Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

polmazpolm
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 15:32

polmazpolm написа:
Кашчей написа:
polmazpolm написа:
Кашчей написа:
polmazpolm написа: И къде тук пише, че се съгласявам с някаква "сделка"?

А по темата:
1.След като по същото време Австроунгария и Русия, заедно с всички останали европейски сили, се произнасят на Цариградската конференция, че България ще бъде в рамките на Българската екзархия, защо ѝ е на Русия, същевременно да сключва тайно споразумение с Австроунгария в обратна посока?
2. Къде е упоменато, че това е искане на Австроунгария?
3. Защо Берлинския договор толкова си прилича с Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция?

През коя година е споразумението от Райхщадт и какво всъщност включва в себе си? Има ли подписан официален протокол от двете страни-Русия и Австро-Унгария (няма да е лошо да пишеш името на Хабсбургската империя както се пише 8-) )?

Допитай се до разбирачите от собствения си "кръжец". Те много добре знаят откога е Райхщадското споразумение. Както и, че в него за пръв път в официален документ се споменава, че "в северна и южна България ще бъдат образувани две княжества". Цитатът е от "Кратка история на България", 1983-та г, писана от авторски колектив, в който влиза и "великият" А. Пантев.

Аз питам теб и не ми пробутвай разни врели-некипели! Питам те ясно: От коя година е Райхщадтският договор между Русия и Австро-Унгария, за да твърдиш, че е сключен след Сан-Стефано и кой не спазва този договор, от който няма общ протокол?! Австро-Унгария анексира ли Босна и Херцеговина след Сан-Стефано или не? Ако я анексира, защо участва и в Берлинския конгрес, който разкъсва България от Сан-Стефано?

Кога съм твърдял, че е след Сан-Стефано?
Точно това казвам - че Берлинският договор удивително прилича на Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция.

Дали го видя?

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 15:33

Tzar_Kiro написа:
GOLEADOR написа:Аз бях ясен,ще търся линк само ако той се оправдае,че не може да го намери или ме нарече лъжец,като това обаче носи последствия - или аз,или той ще трябва да напуснем форума в зависимост дали успея да дам линк към дадения материал или не!Е,безчестния поиска линк и аз изпълних моето задължение,сега е ред на Безчестния да се махне от форума!

...и да замълчи завинаги!!!

И аз бях ясен - не сме на Женския пазар. Отделно от това, не си представил никакъв документ.
Нещо май съм ви неудобен? ;)

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 15:35

polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:до Безчестния

Относно:
1.След като по същото време Австроунгария и Русия, заедно с всички останали европейски сили, се произнасят на Цариградската конференция, че България ще бъде в рамките на Българската екзархия, защо ѝ е на Русия същевременно да сключва тайно споразумение с Австроунгария в обратна посока?

1Кажи ти защо!
2.Да видим и какво последва от този договор,след освобождението на България, Русия сключва мирен договор (в Санстефано) с Турция като налага на България границите от договорката с Австро-Унгария.
Та в какво обвиняваш Русия?

Като гледам, отправил си въпросите към себе си. Ще отговориш ли?

Така по-ясно ли е или пак се правиш на не разбрал?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 15:38

GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:до Безчестния

Относно:
1.След като по същото време Австроунгария и Русия, заедно с всички останали европейски сили, се произнасят на Цариградската конференция, че България ще бъде в рамките на Българската екзархия, защо ѝ е на Русия същевременно да сключва тайно споразумение с Австроунгария в обратна посока?

1Кажи ти защо!
2.Да видим и какво последва от този договор,след освобождението на България, Русия сключва мирен договор (в Санстефано) с Турция като налага на България границите от договорката с Австро-Унгария.
Та в какво обвиняваш Русия?

Като гледам, отправил си въпросите към себе си. Ще отговориш ли?

Така по-ясно ли е или пак се правиш на не разбрал?

Тук има един безчестник, който лъже, че е имало някакво "споразумение" между мен и теб и това не съм аз. Явно е, че отправяш въпросите към себе си. Ще отговориш ли?
Последна промяна от polmazpolm на 02 авг 2015 15:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 02 авг 2015 15:38

GOLEADOR написа:Аз бях ясен,ще търся линк само ако той се оправдае,че не може да го намери или ме нарече лъжец,като това обаче носи последствия - или аз,или той ще трябва да напуснем форума в зависимост дали успея да дам линк към дадения материал или не!Е,безчестния поиска линк и аз изпълних моето задължение,сега е ред на Безчестния да се махне от форума!

Той каза да търсиш каквито си искаш линкове с което не е дал съгласието ти за твоето предложение. Що за нагъл човек трябва да си ти бе, а?
Само Левски!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 авг 2015 15:39

polmazpolm написа:А по темата:
3. Защо Берлинския договор толкова си прилича с Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция?

1.Вчера ти казах, че Будапещенската конвенция започва СЛЕД първия отказ на Везира, което значи, че тя не действа в разрез с Цариградската, а след като Султана отхвърля предложените реформи.
2.Къде е упоменато, че това е искане на Русия?
3.Защото се сключва между едни и същи страни и едното е продължение на другото, но има една съществена разлика.
В Райхщадското споразумение се включва възможност за образуване на независими княжества България и Румелия, а в конвенцията направо се договаря независимостта на България, Румъния и Албания, като тази конвенция дава право на Австро-Унгария да преразглежда Санстефанския договор.

Пак ти казвам, че цялата ти теория е една хипотеза, която няма нищо общо с действителността и е изключително погрешно тълкувана, а това че Будапещенската конвенция започва след първия отказ на Везира е достатъчно, за да разбие теорията ти, която и без това се позовава на хипотези, но не и на подписани документи...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 15:45

polmazpolm написа:
Tzar_Kiro написа:

...и да замълчи завинаги!!!

И аз бях ясен - не сме на Женския пазар. Отделно от това, не си представил никакъв документ.
Нещо май съм ви неудобен? ;)

Безчестни,тук не става въпрос дали си удобен или не,а за това,че те мързи да си потърсиш информация в нета.Иначе за какво да си неудобен,ти нищо ново не казваш и всичко което не ти изнася го отхвърляш.Даже не разбирам в какво обвиняваш Русия ,че ни е освободила.Какъв е проблема от това?

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 15:46

HoUs4oOL написа:
polmazpolm написа:А по темата:

1.Вчера ти казах, че Будапещенската конвенция започва СЛЕД първия отказ на Везира, което значи, че тя не действа в разрез с Цариградската, а след като Султана отхвърля предложените реформи.
2.Къде е упоменато, че това е искане на Русия?
3.Защото се сключва между едни и същи страни и едното е продължение на другото, но има една съществена разлика.
В Райхщадското споразумение се включва възможност за образуване на независими княжества България и Румелия, а в конвенцията направо се договаря независимостта на България, Румъния и Албания, като тази конвенция дава право на Австро-Унгария да преразглежда Санстефанския договор.

Пак ти казвам, че цялата ти теория е една хипотеза, която няма нищо общо с действителността и е изключително погрешно тълкувана, а това че Будапещенската конвенция започва след първия отказ на Везира е достатъчно, за да разбие теорията ти, която и без това се позовава на хипотези, но не и на подписани документи...

1. Вчера ти казах, че Будапещенската конвенция почти преповтаря клаузите на Райхщадското споразумение, което е сключено половин година преди "първия отказ на Везира", което значи, че Русия и Австро-Унгария имат линия, различна от тази на Цариградската конференция, от по-рано.
2. Къде съм казал, че е искане на Русия? Просто искам Голеадор да се обоснове, като твърди, че е искане на Австро-Унгария. Иначе, мисля, че няма никакво значение чие искане е. Това е споразумение между две империи, както ти вчера написа.
3. Само на Австро-Унгария ли? Кой е най-близкият съюзник на Австро-Унгария по това време?
Последна промяна от polmazpolm на 02 авг 2015 15:47, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 02 авг 2015 15:47

Изображение

А бе момче, къде видя ти някакво съгласие за споразумение бе? Може ли толкова нагло да лъжеш и изопачаваш нещата? И някакъв там пък те цитирал и призовал да замълчим. За лъжите ли да мъчим бе, колега?
Само Левски!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 15:49

manolovplamen написа:

Той каза да търсиш каквито си искаш линкове с което не е дал съгласието ти за твоето предложение. Що за нагъл човек трябва да си ти бе, а?

Мерзавецо,аз казах моите условия за търсене,щом той поиска от мен да му намеря линка,значи е наясно какво следва от това.Ти защо не му помогна в търсенето.Кажи му,че като не може да се справи ти ще намериш нужния линк и да не иска това от мен!Аз си изгубих времето заради неговата некадърност и мързел,сега да се маха!

Върни се в “Свободна зона”