Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот HoUs4oOL » 01 авг 2015 21:21

polmazpolm написа:На тая Цариградска конференция, неизпълнението на решенията на която става формален повод Русия да обяви война на Турция.
Едно от решенията на ТАЯ Цариградска конференция е да се създаде автономно Българско княжество в границите на непризнатата от Русия Българска Екзархия.
По същото време, докато тече ТАЯ Цариградска конференция, Русия подписва с Австроунгария ТАЙНАТА Будапещенска конвенция, в която се казва, че на Балканите няма да се допусне създаването на голяма държава. Упоменава се също, че "България и останала Румелия могат да образуват автономни княжества".

Бял дроб, на тая Цариградска конференция Великите Сили правят опити на 3 ПЪТИ да накарат ОИ да приеме реформите, които предлагат.
Султана отказва абсолютно всички предложения на Великите сили, като на същите тия сили им става ясно, че Източния Въпрос няма да бъде решен по мирен път.
На Цариградската Конференция НЯМА взети решения, нито има подписани документи има предложения към ОИ, така че за какво балмиране точно говориш, бели дробе?
Четеш ли? Мислиш ли? :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 01 авг 2015 21:21

polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:Къде е линка, с който ме "плашеше"?
Или пак почвате с познатите си прийоми - разводняване и смяна на темата?!

Още веднъж - имаме ли сделка?
Аз ти давам линк и ти преставаш да пишеш във форума!
Отговор само с ДА или НЕ!

Не сме на "Женския пазар".
Продължаваш упорито да не ми отговаряш на въпросите относно "Будапещенската конвенция":
1. Къде има каквото и да било доказателство/информация, че споразумението е предложено от Австро-Унгария?
2.След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Сделката е за първия въпрос!Разбирам,че си съгласен и сега вече е мое задължение да намеря предаването или статията в която се обяснява от български историк че споразумението е предложено от Австро-Унгария!
Трябва ми малко време (най-много до утре по това време) и аз ще изпълня моята част от договорката.Ако не успея - напускам форума!Справя ли се обаче - напускаш ти!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 21:22

polmazpolm написа:
balgarinrusofil написа:Другарю русофоб , сърдете се на Англия , че България не се освобождава по-рано защото ни освободи от Турско робство не кой друг да е , а братска Русия!Факт!
Англия през 1877-1878г. праща войски на страната на Османската Империя! Факт!
.....................................................................................

Другарю еврофоб, продължавам да не виждам отговори на въпросите си. Ще ги припомня:
1. Като говориш за Кримската война, знаеш ли каква е причината за избухването ѝ?
2. Защо в Одринския мирен договор от 1829 г, когато руските войски достигат до Одрин (!!!!!), се урежда автономията на гърци и сърби, но НЕ СЕ СПОМЕНАВА нищо за българите?
3. Защо Русия заема страната на Цариградската Патриаршия, срещу борбата на българите за самостоятелна църква?
4. Защо Русия се обявява категорично против Съединението?
5. Къде в коментираната статия е спомената Америка, та да бъде определена като "проамериканска пропаганда"?

И да уточня - всеки си има своите пристрастия/мании/болести. Не че ми пречи да описваш своята диагноза, но не това ме интересува. Интересуват ме само и единствено КОНКРЕТНИТЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ. :)

Другарю еврофоб?

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 21:27

GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:Къде е линка, с който ме "плашеше"?
Или пак почвате с познатите си прийоми - разводняване и смяна на темата?!

Още веднъж - имаме ли сделка?
Аз ти давам линк и ти преставаш да пишеш във форума!
Отговор само с ДА или НЕ!

Не сме на "Женския пазар".
Продължаваш упорито да не ми отговаряш на въпросите относно "Будапещенската конвенция":
1. Къде има каквото и да било доказателство/информация, че споразумението е предложено от Австро-Унгария?
2.След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Сделката е за първия въпрос!Разбирам,че си съгласен и сега вече е мое задължение да намеря предаването или статията в която се обяснява от български историк че споразумението е предложено от Австро-Унгария!
Трябва ми малко време (най-много до утре по това време) и аз ще изпълня моята част от договорката.Ако не успея - напускам форума!Справя ли се обаче - напускаш ти!

Казах, не сме на Женския пазар. Не знам за какви "сделки" ми говориш.
Искам доказателство/информация, че статиите в Будапещенската конвенция са продиктувани от Австро-Унгария. Не тълкувания на "капацитети", а доказателство/информация. Обикновено това означава, че в самия документ трябва да пише нещо от рода на: "Австроунгария предлага, а Русия се съгласява, че..."
Искам и логичен отговор на простия въпрос: След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 01 авг 2015 21:37

Документ дай бе! Историк щял да ми пуска какво бил казал. Нали ти пуснах линк какво говори Искра Баева? Тя български историк ли е? Цъ цъ.....Ужас браткоооооо! Безнадеждни случаиииии! :o
Един брои запетаи, друг щял да търси за доказателство линк от ПРЕДАВАНЕ :roll: на "ИСТОРИК" ( майко мила, той направо ще ни закопае, цъ цъ.....брей, брей, брей), трети се кръстил "българскирусофил" и говори по темата " българският национален интерес". :roll: Леле майко! :lol:
Ти му даваш документи, той ти говори глупости. Промития мозък е безнадежден! Това го пиша за ония които четат и не са русофили. За тази русофилска групичка тук нещата са ясни.

Изображение
Само Левски!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 авг 2015 21:40

Приятелю, отговори ми на въпроса, как е възможно Русия и Австро-Унгария да бламират нещо, което никога не е било подписано и не е имало дори предпоставки за това?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 21:41

HoUs4oOL написа:
polmazpolm написа:На тая Цариградска конференция, неизпълнението на решенията на която става формален повод Русия да обяви война на Турция.
Едно от решенията на ТАЯ Цариградска конференция е да се създаде автономно Българско княжество в границите на непризнатата от Русия Българска Екзархия.
По същото време, докато тече ТАЯ Цариградска конференция, Русия подписва с Австроунгария ТАЙНАТА Будапещенска конвенция, в която се казва, че на Балканите няма да се допусне създаването на голяма държава. Упоменава се също, че "България и останала Румелия могат да образуват автономни княжества".

Бял дроб, на тая Цариградска конференция Великите Сили правят опити на 3 ПЪТИ да накарат ОИ да приеме реформите, които предлагат.
Султана отказва абсолютно всички предложения на Великите сили, като на същите тия сили им става ясно, че Източния Въпрос няма да бъде решен по мирен път.
На Цариградската Конференция НЯМА взети решения, нито има подписани документи има предложения към ОИ, така че за какво балмиране точно говориш, бели дробе?
Четеш ли? Мислиш ли? :lol:

Мозък, Отказът на Султана да се съобрази с решенията на конференцията става причина за изтеглянето на европейските посланици от Цариград. Следва подписването на Лондонския протокол, с който Европа поставя ултиматум на Султана да се съобрази с решенията на ТАЯ Цариградска Конференция. Отказът на Султана да изпълни решенията на Цариградската конференция и Лондонския протокол дават формалния повод на Русия, която междувременно подписва БЛАМИРАЩАТА решенията на международната общност "Будапещенска ТАЙНА конвенция, да обяви война.
Мозък, защо Русия бламира решенията на международната общност?

pomiqr269

Мнениеот pomiqr269 » 01 авг 2015 21:43

Докумети не знам къде може да има. Може случайно в библиотеката. Русия и Османската империя се договарят за размяна на черкези и татари срещу българи. Интересното е, че по същото време земите се заселват и с германци от Франция и Швейцария, защото те и българите били много трудолюбиви народи и започнали да обработват пустеещите им земи.

Атанас Славов:
„Дядо Пенчо избягал в свещената земя на големия добър руски им-ператор заедно със 17-те хиляди семейства – 105 000 души едно на друго – от нашите краища. Тук още с идването им просветнало, че да си свободен земеделец в Турция ( дето някой хаирсъзин като тебе ще ти дигне по някоя овца) е къде по-добре,отколкото да си безправен мужикв Русия на онези навлечени в данте-ли барини, дето и с пръст не можешги докосна. Стегнала го дядо Пенчоновата робска рубашка така, че очите му изхвръкнали от заслепението му като на настъпена жаба. И – хайде, новороденият Слав на каруцата с кухненските джунджуриии беж, та беж – без спиране назад под Сините камъни!

Иречек: „Българите в тази война помогналина русите много повече, отколкотов предишната. Главен началник на българските доброволци бил капитан Георги Стойков Мамарчев с прякор Буюкли, роден в Котел и отличилсе още в 1810 г. като предводител на български чети. Мамарчев мислел, че е настъпил вече желаният ден за освобождението на България и искалда използува руската окупация, за да вдигне въстание. С 500 доброволци отишъл в Котел, гдето искал да вдигне народа на оръжие, да отидев окупирания от русите гр. Търново и върху развалините на стара България да издигне знамето насвободата. Българите го посрещнали като освободител и били готови да гопоследват. Но изведнъж налетели 200 казаци, арестували Мамарчев в Сливен и го откарали в главната квартира. Не много преди това през Котел и Сливен минал и един англичанин, който подтиквал българите към въстание, като им обещавал английска помощ; свободна България според него трябвало да се изправи като стена между Русия и Турция. Казаците го преследвали, но той избягал някъде около Търново. Жителите на Сливен и Котел, наскърбениот това, че им пропаднал планът, изпратили при Дибич депутация и молели Мамарчев да бъде освободен и да им се позволи сами със собствени сили да поведат борба с турците за свобода. “Според някои изследователи тази изселническа вълна наброява между 130 000 – 150 000 души. Изселниците са предимно от Одрин, Бургас,Варна, Стара Загора, Сливен, Ямболи селата около тях. В Болград се оформят ямболска и сливенска махала. Над сто новозагорски семейства се преселват в днешното бесарабско село Валя Пержа; около хиляда души от ямболското село Маломир става тжители на село Виноградное (Болг-радски район, Украйна). Понякога преселниците пренасят и името н аселото си. Така например, село Кортен има свой брат близнак в днешна Молдова, а напусналите ямболското село Чумлекьой (дн. с. Ботево) основават село със същото название (дн. Виноградовка, Одеска област,Украйна) „В 1821 г. – пише Иречек – в Бесарабия живеели 7735 семейства, 38023 души. Отначало бесарабскитеи румънските земевладелци тъкмели да се отнасят с преселницитекато с крепостници; обаче още от1819 г. южноруските колонистистанали свободни под защитата напривилегии. Извънредно бил обичанот бесарабските българи първият„попечител“ на колонистите гене-рал Иван Инзов, който бащински сеотнесъл с тях. “В Бесарабия българските колонисти основават свои градове, между които Болград и Комрат, а също и много села, наричани и колонии. През 1856 година, по силата наПарижкия мирен договор Бесарабияе разделена на две – югозападните части с Болград, Измаил и Килия са включени в състава на Молдова (от1861 г. – Румъния), а североизточните с център Комрат остават в Руската империя. През 1858 г. с разрешението на молдовския владетел българинът Никола Богориди е основанаБолградската гимназия, която имазначително място в развитието набългарското образование и култура през Възраждането.

Ето какво пише Стефан Българовв спомените си, отпечатани в списа-ние „Културно единство“ от 1908 г. „Жестокостта на русите надмина всяка мяра. Властите забраниха поцяла Таврия гайдата, за да убия твсичко българско у нас, да не слушаме своята народна музика, да не играем народните си хора, че да заспим и умрем като народ. През първата година посърна цялата Таврида – нигде веселие, нигде радост. Но кипеше душата на народа.И разгаряше се тоя кипеж от песно-пойките, които тайно ни донасяха бозаджиите наши „вилаятчии“ или „велаклии“, както се наричаха у нас гурбетчиите македонци. И на лятото – година след руското забраняване на гайдите – стохилядната българска маса от Таври да се сътресе от една вест: гайдарят дядо Видю от село Мъгла се решилда изнесе скритата си гайда и да устрои хоро сред селото! В началотона забраната имаше българи, пребити от бой в участъците, а имашеи заточени като бунтовници. Нодядо Видю от Мъгла – 72 годишен старец, заявил в селската кръчма,че му е останало малко да живее, нека го заточат в Сибир, но той ще порадва за последен път българското сърце със своята звучна гайда, че да го помни народът. В села и паланки заочакваха с трепет уречения отдядо Видю ден. Пишущият тия редове бях седемгодишно дете. Родителите ми бяхазаселени в град Берданск, малко разбирах какво става, но помня как се вълнуваше целият град, как с часове ходеше баща ми мълчалив и строг, как накрая реши, че ще иде. И едназ аран ние, баща ми и аз, се понесохмена талига за село Мъгла. То беше на 40 километра от нашия град, но ние отидохме да чуем гайда. Не бяхме само ние: хиляден народ от всички страни бързаше към Мъгла… Няма да забравя този ден. Сред море отнарод, от разплакан народ, дядо Видю наду гайдата си и часове свири, па и плака. Моят татко стискаше ръката ми и на няколко пъти през деня ми каза: „Добре слушай, синко, ние сме българи и само ние свиримна гайда. Но вече и нея не дават. Добре слушай, че надали ще я чуеш друг път в живота си.“ Авторът на тези спомени, Стефан Българов, става математик и журналист, а по-късно се преселва в България. За жалост съдбата на повечето отпотомците на таврийските българие много трагична. Едни измират отмасовия глад през 1921–1922, други страдат от „разкулачването“ и са изпратени на заточение през 1929 година, а оцелелите след Втората световна война са депортиранив Сибир. През 1942 година близо две хиляди таврийски българи успяват да се завърнат в родната си Бъл гария, където получават подслони препитание, но само две години по-късно – след съветската окупацияна България през 1944 година, по искане на Сталин, те са арестувани от комунистическите власти и без-милостно предадени на съветските. Част от тях са натоварени на шлепове и ... издавени. Друга част са изпратени в Сибир, откъдето не се завръща никой.

За ВСВ а всички знаете, че Сталин и Хитлер са били съюзници и Сталин е финансирал Хитлер и Сталин е трябвало да влезе в Европа като освободител, но се правите на ударени. ВСВ започва още от времето на Ленин с подписването ан "Бретският мир". Веруюто ан Ленин и СТалин е било едно и също. Германия да се бие на Запад и дасе изтощава. Сталин разбирал, че войната се печели не от онзи, който влиза в нея пръв, а от оня, който влиза последен, и любезно отстъпил на Хитлер позорното право да стане инициатор на войната, а в същото време търпеливо изчаквал момента, „когато капиталистите ще си захапят взаимно гърлата“. Но разбиването на войските на Тухачевски в Полша проваля плановете на Ленин за контрол над Германия. Сталин не е очаквал, че Хитлер ще се обурне срещу него и му проваля плановете да влезе в Европа, като освободителка.

ПС: Смазахме Литекс II

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 авг 2015 21:48

polmazpolm написа:Мозък, Отказът на Султана да се съобрази с решенията на конференцията става причина за изтеглянето на европейските посланици от Цариград. Следва подписването на Лондонския протокол, с който Европа поставя ултиматум на Султана да се съобрази с решенията на ТАЯ Цариградска Конференция. Отказът на Султана да изпълни решенията на Цариградската конференция и Лондонския протокол дават формалния повод на Русия, която междувременно подписва БЛАМИРАЩАТА решенията на международната общност "Будапещенска ТАЙНА конвенция, да обяви война.
Мозък, защо Русия бламира решенията на международната общност?

Глупако, за да има бламиране на нещо, то трябва да бъде официално подписано от някой.
На конференцията няма НИЩО подписано, Султана отказва всичко.
Твърденията ти, че Русия и Австро-Унгария бламират нещо, което никога не се е случило са ужасно нелепи и смешни.
Покажи ми 1 подписан документ, който е бламиран от руснаци и австроунгарци!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 21:52

manolovplamen написа:Документ дай бе! Историк щял да ми пуска какво бил казал. Нали ти пуснах линк какво говори Искра Баева? Тя български историк ли е? Цъ цъ.....Ужас браткоооооо! Безнадеждни случаиииии! :o
Един брои запетаи, друг щял да търси за доказателство линк от ПРЕДАВАНЕ :roll: на "ИСТОРИК" ( майко мила, той направо ще ни закопае, цъ цъ.....брей, брей, брей), трети се кръстил "българскирусофил" и говори по темата " българският национален интерес". :roll: Леле майко! :lol:
Ти му даваш документи, той ти говори глупости. Промития мозък е безнадежден! Това го пиша за ония които четат и не са русофили. За тази русофилска групичка тук нещата са ясни.

Не си прав. "русофили" не съществуват. Има еврофоби, американофоби и тук-таме по някой обикновен продажник-мили(ци)онер.

Върни се в “Свободна зона”