Мнениеот vaskonti » 12 фев 2013 13:22
Събираш само числата, които тайните общества са решили да предоставят на хората. А дали тези числа са верните и дали няма скрити неизвестни...
Защо Осама му трябваха 3 години, това не знам. Но ако не е бил той нямаше да си признае изобщо - защо да го прави?
Мислиш ли, че ако има такава организация, тези хора биха допуснали такива елементарни грешки, като например да обявят, че една сграда е срутена 20 минути преди това, а на всичко от горе в пряк ефир на фона на тая сграда? Гледал съм го въпросното клипче, става въпрос за ВВС. Нямам намерение да се впускам в разсъждения на тая тема, но все пак - 1. Както казах, това е крайно аматьорска грешка, която не виждам как може да бъде допусната от хора, които се занимават със световна конспирация и 2. Не смятам, че на САЩ им трябва да организират чак такова нещо за да нахлуят в Афганистан и Ирак. В крайна сметка Бин Ладен е извършвал още много други достатъчно тежки атентати за да има оправдание за военно присъствие в Залива и Афганистан под претескт, че съответните страни укриват международен терорист.
Както казах, никога не съм си правил крайни изводи от клипчета в нета, без значение кой клип каква конспирация "разкрива". Например ти не вярваш на телевизиите, особено големите световни такива, но пък вярваш на интернет? Защо? Каква е разликата? Да - в интернет е пълно с фалшификати, пълно е и с истини. Но не е ли така и с телевизията? На какъв принцип подбираш на кое да вярваш и на кое не? Според дали това, което е представено в клипчето съвпада с твоята вътрешна нагласа за случая? Твоя работа, аз обаче не вярвам на никой и на нищо. Принципно си имам изградена някаква моя теория на конспирацията, но изобщо не настоявам, че е вярна. Изобщо не смятам, че САЩ са лошите, а всички останали са добрите. Още по-малко тия в югозападна Азия. А твоята нагласа, както и общата тук, е, че САЩ е изворът на злото, което тъпче целия свят. Това за мен е крайно наивно и най-вече ограничено виждане на нещата.
Както и да е, отплеснахме се. За последно ще кажа, че в цялата теория на конспирацията ме дразни фактът, че за всичко съществено, което да засегне цялото човечество, се говори все в бъдеще неопределено време. Това щяло да стане, онова щяло да стане... Е, кога ще стане? От години едно и също се говори. Конфликти избухват и отмират, но нищо глобално не е станало и не виждам скоро да стане. Е това ме дразни в цялата тая теория и точно затова се съмнявам в нея. По-точно - съмнявам се не, че съществува наистина, а че тя е точно такава, каквато я изкарвате - без да уточнявам дали е добра или лоша.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]