Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 11:54

Точно науката се развива всеки ден, и не познава граници, за разлика от твоята вяра, която не се е променила последните 2000 години. Кое те кара да мислиш, че се отричам от произхода си? Горд съм с него! И каква грешка може да допусна, която да срине света ми? Да се докаже, че даден научен факт е грешен? И какво, мислиш, че ще се обеся от мъка ли? Напротив, ще съм щастлив, защото ще знам, че Науката току-що е направила крачка напред, развила се е и вече е по-добра, по-вярна. Ами вие, които от векове виждате, че няма грам доказателство за вярата ви, виждате как е плагиатствана от безброй по-ранни от нея, и съвременни на нея религии, и упороти се правитее на ударени, и затваряте мозъците си за ФАКТИТЕ, вие сте тези, които ако отворят очи, света ви се срива, защото ще видите как 2000 години сте живяли по закони, дадени ви от една вълшебна приказка.

beloto_boro
Контакти:

Мнениеот beloto_boro » 27 апр 2010 11:54

MORSKI написа:
beloto_boro написа:Зигфрид не познава собствената си планета , а е започнал да говори за чужди галактики :lol:

Преминаването през Червено Море не е станало с божествена намеса , а благодарение знанията на Мойсей относно терена. Човек който е прекарал десетки години на едно място би трябвало да знае кога има приливи и отливи. Един от хиляди примери за хиперболи използвани като подсилващ ефект от едно време.

Къде си тръгнал д аразсъждаваш върху неща , които не са ти ясни!
То си е казано в притчата за бедния Лазар- има хора, които дори да видят, няма да повярват....
Нямам думи просто.... изписани против църквата!
Аз пък смятам, че атеизма е шит, ама да ви го натяквам, а???
Зиг в много,ужасно много прав...
За съжаление това е глас в пустия......
Послените времена идват- смейте ми се , ако искате.........

Е как ще имаш думи като си един ограничен наивник? Аз вярвам в просперитета и геният на човека благодарение на което нещата започват да ни се изясняват едно по едно. "Атеизма е шит" а ти си пълен глупак. Светът е свършил много преди 2012 за слабоумни хора като теб.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 12:00

Борото и Дафкеза да внимават , защото става страшно .

Ако фактите са вашата вяра и висша ценност , то вие вече съвсем се изчерпахте . Не стига , че вярвате на тази наука , а отричате дори и произхода й . Ако нямаше Сътворение , щеше ли да има логика ? Големият взрив ли е виновен ? А кой е предизвикал Големият взрив ? Какво е имало преди това ? Не че вярвам на бръщолевиците ви , просто се опитвам колкото и невъзможно да е да ви вляза в положението . Тук вече вашите факти бледнеят . Аз вярвам на фактите , оцелели през всички векове и ще просъществуват . Една теория може да е валидна за няколко века , една формула също , една машине също . Всичко това е временно . Но Бог и вярата са безкрайни , те са началото и никога няма да изчезнат . Душата е много по-ценна и важна от всичките ваши теории , маймуни и тн .

Ако вярвате и в 2012 , то циркът с ваше участие става пълен .

Няма нищо лошо да си вярвате на акъла , но не забравяйте кой ни е създал и с великата Си милост ни е дал тези възможности , с които вие се гордеете толкова много .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 12:05

За 2012 ако ми дадеш едно научно доказателство, ще повярвам, за момента за мен това е поредната простотия, населяваща страниците на женските списания. Бог и вярата са безкрайни , прав си. По-трайни са от която и да било научна теория. Бог и вярата в него са безкрайни, защото е безкрайна и човешката глупост.
Ето ти един цитат и от мен, знам че ги тачиш много :lol:

"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен."

Познай чий е.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 12:08

dafquezz написа:За 2012 ако ми дадеш едно научно доказателство, ще повярвам, за момента за мен това е поредната простотия, населяваща страниците на женските списания. Бог и вярата са безкрайни , прав си. По-трайни са от която и да било научна теория. Бог и вярата в него са безкрайни, защото е безкрайна и човешката глупост.
Ето ти един цитат и от мен, знам че ги тачиш много :lol:

"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен."

Познай чий е.

На Айнщайн е , колкото и малоумен да съм , това го знам .
2012 наистина пълна простотия и провакация . Това , което написах по-скоро важеше за Борото .

Нали уж човекът се развива , сега пък намеси и глупостта . Това не си ли противоречи малко с твоята теория за един логичен свят ?

И не си прав , докато има морал , ценности и любов сред всички нас , ще има и вяра в Бога . Това е плод на човещина и следване на Завета , а не на глупост .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 12:17

Знаеш ли какъв ми е проблема с християнството - че 80% от вярващите са циници, които реално не са съвсем сигурни има ли Бог, но ходят на църква, в случай че се окаже, че има.
Най-важното за мен - морал, ценности, разбирателство и любов са понятия, които са изключително нагло присвоени от религията, те могат да съществуват и извън нея! Един Джон Ленън, как мислиш, дали е човек без морал и ценности? През целия си живот той предава послания за мир и разбирателство, а смяташ ли че и любовта му е била непозната?

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 12:21

Аз съм от тези , които вярват напълно и истински в Бог и във всичко написано в Библията и твоята статистика , която предполагам , че сам си си съчинил , не ще ме разубеди .

Те не са присвоени , а вървят ръка за ръка с вярата , която води началото си от Сътворението .

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 12:23

dafquezz написа:Знаеш ли какъв ми е проблема с християнството - че 80% от вярващите са циници, които реално не са съвсем сигурни има ли Бог, но ходят на църква, в случай че се окаже, че има.
Най-важното за мен - морал, ценности, разбирателство и любов са понятия, които са изключително нагло присвоени от религията, те могат да съществуват и извън нея! Един Джон Ленън, как мислиш, дали е човек без морал и ценности? През целия си живот той предава послания за мир и разбирателство, а смяташ ли че и любовта му е била непозната?

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

То всичко може да съществува отделно. Не там е въпроса. Дали църквата си е присвоила тези добродетели мога да поспоря. Виж, че ти си ги придобил косвено благодарение на църквата мога да твърдя със сигурност !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 12:26

Зигфрид, ако си от малкото, които вярват истински, ок, твое право си е, щом ти помага да постигнеш вътрешен мир, е добре за теб. Нямам за цел да те убеждавам, излагам аргументите си за това, което аз вярвам.
Искам да ви питам вярвате ли в Ада?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 12:32

dafquezz написа:Зигфрид, ако си от малкото, които вярват истински, ок, твое право си е, щом ти помага да постигнеш вътрешен мир, е добре за теб.
Искам да ви питам вярвате ли в Ада?

Неправилно задаваш въпроса .

По правилно е да се каже - мислиш , че съществува Ад ?

Бог изгонва Сатанаил , най-висшият от всички ангели , защото иска да отнеме силата и могъществото на Бог . Бог го наказва като го изгонва от Рая и от този момент нататък Падналия ангел , известен още като Сатаната , властва над своето царство на злото , където отиват душите на грешниците и отказалите да се покаят за грешките . Господ винаги дава възможност на сгрешилите да се покаят , защото е милосърден и човеколюбив .

От своите владения Сатаната се опитва да изврати човешкото съзнание от вярата . Но това ще приключи на Армагедон , когато силите на Троицата на Злото - Антихристът , Лъжепророка и Сатаната ще се сблъскат с Бог и Неговата армия от ангели . Бог ще победи и на Земята ще настане вечен мир и разбирателство . А Сатаната ще бъде заключен завинаги и никога повече няма да може да прави злини .

Върни се в “Свободна зона”