sin4ec написа:Събитията около нас се развиват стремглаво. И не се развиват на добро-това го виждат всички.
Въпросът ми е към съфорумците: очевадно пограничните ни сили изнемогват. А се задават тепърва нови вълни от нашественици. На приказки е лесно, но готови ли сте да застанете на границата?
За тези от нас, които са служили и са в запаса, е ясно. Викнат ли ни-отиваме. Какво правят обаче тези, за които понятието " казарма " е древна глупост? Кой ще им даде в ръцете АК, след като не знаят какво е това и как работи?
Кой махна наборната служба, без да я замени поне с тримесечен елементарен курс?
Много високопарни слова се леят тука за България. То хубаво, ама-как ще защитите тази България? С Азис и селфита? Не става-отсреща са хора отчаяни, добри ножари и мотивирани от своя Аллах. Батко ви е бил артилерист и е разглабял и сглабял АК за норматив. И е бръснал брадата на Маркс от портрета...
Редовната ни армия си има ангажименти. Кой ще пази тогава границата от нашествениците?
Ние, дъртите? Аааа, яли сте лук! Нали такива-онакива. Я да ви питам-вие клели ли сте се и целували ли сте българското знаме? Медуза яли ли сте и отцепка стояли ли сте? Ротният знаете ли кой е?
И колкото е ташак, темата е много сериозна. Много философстват тук и развиват теории, но опре ли дотам, става трагедия.
Готови ли сте за защита на България?
Според мен тези, които са над 40 и са все още в България щом чуят "Тунджа 200" ще застанат с Калаша (ако някой им го даде де, щото може да се окаже, че няма такова чудо в родните армейски складове. Всъщност има ли още такива?) така, както когато са били млади са стояли две години, за да могат родителите им свободно и спокойно да ходят на работа, за да могат по-малките им братя и сестри да се радват на детството си. Ще застанат отново, може и за последния си бой за Родината. За по-малките обаче не съм толкова сигурен. 25 години "демокрация" е..ха майката на патриотизма и любовта към Родината (хубава или лоша, тя е нашата Родина, аз поне друга не искам и не желая)...