Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Кашчей » 02 авг 2015 18:46

petko.h.markov написа:
balgarinrusofil написа:
polmazpolm написа:Другарю еврофоб, писал си само глупости и това не могат да отрекат дори приятелчетата ти. Пак казвам, че изисквам факти по темата, а не собствената ти диагноза.

Другарю русофоб и американофил , писал съм факти, които на вас русофобите нещо не ви изнасят! А ти, че си трол е ясно!
САЩ, Англия и Франция са историческите врагове на България!Факт!
Русия е исторически и естествен приятел на България!Факт!
Кратко, точно и ясно!
Понимаеш?

В политиката няма такива понятия,като исторически и естествен приятел,даже вечен.Има вечни интереси.Големите държави или както тук ги наричате велики сили,винаги се ръководят от техните интереси.Ако някой път,това съвпада
с интереса на малките държави е добре дошло,но това е случайно,а не от любов.Понеже в живота ситуацията се променя
в един момент излиза,че Русия ти е приятел,в друг САЩ,Германия и т.н.Защо искате другите да ни обичат?

Некои другари тук не искат другите да ни обичат, а ние да мразим тези, които те мразят, и ако не го правим обикновено ставаме рубладжиЙ.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 02 авг 2015 19:01

Кашчей написа:
petko.h.markov написа:
balgarinrusofil написа:
polmazpolm написа:Другарю еврофоб, писал си само глупости и това не могат да отрекат дори приятелчетата ти. Пак казвам, че изисквам факти по темата, а не собствената ти диагноза.

Другарю русофоб и американофил , писал съм факти, които на вас русофобите нещо не ви изнасят! А ти, че си трол е ясно!
Кратко, точно и ясно!
Понимаеш?

В политиката няма такива понятия,като исторически и естествен приятел,даже вечен.Има вечни интереси.Големите държави или както тук ги наричате велики сили,винаги се ръководят от техните интереси.Ако някой път,това съвпада
с интереса на малките държави е добре дошло,но това е случайно,а не от любов.Понеже в живота ситуацията се променя
в един момент излиза,че Русия ти е приятел,в друг САЩ,Германия и т.н.Защо искате другите да ни обичат?

Некои другари тук не искат другите да ни обичат, а ние да мразим тези, които те мразят, и ако не го правим обикновено ставаме рубладжиЙ.

За това трудно се получава диалог,дебат.Всеки иска да наложи своето мнение на другите.И когато изчерпи аргументите
или ги няма,започват обидите.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 авг 2015 19:10

petko.h.markov написа:
Кашчей написа:
petko.h.markov написа:
balgarinrusofil написа:

Кратко, точно и ясно!
Понимаеш?

За това трудно се получава диалог,дебат.Всеки иска да наложи своето мнение на другите.И когато изчерпи аргументите
или ги няма,започват обидите.

Ами то и от двете страни повечето разумни доводи са съпътствани с обиди, особено към опонента и най-вече от феновете на САЩ и ЕС, но и феновете на Русия не отстъпват понякога, особено ако са ударили по една-две ичкии по вечеря :mrgreen: Аз, примерно, още чакам да ме информират какво е окупация и как сме били окупирани 45 години от СА, но трудно ще получа отговор. В ЧССР и ГДР съм виждал съветски военни с униформа, но у нас нещо не ми се е случвало, или все не съм бил там, където са били окупационните войски :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 авг 2015 19:12

Кюрдите как я смятат тая с тия атентати?
Дават ли си сметка, че Ердо ще полудее в един момент и ще ги изрине заедно с Ислямска Държава? :roll:
Последна промяна от HoUs4oOL на 02 авг 2015 19:16, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 02 авг 2015 19:16

Кашчей написа:Некои другари тук не искат другите да ни обичат, а ние да мразим тези, които те мразят, и ако не го правим обикновено ставаме рубладжиЙ.

Другите пък автоматично стават соросоиди :lol:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 02 авг 2015 19:17

HoUs4oOL написа:Кюрдите как я смятат тая с тия атентати?
Дават ли си сметка, че Ердо ще полудее в един момент и ще ги изрине заедно с Ислямска Държава? :roll:

Ще ги изрине ама трудно.Все пак юрдите в Сирия спряха ИДИЛ.А турците години не могат да се справят с кюрдите.
"Люлека ми замириса"

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 02 авг 2015 19:21

Окупация,във вида,който имаше в Чехия,Унгария,ГДР,наистина нямаше,но това си има своето обяснение.Та ние си имахме министър-председател Гриша Филипов с руски акцент.На всички ключови позиции във властта бяха съветски
възпитаници.Защо да има и армия?Те окупираха страните,които се страхуваха да не изпуснат.Чехия,Полша,Унгария
са добри примери.То сега няма и американски бази или поне аз не знам.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 авг 2015 19:24

GA_ veliki написа:Ще ги изрине ама трудно.Все пак юрдите в Сирия спряха ИДИЛ.А турците години не могат да се справят с кюрдите.

Сериозно ли мислиш, че ако впрегне цялата сила на Турската армия няма да ги прегази?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 02 авг 2015 19:30

HoUs4oOL написа:
GA_ veliki написа:Ще ги изрине ама трудно.Все пак юрдите в Сирия спряха ИДИЛ.А турците години не могат да се справят с кюрдите.

Сериозно ли мислиш, че ако впрегне цялата сила на Турската армия няма да ги прегази?

Защо не го направи до сега?И сериозно си мисля,че кюрдите ще им заседнат на гърлото.
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 02 авг 2015 19:44

Марков, правилно си доловил ситуацията. Но няма и как да е инак, и ще ти обясня защо: самата постановка е погрешна. Не може да се изхожда от една позиция. В единия случай дадена общност вади от контекста действията на Русия. И ги категоризира, понякога правилно, друг път не като вредни за България. Така се създава усещането, че Русия по дифолт от 18 век насам прави всичко по силите си, за да навреди на България. Респективно, другите сили( обобщени като западни), едва ли не правят всичко по силите си в интерес на България, а Русия все им пречи.
В другия случай се вади един неоспорим довод - Освобождението, и около него се строят различни хипотези и анализи ( някои правилни, други недотам) на случките преди и след това.
Разликата е обаче, че в единия случай се цели очерняне, а в другия-защита от това очерняне.
За да се получи обективна оценка, е нужно да се разгледа всяка една страна от силните тогава, да се види какви са нейните интереси и как в крайна сметка те са повлияли на нашата история-положително или отрицателно. Защото в различни събития интересите на различните страни понякога съвпадат с нашите, а понякога не. Ако Русия все е действала срещу нас, каквито теории се налагат, аз бих задал логичния въпрос: Ами Великобритания как е действала? И защо това не се прави на въпрос?
Ако някой е решил да плюе по Русия, той си следва логиката на първия ми абзац и не се интересува от реалността. Както споменах, аз по същата логика мога да извадя от контекста някои от действията на Кралството, да приложа другите, които са явно срещу нас и да го изкарам враг №1 на България. Доколко това ще отговаря на историческата истина, е отделен въпрос.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “Свободна зона”