CTAHKO написа:Естествено че САЩ са създали ИДИЛ. Само тотален дилетант може да отрича това. А за другия ти въпрос, по-добре се обърни към еврейските "безпристрастни" медии, които тръбят как САЩ нанасяли удари по позиции на ИДИЛ, а в същия момент техните ЦРУ агенти се изпотрепаха по нашите полигони, докато подготвяха поредната пратка с оръжия за АТО и ИДИЛ. И още нещо. Нали тези от ИД не бяха терористи и сепаратисти, а бунтовници срещу тоталитарния режим на Асад

Сепаратистите и терористите са в Донецк и Луганск, нали така

Виж, това обаче по никакъв начин не пречи вярното кученце на Обонго - СА да си води тихомълком война с Йемен и да се опитва да върне сваленият президент на власт. Та ще ми кажеш ли срещу какво точно се бори този "световен полицай"

И въобще кой ги е избрал за такъв? А дали наистина са такива за каквито се предствят

Ами след като те са създателите на "И.Д." друг път да не съм видял въпрос, защо не ги борели.
За това, кои са спаратисти... За мен тези в И. Украйна и ислямистите, не се различават.
И двата типа бойци, са сепаратисти, след като се опитват да откъснат чужда територия за своя сметка.
Аз съм писал многократно, че САЩ искат пълно влияние над света, никога не съм го отричал.
Методите им за постигане на това, са много спорни.
Това ми е оценката като неутрален... И като такъв, слабо ме интересува, какво правят с мюслитата.
Да, намесиха се и в Югославия, ама и за това няма как да рева.
Малко им беше даже на сРъбите ...
Па дори и да фалират, можеш да си сигурен, че това ще са си го генерирали в плановете и този фалит няма да отслаби силата на евреите, напротив, именно един такъв фалит би тикнал по-голямата част от света в едни общи-единни правила и закони.
Нещо, което към момента управляващата клика се опитва да постигне със сила.
Така че, за момента няма ход, който би направил САЩ слаби, и би ги изхвърлил от върха на пирамидата.
Мен това ме устройва до толкова, колкото Щатите са буфер пред интересите на Русия в България, и като цяло в Източна Европа.
Докато САЩ държат руските лапи далеч от тук, не ми пречат.