Viktor4o_Rs написа:macko_razbivach написа:Точно, не може да не възхваляваме победата на Русия, Франция, Англия, САЩ и другите над Германия. Каквото и да е причинил комунизма, той е го е причинил след войната. А немците всичките си злини са ги причинили още докато са могли да бъдат спряни. Ако я бяха спечелили не ми се и мисли какво щяха да правят с повечето хора... Някъде бях чел как режели крайници на жени в Африка и ползвали телата им за възглавници. По-голямо зло наистина не е могло и да ни сполети. На този фон комунизма е нищо. И не знам за какво обвиняваме руснаците, като през всичките 45 години все българи са ни управлявали...A зверствата в Гражданската война в Русия, Голодомора в Украйна, колективизацията, чистките във всички сфери на живота - това е причинено от комунизма не само преди войната, ами още преди Хитлер да дойде на власт в Германия
![]()
Много неадекватно мнение, че комунизма бил нищо, след като е взел в пъти повече жертви от нацизма
При комунизма си имал избор, винаги си можел и ти да станеш комунист. При Хитлер си нямал нищо.. Жертвите във войните не ги броим, защото там няма виновни..
Самият факт, че цял свят се възмущава доста повече от нацизма отколкото от комунизма и че немците не смеят и дума да обелят за Хитлер, е красноречив кое е по-зле. Но не това е темата, предпочитам да чета мнения за войната, а не за комунистическия режим, а и в момента не ни пречат нито едните, нито другите