Какво можехме да си купим с 1 и 2 лв преди 25-30 години?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Какво можехме да си купим с 1 и 2 лв преди 25-30 години?

Мнениеот CTAHKO » 16 ное 2014 22:37

saract написа:
CTAHKO написа:
saract написа:Станко Станко така си беше..................А за почвиките на море по добре не отваряй приказка.Да не мислиш че имаше вариант просто да запалиш колата да отидеш до Албена и да се настаниш в който хотел си избереш.НЕ МОЖЕШЕ.Въобще нямаше да те пуснат да минеш бариерата на комплекса.90 процента от населението ходеше на море по почивни станции.

Да, по-добре да не отварям, че лев и нещо ти струваше на ден пълен пансион 8-) Картата за 14 дни ти сруваше м/у 20-30 лв. в зависимост от това къде си 8-)

Какъв лев и нещо...............Нямаше такова нещо.Никой не е ходил за 20 лева на море.

Ходеше се и още как :) Уточнявам, че това е на човек, че в предния си пост не го уточних. Ако станцията е на предприятието, в което работиш - толкова, ако е на друго предприятие, малко по-скъпичко, ама там вече ставаше с връзки. Как ти се струва на 200 лв заплата, да ходиш на почивка за 20-30 лв. 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 16 ное 2014 22:40

Станко през комунизма колко пъти си ходил на море на хотел.Ама честно.Една нощувка в частна квартира на морето беше 5 -6 лева на ден.Не ми говори за 20 лева и море.Толкова отиваха на ден на човек.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 16 ное 2014 22:42

El Commandante написа:
diplomat написа:Да, ако нямах никакво желание да разбера и карам само на какво съм чул от някой си на улицата, така е. Но аз винаги съм се интересувал, чел съм, гледал съм, говорил съм с хора живели и през двата периода, идеалисти и от двата фронта, и съм си изградил представа, доколкото мога. :)

Нищо интересно не си изпуснал,споко... :)

Всъщност може би с изключение на футбола,на клубно ниво тогава футбола беше мноооо по-интересен тогава и в нашто първенство през онези години играеха легенди,на които сегашните биададжийчета не са достойни дори да връзват връзките на обувките,камо ли да им носят саковете на тренировка...
И това имам предвид във всички клубове-и в Левски,и ЦСКА и Ботев и Локото,че и в Пирин,Етър и къде ли не...

Другото което беше по-добро тогава беше музиката..но това няма нищо общо със соца или България, имам предвид че музиката през 80те и 90те беше милиард пъти по-качествена от сегашните чикии Дриско,Мриско,Джей Зи,Бионсе и проче, но пък това винаги можеш да си го слушаш когато си поискаш така че сичко е ОК..

А, ето колко точно си го описал. Да сравняваш спорта и културата преди и сега е съизмеримо с това, да сравняваш живота преди и сега :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 16 ное 2014 22:43

saract написа:Станко през комунизма колко пъти си ходил на море на хотел.Ама честно.Една нощувка в частна квартира на морето беше 5 -6 лева на ден.Не ми говори за 20 лева и море.Толкова отиваха на ден на човек.

За какво да ходиш на квартира, като всяко предприятие и институция си имаше станции ;)

П.П. И за какви квартири говориш? Нали уж по времето на соца, никой нямаше право да развива частна дейност ;) Усещате ли се какви автоголчета си вкарвате, ей така м/у другото и профилакчтично :)
Последна промяна от CTAHKO на 16 ное 2014 22:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 16 ное 2014 22:44

saract написа:Футбола в България си беше футбол.Много интересн шампионат и вързани мачове.Градовете живееха с отборите си а мачът в събота беше събитието за което всички говореха и чакаха с нетърпение.Трябва да се подчертае обаче че една от причините за популярността на футбола беше и липсата на развлечения.

Е аре са,сега като има всичко,спира ли ни да ходим да гледаме футбол?Не.Само че сега продукта е ебаси умрелата работа.
Тва е наистина парадоксално но съм абсолютно убеден че ако тогавашните отбори на Ботев,Локо,ЦСКА и Левски-имам предвид тези от средата и края на 80те хванат сегашните т.нар. отбори на същите клубове, минимума с който ше се отърват днешните пикляци е 5-0..и то без много зор...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

KellyB

Мнениеот KellyB » 16 ное 2014 22:45

CTAHKO написа:
saract написа:
CTAHKO написа:
saract написа:Станко Станко така си беше..................А за почвиките на море по добре не отваряй приказка.Да не мислиш че имаше вариант просто да запалиш колата да отидеш до Албена и да се настаниш в който хотел си избереш.НЕ МОЖЕШЕ.Въобще нямаше да те пуснат да минеш бариерата на комплекса.90 процента от населението ходеше на море по почивни станции.

Да, по-добре да не отварям, че лев и нещо ти струваше на ден пълен пансион 8-) Картата за 14 дни ти сруваше м/у 20-30 лв. в зависимост от това къде си 8-)

Какъв лев и нещо...............Нямаше такова нещо.Никой не е ходил за 20 лева на море.

Ходеше се и още как :) Уточнявам, че това е на човек, че в предния си пост не го уточних. Ако станцията е на предприятието, в което работиш - толкова, ако е на друго предприятие, малко по-скъпичко, ама там вече ставаше с връзки. Как ти се струва на 200 лв заплата, да ходиш на почивка за 20-30 лв. 8-)

Престани с глупостите бе, момче! Обикновеният работник въобще не можеше да припари до карта от предприятието! Какво море, какви 5 лева!!! Тия ги говори на някой, който не е и помирисвал комунизЪма!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 16 ное 2014 22:46

El Commandante написа:
diplomat написа:Да, ако нямах никакво желание да разбера и карам само на какво съм чул от някой си на улицата, така е. Но аз винаги съм се интересувал, чел съм, гледал съм, говорил съм с хора живели и през двата периода, идеалисти и от двата фронта, и съм си изградил представа, доколкото мога. :)

Нищо интересно не си изпуснал,споко... :)

Всъщност може би с изключение на футбола,на клубно ниво тогава футбола беше мноооо по-интересен тогава и в нашто първенство през онези години играеха легенди,на които сегашните биададжийчета не са достойни дори да връзват връзките на обувките,камо ли да им носят саковете на тренировка...
И това имам предвид във всички клубове-и в Левски,и ЦСКА и Ботев и Локото,че и в Пирин,Етър и къде ли не...

Другото което беше по-добро тогава беше музиката..но това няма нищо общо със соца или България, имам предвид че музиката през 80те и 90те беше милиард пъти по-качествена от сегашните чикии Дриско,Мриско,Джей Зи,Бионсе и проче, но пък това винаги можеш да си го слушаш когато си поискаш така че сичко е ОК..

И за двете си абсолютно прав, особено пък за музиката, аз комерсиална музика НЕ слушам. :)

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 16 ное 2014 22:50

CTAHKO написа:А, ето колко точно си го описал. Да сравняваш спорта и културата преди и сега е съизмеримо с това, да сравняваш живота преди и сега :)

Спорта като цяло тогава си беше на милион километри пред това недоразумение което е сега, това го признавам,то няма и как да се отрече.
Та тогава като наближеше лятна олимпиада и въпроса беше колко златни медала ше вземем,а не като сега да се чудим ще вземем ли медал ИЗОБЩО.
Леките категории в бокса,щангите и борбата-всичко тва беше законна българска територия, па после леката атлетика,гребане,а у...и тва не е носталгия, тва са факти.

Смея да твърдя че и киното беше по-качествено,особено от периода на "Вчера",нали сещате се...но тогава я имаше тръпката на протеста срещу забраненото,тръпката на бунта,сега баце като нема срещу кво да се протестира и изведнъж се оказва че режисьорите не могат дори една елементарна история да разкажат,заеби...

Кой беше последния наистина добър български филм правен след 2000та година?
Аз не се сещам...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 16 ное 2014 22:51

El Commandante написа:
saract написа:Футбола в България си беше футбол.Много интересн шампионат и вързани мачове.Градовете живееха с отборите си а мачът в събота беше събитието за което всички говореха и чакаха с нетърпение.Трябва да се подчертае обаче че една от причините за популярността на футбола беше и липсата на развлечения.

Е аре са,сега като има всичко,спира ли ни да ходим да гледаме футбол?Не.Само че сега продукта е ебаси умрелата работа.
Тва е наистина парадоксално но съм абсолютно убеден че ако тогавашните отбори на Ботев,Локо,ЦСКА и Левски-имам предвид тези от средата и края на 80те хванат сегашните т.нар. отбори на същите клубове, минимума с който ше се отърват днешните пикляци е 5-0..и то без много зор...

Добре че не знаеш че на морето масово се даваха частни квартири.Имаше едно животно "Квартирно бюро" - ако не декларираше там квартирата направо си готов за затвора.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 16 ное 2014 22:51

KellyB написа:
CTAHKO написа:
saract написа:
CTAHKO написа:

Престани с глупостите бе, момче! Обикновеният работник въобще не можеше да припари до карта от предприятието! Какво море, какви 5 лева!!! Тия ги говори на някой, който не е и помирисвал комунизЪма!

Моля? Я пак :roll: Глупостите ги пишеш ти. Какво искаш да ми кажеш, че цялата тази леглова база (вече съсипана или приватизирана) по цялото наше черноморие е направена за някакви си 10 000 - 15 000 души ли ;) Толкова е партийната върхушка и да речем още толкова висша номенклатура ;)

Върни се в “Свободна зона”