Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

polmazpolm
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 20:02

GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:1. Би ли ми цитирал къде е упоменато чие искане е това?
2. Какво притеснява Русия, та да се съгласи (тайно) с това "искане", след като по същото време съвсем официално се провежда международна конференция по същия въпрос, на която всички велики сили, включително и Русия (съвсем явно), се съгласяват, че България ще бъде в границите на (непризнатата от Русия) Българска Екзархия?

1. Ами, намери ми. :)
2. Логиката наистина е цяла наука, но все си мисля, че всеки човек би трябвало да може да разсъждава логично.
Та - би ли ми отговорил ЛОГИЧНО на въпроса: След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Ако трябва, прочети въпроса няколко пъти. Искам логичен отговор. Благодаря предварително. :)

1.Дам ли ти линк спираш да пишеш тук!
Имаме ли сделка?
2.Вече обясних защо Русия търси споразумения с Австро-Унгария.Колко пъти да го напиша?След урока Крим Русия не може да допусне в Руско-Турската война отново да воюва срещу Англия,Франция и Австро-Унгария.

Чети и мисли! Казах, че искам логичен отговор. Това, което ти ми казваш е, че от страх да не ядоса Европа, Русия бламира решенията ѝ.
Линк?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 авг 2015 20:14

polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:
2. Какво притеснява Русия, та да се съгласи (тайно) с това "искане", след като по същото време съвсем официално се провежда международна конференция по същия въпрос, на която всички велики сили, включително и Русия (съвсем явно), се съгласяват, че България ще бъде в границите на (непризнатата от Русия) Българска Екзархия?

2. Логиката наистина е цяла наука, но все си мисля, че всеки човек би трябвало да може да разсъждава логично.
Та - би ли ми отговорил ЛОГИЧНО на въпроса: След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Ако трябва, прочети въпроса няколко пъти. Искам логичен отговор. Благодаря предварително. :)

Имаме ли сделка?
2.Вече обясних защо Русия търси споразумения с Австро-Унгария.Колко пъти да го напиша?След урока Крим Русия не може да допусне в Руско-Турската война отново да воюва срещу Англия,Франция и Австро-Унгария.

Чети и мисли! Казах, че искам логичен отговор. Това, което ти ми казваш е, че от страх да не ядоса Европа, Русия бламира решенията ѝ.
Линк?

Ако теб те е страх от някого, ще му бламираш ли решенията или просто ще се примириш с тях?!
Давай сега ти линк, че Русия е бламирала Берлинския конгрес!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 01 авг 2015 20:22

Бял дроб, бързаш!

Запетайките ги разбираш, ама тука попрескочи много съществен факт:

На 12 ноември в Берлин започват германо-съветските преговори на най-високо равнище. Молотов е на чело на внушителна делегация от 65 души: народни комисари, петима заместници, дипломати, стопански дейци и пр. Очакванията са големи. Хителер обмисля включванията на СССР в Тристранният пакт и превръщането му в четиристранен.Той търси сигурност на изток и руски суровини за напрегнато увеличаващата обема немска военна индустрия. Поне докато приключи с Англия, която вече е изпаднала в критично състояние. Британският премиер Уинстън Чърчил не спира отчаяно да моли за помощ американският президент Франклин Рузвелт и ще напише: " Когато той ( Хителр) свърши с нас, ще се заеме и с вас".

Сталин е изключително респектиран от "Блицкрига". Не вижда кой би могъл да спре танковите колони на Гудериан и Еврвин Ромел. В ръцете на фюрера пада почти цяла Европа - 4 милиона кв. километра и 333 милиона души. Сталин е готов да продължи да доставя нефт и други суровини на германците, както ги е доставял вече цяла година. Изглежда готов да се присъедини и към Тристранният пакт, но също така има и една много специална цел. Иска да осребри своето участие, като осъществи отколешната мечта на руските царе още от времето на Екатерина II - Босфора и Дарданелите да станат част от неговата империя. Вероятно така би се почувствал по-значим от Петър I и всички Романовци, взети заедно. Но за тов първо му трябва България. Пътят към Босфора минава към нея, просто няма от къде другаде. В директивите дадени на Молотов, Сталин изрично подчертава, че България трябва да бъде главният въпрос на тези преговори: " България - главният въпрос на преговорите - трябва да бъде, по договореност с Германия и Италия, отнесена в сферата на интересите на СССР на основата на такива гаранции за България от страна на СССР, както това е направено от Германия и Италия по отношение на Румъния, с въвеждане на съветски войски в България.
Указанията са кристално ясни - въвеждане на съветски войски и изграждане на военни бази, без изобщо да се пита България за нейното съгласие. Текстът определящ България като "главният въпрос на преговорите", е написан собственоръчно от Молотов и оформен във вид на опорни точки, които му служат при водене на преговорите в Берлин. След своето завръщане наркомът предава текста в деловодството, където е заведено с гриф "Съвършено секретно".

Изображение

Диалогът върви трудно. Хитлер и Рибентроп се опитват да насочат Молотов към други райони на света, където Съветска Русия би могла да разпростре своето влияние към окончателно поражение на Англия и разпадането на Британската империя. Хитлер пояснява, че в "голямото азиатско пространство" областите, разположени на юг, към Персийския залив и Арабско море, ще бъдат веднага признати от Германия за зона на изключително руско влияние. Предлага Съветският съюз също да се присъедини към Тристранният пакт и той да се превърне в четиристранен.
Следвайки нарежданията на Сталин, Молотов не дава ясен отговор на двете предложения и прехвърля разговора върху Финландия, върху съществуващите ограниченият за преминаване на съветския военен флот през Босфора и Дарданелите, като намесва за втори път България. Получената от Сталин същият ден шифрограма гласи: "Невъзможно е да се осигури спокойствие в района на Проливите без договор с България за въвеждане на съветски войски за защита на входовете на Черно море" Добавя, че това е главният въпрос на преговорите и постигнат ли съгласие за него, за останалото ще се разберат лесно.

http://coollib.com/b/302023/read
http://militera.lib.ru/research/sherstnyov_vd01/index.html
Последна промяна от manolovplamen на 01 авг 2015 20:33, променено общо 3 пъти.
Само Левски!

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 01 авг 2015 20:23

Кашчей написа:Ако теб те е страх от някого, ще му бламираш ли решенията или просто ще се примириш с тях?!

Чети повече бе, момче! Стига пиши глупости!
Само Левски!

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 01 авг 2015 20:26

Кашчей написа: Бил съм и в Румъния и мога да кажа, че и те са много, много по-напред от нас, а уж тях чакахме, за да влезем в ЕС.

http://desebg.com/2011-01-06-11-52-19/79-2011-02-01-00-13-56
http://www.vesti.bg/sviat/balkani/prieha-zakon-za-lustraciiata-v-rumyniia-4606971
Само Левски!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 авг 2015 20:29

manolovplamen написа:
Кашчей написа:Ако теб те е страх от някого, ще му бламираш ли решенията или просто ще се примириш с тях?!

Чети повече бе, момче! Стига пиши глупости!

Ти знаеш ли какво е бламиране?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 20:29

Кашчей написа:
polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:

Имаме ли сделка?

Линк?

Ако теб те е страх от някого, ще му бламираш ли решенията или просто ще се примириш с тях?!

Четеш ли? Мислиш ли? Русия бламира решението на Цариградската конференция (а именно - територията на България да бъде в рамките на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия), чрез подписването на ТАЙНАТА Будапещенска Конвенция ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ!
Дай ми логичен отговор защо го прави?
Къде е линка, с който ме "плашеше"?
Или пак почвате с познатите си прийоми - разводняване и смяна на темата?!
Последна промяна от polmazpolm на 01 авг 2015 20:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 авг 2015 20:29

manolovplamen написа:
Кашчей написа: Бил съм и в Румъния и мога да кажа, че и те са много, много по-напред от нас, а уж тях чакахме, за да влезем в ЕС.

http://desebg.com/2011-01-06-11-52-19/79-2011-02-01-00-13-56
http://www.vesti.bg/sviat/balkani/prieha-zakon-za-lustraciiata-v-rumyniia-4606971

Мнения само с линкове не приемам!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 авг 2015 20:35

polmazpolm написа:Четеш ли? Мислиш ли? Русия бламира решението на Цариградската конференция (а именно - територията на България да бъде в рамките на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия), чрез подписването на ТАЙНАТА Будапещенска Конвенция ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ!
Дай ми логичен отговор защо го прави?
Къде е линка, с който ме "плашеше"?
Или пак почвате с познатите си прийоми - разводняване и смяна на темата?!

За тая Цариградска конференция, от която Великите Сили си тръгват, защото везира им казва, че няма нужда от конференцията, защото Султана ощастливил Империята с конституция ли става въпрос? :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 01 авг 2015 20:44

Този факт е известен, но не променя нещата. За Хитлер всички тези преговори са прах в очите на противника. Както вече споменах, Сталин е наясно с това и печели време( по-скоро се опитва). Хитлер е поставил линията А–А за цел, и нищо друго няма значение за него. Всичко това няма никакво отношение към тезата дали СССР има или няма причини да се отнася приятелски към България. То просто предполага, че е имало варианти СССР да няма причини за неприятелско поведение. Но те не са се случили. Между впрочем, подписването на Пакта от България преди, или след влизането на немските войски в страната ли е?
Какво е можело да стане е едно, а станалото-друго.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “Свободна зона”