава съвпада с днешната ти позиция. Защото ти гарантирам тогава никой нямаше бъкел идея как да се постъпи правилно. В онзи момент за държава с разбита здравна система това беше единственото правилно решение. Всъщност то си остана и единственото изобщо. Не мисли, че не съм съгласен с доста от нещата, които си написал. Но например - при нас, абсолютно както е в Германия парковете бяха отворени със забрана за струпване. Ами познай какво стана - на хората се струпаха колкото се може един до друг :lol:, затова ги затвориха, не защото свежият въздух е опасен. Сравняваш с Германия, но там хората имат много повече гражданско самосъзнание и отговорност.

Другото което е бързите тестове - имаше такава идея и тук, но знаеш ли, например, че по същото време в Испания и Чехия бяха предприели същата стратегия, в последствие се оказа, че огромен процент от тези тестове дават фалшиво положителни или отрицателни резултати и по улиците се пускат маса хора, които са заразни, но си мислят, че са добре. В крайна сметка тези тестове бяха върнати.

Дразня се на следното нещо - така и така сме карантина до 13-ти. Ако ще и всички масово челна стойка да направим, това няма да се промени. Защо е нужно хора без работа, без определена причина да са навън, просто да скиторят наляво-надясно, обяснявайки от всичкото нагоре, че вирусът е измислица. Какво ни пречи вместо от седмица да падаме постепенно със случаите, те да се качват.

И това, което се случва в момента с вдигането на бройките категорично не е следствие от грешни или негрешни действия на правителството. Изцяло е следствие на безотговорното поведение на хората. Последните дни например буквално не мога да различа от нормален работен ден - пълно с коли, задръствания пред светофарите, хора по улиците очевидно нямащи никаква реална причина да са навън, само маските напомнят, че има нещо по-особено.

В първите дни не беше така, хората масово спазваха, вероятно от страх, който е лош съветник. Като мина страха, трябваше да дойде отговорното поведение, ама такова в мнозина - nicht.
Както писах по-горе, ако това поведение на изолация в първите дни се беше запазило и досега - в момента щяхме не просто да сме минали пика, ами и да слизаме бавно надолу. Така че, псувалник или не, какъвто искаш ме наричай, ще псувам, да, и това е най-малкото, което такива хора заслужават, защото заради тях вместо на 13-ти да имаме по 4-5 случая на ден, то при сегашното развитие ще имаме по100-120 на ден и вместо да падат ограничения, те ще се затягат.
[offtopic][/offtopic]

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 апр 2020 14:37

metodito написа:За съжаление у нас не послушаха професионалистите - да започне поетапно бързо тестване да се видят зоните, да се видят тези с изградени антитела и да се вземат адекватни мерки към другите - и въобще всичко, което говорят специалистите.
Това нямаше как да стане.
Ние просто нямахме тестове.
В целият свят до преди месец имаше недостиг на тестове ...

До колкото разбирам тия дни сме получили няколко десетки ( мисля 40 хил. ) хиляди, и се започва по масово тестване, май на доброволни начала.
Чакаме 2 млн. теста ( според Бойко ) до средата на Май, и според мен чак към Юли ще имаме ясна картина к'во-що. :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 17 апр 2020 14:40

Real написа:
CSKA 78 написа:И какво по точно ще постигнеш с многото тестове?! Германия е на първо място в света по тестване на хора!

В кой свят, бе, старшинка? И тестване за какво? Щото ако е за Вируса Пандемичен - Щатите са тествали грубо два ПЪТИ повече хора... Ако е на милион население - има сигурно 10-ина страни с по-високи показатели. Някои от тях - с пет ПЪТИ! по-високи.
Точно с тестове се получава адекватна информация. А само с адекватна информация може да вземеш адекватни мерки. А не да ревеш: случайте се покачват, е ся ви се такова таковата, непослушни цивилни псета! (...ама не споменаваш, че случаите са скочили, щото си направил доста повече тестове, в доста по-ромска популация, нале?!?).
Тия евтини манипулацийки и откровени лъжи (първото място на Германия визирам, не Мутафчийски)... пред униформени вървят, ама по форумите - не особено.

Колегата от самото начало на тая тема отхвърля масовото тестване, защото не било превенция срещу вируса. :lol:
Той си иска, по милиционерски да стоим затворени вкъщи и да спазваме глупостите на фатмаците и коремният хирург.
Та не се хаби, да му обясняваш. ;)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 апр 2020 14:54

THE G.A.M.E написа:
metodito написа:За съжаление у нас не послушаха професионалистите - да започне поетапно бързо тестване да се видят зоните, да се видят тези с изградени антитела и да се вземат адекватни мерки към другите - и въобще всичко, което говорят специалистите.
Това нямаше как да стане.
Ние просто нямахме тестове.
В целият свят до преди месец имаше недостиг на тестове ...

До колкото разбирам тия дни сме получили няколко десетки ( мисля 40 хил. ) хиляди, и се започва по масово тестване, май на доброволни начала.
Чакаме 2 млн. теста ( според Бойко ) до средата на Май, и според мен чак към Юли ще имаме ясна картина к'во-що. :roll:

Те кога са ги поискали? А слуша ли във видеото на Ахчиева оня лаборант? Изслушай го. И сравни 25 лева срещу 125. Истината е, че тея в щаба са кретени.
В Щатите за един месец направиха над 3 000 000 теста. Как ти звучи? Масовото тестване не означава безразборно.
Последна промяна от metodito на 17 апр 2020 14:56, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 17 апр 2020 14:54

Real написа:

Е,и?! Да речем, че Щатите са тествали повече хора на милион население! Само дето Германия и Ю. Корея са правили повече тестове на ден! Правиш ли разлика?!
И не разбрах ти от каква позиция се обаждаш?! От името на всички масажисти ли?!
И не става ясно какво се опитваш да докажеш?! Правиш ли разлика между ситуацията в Германия и тази в Щатите?! Коя е по-добрата епидемиологична обстановка между двете страни?!
А случаите се покачват заради такива като теб, които не спазват мерките! Такива като теб, заради които сега София е под блокада, защото са тръгнали някъде да празнуват, въпреки че има изрична забрана! Даже и са фалшифицирали декларациите, че уж имат работа(или някаква неотложна дейност)!

ПП Гледам, че си в състояние на афект! Да не би да не си успял да се промъкнеш и са те върнали?! И сега не можеш да отидеш на гостито с препълнена маса?! :lol:
ППП И не, не съм старшинка! Явно си се объркал заради някой твой роднина! ;)
Image
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 17 апр 2020 14:59

CSKA 78 написа:
pomiqrat написа:
CSKA 78 написа:И какво по точно ще постигнеш с многото тестове?! Германия е на първо място в света по тестване на хора! И какво от това?! Видял ли си техните нови мерки, които бяха съобщени от Меркел завчера?! Понеже явно не си ги видял! От 4-ти май ще отворят някои по-големи магазини, с площ над 800 кв.метра, ще отворят фризьорските салони, и ще започне постепенно отваряне на уч-щата до средно образование! Концерти, футбол няма да има до 31 Август! Кината, моловете, театри, ресторанти, барове, дискотеки евентуално ще отворят към Септември!
Та съпостави нашите мерки спрямо техните и разбери кои са по-либерални! Защото магазините у нас си работят! Работят и фризьорските салони!
Още една от мерките в Германия ми направи впечатление - човек от дадено домакинство може да се среща само с един друг човек от друго домакинство през деня! И тази мярка се запазва!

Нищо общо с реалността. В Германия се разхождат свободно и без маски, който иска си слага.

Какво значи нищо общо с реалността?! Това за маските е вярно! Меркел го каза завчера, че маските са строго препоръчителни, а не задължителни! Но тази наша мярка е до 26.04. Само дето германците спазват всички наложени мерки, за разлика от някои "умници" в нашата страна! ! Та не ми е ясно за какво точно ревеш?!

ПП Ако не можеш да си намериш информацията, за която съм писал по-горе, или не знаеш поне един от немски, френски, английски, даже руски език, тогава не мога да ти помогна!

Представи си, че познавам хора, които живеят в Германия и не ме вълнува какво, къде написали и казали.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”