Глобализацията - красивият капан на НСР за малките народи !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Глобализацията - красивият капан на НСР за малките народи !

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 яну 2014 13:09

Според мен проблема на Европейският съюз е, че старите ( големите ) ... Страни членки, са "по-равни" от другите.
Нали се казва - Пълноправен член на ЕС, е, да, ама политиката на ЕС се ръководи почти изцяло от Големите Страни.
И малките са длъжни да ги следват и подкрепят... Всички параграфи и закони на ЕС са в тази насока.

Това е сериозен проблем, защото, когато квотите за износ на стоки в Китай, Индия... И като цяло, в другите големи и богати пазари, са едни 70 % в полза на Великобритания, Германия, Франция, Белгия, Холандия, Италия и Испания, то в никакъв случай останалите, по-малки членки не могат да се почустват равноправни.
По-този начин, богатите в ЕС стават по-богати, а неконкурентните страни членки, не получават финансовите параметри, които са очаквали.
От тук идва и това, че за да не се сринат малките Страни-членки, богатите ги дотират ежегодно със суми, които са приблизителни на годишната им печалба.
Така, никой не изплува... Точно за това ЕС е перманентна криза, в последните години.

Но големите страни членки се страхуват да дадът привилегиите и финансовите възможности на малките такива, защото по-този начин рискуват да изгубят водещата си роля.
В крайна сметка, иде реч за влияние, на световно ниво.

Това е омагьосаният кръг на ЕС в момента.
Няма нищо лошо в идеята за Единни Евро Държави, но когато се прави нещо такова, то действително законите, изискванията, задълженията, и финансовите перспективи, трябва да са еднакви за всички.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 яну 2014 14:02

Нали не си представяш, че някой ще допусне да сме равни примерно с Германия :lol: :lol: :lol:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 яну 2014 10:30

Soulen написа:Нали не си представяш, че някой ще допусне да сме равни примерно с Германия :lol: :lol: :lol:

А трябва. ;)

Това е смисълът на Съюзи, като ЕС.
В противен случай става това, което се случва към момента... Перманентна криза в цяла Европа.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 яну 2014 11:05

Пак се опитвате да откриете някаква световна конспирация срещу нас, но изглеждате смешни.

Причината да не сме равни с Германия е, че за разлика от нас те си уредиха държавата, въпреки че държавата им бе в руини в края на ВСВ. Ние търпяхме 45г. комунистическо иго, а щом уж се освободихме от него, продължихме да избираме техни кадри да ни управляват. Унгария, Полша и Словакия се възстановиха за нула време, а ние???
Не ви е виновен ЕС, затова спрете да мрънкате и помислете какво можете да направите за държавата. Какво равноправие искате, след като у нас не се върши НИЩО за просперитета на родината ни?????

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 яну 2014 11:25

Siegfried написа:Пак се опитвате да откриете някаква световна конспирация срещу нас, но изглеждате смешни.

Причината да не сме равни с Германия е, че за разлика от нас те си уредиха държавата, въпреки че държавата им бе в руини в края на ВСВ. Ние търпяхме 45г. комунистическо иго, а щом уж се освободихме от него, продължихме да избираме техни кадри да ни управляват. Унгария, Полша и Словакия се възстановиха за нула време, а ние???
Не ви е виновен ЕС, затова спрете да мрънкате и помислете какво можете да направите за държавата. Какво равноправие искате, след като у нас не се върши НИЩО за просперитета на родината ни?????

Един въпрос тук задавам от няколко дни и нито един адекватен отговор не съм получил до момента. Моята основна критика към ЕС, чисто пазарната икономика и глобализирания пазар е, че те позволяват до нашия вътрешен пазар да получат достъп всякакви по-големи риби с голям ресурс и традиции, които "изяждат" нашите родни производители. При положение, че нашите нямат да речем ресурса или способностите да произведат по-евтин или по-качествен продукт какво друго им остава освен да фалират? И второ, как си представяш живота и бъдещето на фалиралите по принцип (междувременно те са заробени от кредити на банки с чужда собственост) и на техните семейства? Със сигурност не би предвидил достъп по някакъв начин до социалната система, тогава как си го представяш? И защо постоянно повтаряте какви предприемачески възможности отварят ЕС и глобализирания пазар за обикновения човек, при положение че малцина българи притежават подобни качества, нюх и т.н.? Освен това родната икономика бъка от мутри и олигарси, които не биха позволили някой току така да израсне.
Последна промяна от doktora25 на 09 яну 2014 14:11, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 яну 2014 13:59

Siegfried написа:Пак се опитвате да откриете някаква световна конспирация срещу нас, но изглеждате смешни.

Нещо не си схванал за какво иде реч.

Когато се говори за пълноправно членство, това означава икономическите условия за правене на бизнес на отделните страни членки, да са еднакви.
В момента ние имаме квота за износ на вино, която е от 3 до 5 пъти по-малка от тези на Франция, Испания и Италия.
Ей за т'ва става въпрос.

В много аспекти на бизнеса, който ЕС прави с външни партньори, нещата също стоят по-този начин.
Ти на това пълноправно членство ли му викаш ??
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 яну 2014 14:19

doktora25 написа:

Един въпрос тук задавам от няколко дни и нито един адекватен отговор не съм получил до момента. Моята основна критика към ЕС, чисто пазарната икономика и глобализирания пазар е, че те позволяват до нашия вътрешен пазар да получат достъп всякакви по-големи риби-производители с голям ресурс и традиции, които "изяждат" нашите родни производители. При положение, че нашите нямат да речем ресурса или способностите да произведат по-евтин или по-качествен продукт какво друго им остава освен да фалират? И второ ти какво бъдеще предричаш на фалиралите по принцип (междувременно те са заробени от кредити на банки с чужда собственост) и на техните семейства? Със сигурност това не би било достъп по някакъв начин до социалната система, тогава какво? И защо постоянно повтаряте какви предприемачески възможности отворя ЕС и глобализирания пазар за обикновения човек, при положение че малцина българи притежават подобни качества, нюх и т.н? Освен това родната икономика бъка от мутри и олигарси, които не биха позволили някой току така да израсне.

Значи трябва да забраним на чуждите компании да се доближават до нашия пазар, да не разкриват работни места, да не правят инвестиции в нашата страна и ние да потребяваме по-скъпи и по-некачествени продукти, само защото са от нашите? :? Който няма способностите да прави бизнес, просто не трябва да се захваща с това. Ако нямаш предприемачески усет, висока/средна индивидуална склонност към риск и др. (в голяма степен тези неща са вродени) това нито е лошо, нито е срамно, нито те прави глупав или нещо такова. Просто трябва да се реализираш в друга сфера. Но да се изхвърляш като да не казвам какво, да се правиш на голям бизнесмен и после ЕС-то да ти е виновно... не става. Всеки си носи последствията.
П.П.: Чисто пазарна икономика има само в учебниците по Икономикс, никъде другаде.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 яну 2014 14:49

Tommi написа:
doktora25 написа:

Един въпрос тук задавам от няколко дни и нито един адекватен отговор не съм получил до момента. Моята основна критика към ЕС, чисто пазарната икономика и глобализирания пазар е, че те позволяват до нашия вътрешен пазар да получат достъп всякакви по-големи риби-производители с голям ресурс и традиции, които "изяждат" нашите родни производители. При положение, че нашите нямат да речем ресурса или способностите да произведат по-евтин или по-качествен продукт какво друго им остава освен да фалират? И второ ти какво бъдеще предричаш на фалиралите по принцип (междувременно те са заробени от кредити на банки с чужда собственост) и на техните семейства? Със сигурност това не би било достъп по някакъв начин до социалната система, тогава какво? И защо постоянно повтаряте какви предприемачески възможности отворя ЕС и глобализирания пазар за обикновения човек, при положение че малцина българи притежават подобни качества, нюх и т.н? Освен това родната икономика бъка от мутри и олигарси, които не биха позволили някой току така да израсне.

Значи трябва да забраним на чуждите компании да се доближават до нашия пазар, да не разкриват работни места, да не правят инвестиции в нашата страна и ние да потребяваме по-скъпи и по-некачествени продукти, само защото са от нашите? :? Който няма способностите да прави бизнес, просто не трябва да се захваща с това. Ако нямаш предприемачески усет, висока/средна индивидуална склонност към риск и др. (в голяма степен тези неща са вродени) това нито е лошо, нито е срамно, нито те прави глупав или нещо такова. Просто трябва да се реализираш в друга сфера. Но да се изхвърляш като да не казвам какво, да се правиш на голям бизнесмен и после ЕС-то да ти е виновно... не става. Всеки си носи последствията.
П.П.: Чисто пазарна икономика има само в учебниците по Икономикс, никъде другаде.

Добре. Значи това, което ти препоръчваш е да заменим всички родни производители с чужди, които ще си влагат печалбите по чужди банки, няма да им пука за доходите и емиграцията на българина; да разпродадем земята си на чужденци ако предложат по-добри условия, те съответно да заменят малкото останали заети в сферата с техника и да засадят навсякъде с ГМО (европейските господари рано или късно ще ни задължат да го приемем). Викаш ако нямат предприемачески усет да се заемат с нещо друго? Какво питам аз? Такива с твоето мислене ми говорят че всичко трябвало да се приватизира. А частниците извън София какво правят? Държат хората на минимална заплата и никой нищо не може да им каже.
Казваш чисто пазарна икономика имало само в учебниците. Добре, кои са крайностите? От едната страна е чисто пазарната, от другата страна е централно-плановата и точно по средата социално-пазарната (най-добрата според мен). Но социално-пазарната предвижда намеса на държавата, която да се противопоставя на всички тези процеси, упоменати от мен по-нагоре. ЕС иска всичко друго, но не и намеса на държавата под каквато и да е форма (единственото което иска от нея е да му гласува удобни закони). ЕС се бори за максимално орязване на държавния сектор, на държавния бюджет, а следователно се бори и срещу социалната политика на държавата.
Пак не ми отговори, какво бъдеще предвиждаш на тези, които фалират? Какво значи всеки си носи последствията?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 яну 2014 15:45

doktora25 написа:Добре. Значи това, което ти препоръчваш е да заменим всички родни производители с чужди, които ще си влагат печалбите по чужди банки, няма да им пука за доходите и емиграцията на българина; да разпродадем земята си на чужденци ако предложат по-добри условия, те съответно да заменят малкото останали заети в сферата с техника и да засадят навсякъде с ГМО (европейските господари рано или късно ще ни задължат да го приемем). Викаш ако нямат предприемачески усет да се заемат с нещо друго? Какво питам аз? Такива с твоето мислене ми говорят че всичко трябвало да се приватизира. А частниците извън София какво правят? Държат хората на минимална заплата и никой нищо не може да им каже.
Казваш чисто пазарна икономика имало само в учебниците. Добре, кои са крайностите? От едната страна е чисто пазарната, от другата страна е централно-плановата и точно по средата социално-пазарната (най-добрата според мен). Но социално-пазарната предвижда намеса на държавата, която да се противопоставя на всички тези процеси, упоменати от мен по-нагоре. ЕС иска всичко друго, но не и намеса на държавата под каквато и да е форма (единственото което иска от нея е да му гласува удобни закони). ЕС се бори за максимално орязване на държавния сектор, на държавния бюджет, а следователно се бори и срещу социалната политика на държавата.
Пак не ми отговори, какво бъдеще предвиждаш на тези, които фалират? Какво значи всеки си носи последствията?

Не заменям нищо и никого. Това, което аз препоръчвам е на пазара да се наложи по-добрият. В бизнеса няма значение дали си българин, чужденец или марсианец. Мен не ме интересува след това какво ще направи със своите пари, които е спечелил - ако иска да ги влага в чужди банки, ако иска да си купи яхта, ако иска да ги инвестира в бизнеса си - негова работа. Ако е българин, да не би да подари печалбата си на мен? Никой не може да забрани на чужденците да си купуват земя. Дори и да има закон, те могат да си купуват, макар и косвено, чрез дружествата със специална инвестиционна цел. Тези, които нямат предприемачески усет, могат да се занимават с всичко друго, но не и със собствен бизнес. Могат да станат мениджъри, специалисти, работници в компанията на някой друг или да са на държавна работа. Повтарям, че няма нищо срамно или лошо в това. Който се захване със собствен бизнес трябва предварително да е наясно, че той носи целия риск и всички последствия от това свое решение. Фалитът също е за негова сметка.
Казвам, че чисто пазарна икономика има само в учебниците, защото навсякъде по света има намеса на държавата по един или друг начин. Когато няма закони или други мерки, които да влияят върху бизнеса, тогава може да кажем, че е налице чиста пазарна икономика. Дотогава икономиката е смесена.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”