Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
Това за четирихилядниците... само вижте Карбовски в какво подобие на студио си води подкаста и как на всеки епизод по сто пъти казва да му даряват пари в Пейтриън. Егати четирихилядника, сигурно ги пропива до 3-о число.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
След свалянето на ИЛ-76 споделих тук, какво се пише в руските форуми, че същият е свален от система "Пейтриът", а някой съфорумци на мига скочиха да си упражняват свободните съчинения по мой адрес, което не ми пречи. В крайна сметка от Русия потвърждават същото.
От обикновените хора пишещи под статии и форуми, а не от всеки втори решил да става влогър/блогър и подобни в Телеграм може да получиш повече точна информация
Ил-76 был сбит американской системой Patriot, заявил Путин
https://ria.ru/20240131/il-76-1924629169.html
От обикновените хора пишещи под статии и форуми, а не от всеки втори решил да става влогър/блогър и подобни в Телеграм може да получиш повече точна информация
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- Drunken_Master
- Контакти:
paceto написа:След като знаеш, че и те финансират не би трябвало да приемаш за чиста монета всяка новина дошла от подобни сайтове още повече да вярваш на 100% на написаното. Казвам го понеже ти въобще не подлагаш на съмнения подобни статии и си ги пускаш постоянно и то дори само определена част от тях, която най-много ти харесва т.е. няколко абзаца.
Mомент... Голяма част от тия цитати, които съм постнал са преводи от NYTimes, Washington Post, TIME и прочее. Аз не цитирам ТАСС, Поглед.инфо и прочее. Сега... Смити иска точен линк към всеки цитат, което за мен е ОК, ама няма как да му дам, понеже немалка част от въпросните медии си искат платен събскрайб. Сиреч... сульо и пульо не могат да влязат вътре за да четат. Да си ме виждал някога, да цитирам сводки от руският генщаб?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Dust написа:След свалянето на ИЛ-76 споделих тук, какво се пише в руските форуми, че същият е свален от система "Пейтриът", а някой съфорумци на мига скочиха да си упражняват свободните съчинения по мой адрес, което не ми пречи. В крайна сметка от Русия потвърждават същото.Ил-76 был сбит американской системой Patriot, заявил Путин
Дискусията не се ли завъртя около въпроса ти къде е било руското ПВО по това време и дали е било възможно да реагира за малкото време което са имали?
Иначе е нормално всеки да обвинява другата страна, че е свалила самолета, а в случая Пейтриът биха могли да притежават само украинците.
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.
Красимир Иванов
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.
Красимир Иванов
-
Dust написа:След свалянето на ИЛ-76 споделих тук, какво се пише в руските форуми, че същият е свален от система "Пейтриът", а някой съфорумци на мига скочиха да си упражняват свободните съчинения по мой адрес, което не ми пречи. В крайна сметка от Русия потвърждават същото.Ил-76 был сбит американской системой Patriot, заявил Путин
Ма Путин казва и, че Украйна се управлява от нео нацисти, това приемаш ли го или само избирателно вярваш в приказките на Путин ??!
- paceto
- Контакти:
Drunken_Master написа:paceto написа:След като знаеш, че и те финансират не би трябвало да приемаш за чиста монета всяка новина дошла от подобни сайтове още повече да вярваш на 100% на написаното. Казвам го понеже ти въобще не подлагаш на съмнения подобни статии и си ги пускаш постоянно и то дори само определена част от тях, която най-много ти харесва т.е. няколко абзаца.
Mомент... Голяма част от тия цитати, които съм постнал са преводи от NYTimes, Washington Post, TIME и прочее. Аз не цитирам ТАСС, Поглед.инфо и прочее. Сега... Смити иска точен линк към всеки цитат, което за мен е ОК, ама няма как да му дам, понеже немалка част от въпросните медии си искат платен събскрайб. Сиреч... сульо и пульо не могат да влязат вътре за да четат. Да си ме виждал някога, да цитирам сводки от руският генщаб?
Даде, от къде си сигурен, че точно се превежда дадената статия и не се обръща от преводача в негови си удобен стил както в случаят да речем с Дачков, който за много години назад се е доказал като много долен журналист. След като ти например не можеш да влезеш в тези платени сайтове как може да си сигурен в достоверността на тези описани неща в тази статия. Ми представи си сега всичките читатели на тази статия, ами честно ще се изненадам да има дори един, който да си платил абонамента за подобен сайт и да го чете на английски. Това ми беше мисълта, защото ей го и ти сам се връзваш на това понеже пише, че е цитирано от някой западен сайт, а същото се отнася и за материали където пише например - предаде ТАСС, според ТАСС и т.н.
Сега например в Таймс пишат една статия против Украйна и ти ще я прочетеш както е преведена и ще се съгласиш дори понеже идва от Таймс (просто пример давам с медията, може и някоя друга да е), но в същото време 10 статии след това се пуска обратното т.е. против Русия. Ти ако попаднеш на такава новина и ако си направиш труда да я прочетеш ще я приемеш ли за достоверна след като от същата медия малко по-рано са пуснали против запада и да речем САЩ?

Точно за това ти говори и Смит, че си избираш материали от там, където се ровиш по форуми и групи според твоят интерес и понеже ти допада това на момента си съгласен с материала и пускаш някакви цитати от там понеже само това са извадили и са ти пуснали там в групите и Телеграм каналите. Ей го до скоро цитираше някакви американски бивши генерали и го приемаш за достоверно само, защото говорят това, което ти искаш да чуеш и понеже според твоите виждания идва от "врагът" значи е точно така и няма как да е другояче. Дойде ли обаче от друго място в обратната посока въобще не го приемаш и дори не искаш да четеш, да гледаш и прочие.
Преди година и нещо например колко пъти те карах да видиш разследването от Буча, а там се показваха само видеа заснети от улични камери и телефони. Излизаше с някакви обяснения, че не искаш да гледаш подобни кадри, сега си бил ял и ще ти стане тежко на стомаха и ей такива неща. Наскоро обаче пусна едни видеа в обратната посока и там проблеми с гледането нямаше.
- Drunken_Master
- Контакти:
Добре, де... Кажи ми кое от твърденията ми не е така? Питам, понеже ти ми написа, че и ЕС не е к0рва на САЩ. Освен това и Путин бил пътник и тем-подобни... Кое не е верно и да влезем в дискусия?
Колкото до Буча, пак ти казвам. Не ми се гледат кървища и прочее... Предпочитам да си пусна някой готин руски крими сериал. Или стар хамерикански, отколкото да гледам трупове, откъснати ръце и т.н.
Колкото до Буча, пак ти казвам. Не ми се гледат кървища и прочее... Предпочитам да си пусна някой готин руски крими сериал. Или стар хамерикански, отколкото да гледам трупове, откъснати ръце и т.н.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

- paceto
- Контакти:
Drunken_Master написа:Колкото до Буча, пак ти казвам. Не ми се гледат кървища и прочее... Предпочитам да си пусна някой готин руски крими сериал. Или стар хамерикански, отколкото да гледам трупове, откъснати ръце и т.н.
Тук как беше гледане и имаше ли кървища и прочие?
Drunken_Master написа:Айде... Кадри с труповете от сваления самолет. 18+
https://t.me/Sladkov_plus/9644
Drunken_Master написа:Добре, де... Кажи ми кое от твърденията ми не е така? Питам, понеже ти ми написа, че и ЕС не е к0рва на САЩ. Освен това и Путин бил пътник и тем-подобни... Кое не е верно и да влезем в дискусия?
А Путин според теб не е ли пътник и как го виждаш да му се размине след тази война? Не говоря, че е пътник след няколко дни, месец, а в близкото бъдеще и дали няма да свърши като Милошевич или направо неговите хора ще си го свалят и убият "практично" както се случва по принцип в Русия? Ти наистина ли мислиш, че Путин ще доживее да умре един ден от старост спокойно в леглото си?
ReBorn1982 написа:Ма Путин казва и, че Украйна се управлява от нео нацисти, това приемаш ли го или само избирателно вярваш в приказките на Путин ??!
Да си видял някъде да коментирам подобни неща? Да си видял някъде да пиша нацисти, ватенки и редица подобни епитети и квалификации? Това изобщо не ме интересува за това и не го коментирам, а и неща, които трудно биха се доказали пък хептен.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- Drunken_Master
- Контакти:
paceto написа:Drunken_Master написа:Колкото до Буча, пак ти казвам. Не ми се гледат кървища и прочее... Предпочитам да си пусна някой готин руски крими сериал. Или стар хамерикански, отколкото да гледам трупове, откъснати ръце и т.н.
Тук как беше гледане и имаше ли кървища и прочие?Drunken_Master написа:Айде... Кадри с труповете от сваления самолет. 18+
https://t.me/Sladkov_plus/9644Drunken_Master написа:Добре, де... Кажи ми кое от твърденията ми не е така? Питам, понеже ти ми написа, че и ЕС не е к0рва на САЩ. Освен това и Путин бил пътник и тем-подобни... Кое не е верно и да влезем в дискусия?
А Путин според теб не е ли пътник и как го виждаш да му се размине след тази война? Не говоря, че е пътник след няколко дни, месец, а в близкото бъдеще и дали няма да свърши като Милошевич или направо неговите хора ще си го свалят и убият "практично" както се случва по принцип в Русия? Ти наистина ли мислиш, че Путин ще доживее да умре един ден от старост спокойно в леглото си?
Това съм го постнал единствено и само, понеже сульо и пульо твърдяха, че всичко било патардия, понеже нямало никакви данни за труповете. Да ти кажа честно, май дори не съм го и отварял. Видях, че го постнаха в другият форум и реших да го споделя. То, изобщо... има ли нужда, да се коментира повече въпросната случка? Украинците просто са царе на гафовете...
Паце, Путин ако бъде преизбран през март, та по негово време се приберат "рускоезичните" територии... да ти кажа честно, не се кахъри толкова за него. Той ще влезе в историята. А и Русия ще дръпне яко. Въпросните територии са богати на природни ресурси, от които ще се облажат олигарсите. Не си мисли, че целият свят е срещу Русия, това просто не е така. Единствено ЕС го играе "сърдита" на Русия, но и това ще се промени, понеже и слепите видяха, че Европа е силно зависима от руските ресурси. Видяхме, че икономиката дори на Германия изпадна в колапс, цели заводи фалираха. Кво да говорим повече?
Ето...
Китай ще продължи да подкрепя Русия по украинския въпрос, въпреки натиска от страна на САЩ и заплахата за отбранителното сътрудничество с ЕС. Това съобщи министърът на отбраната на КНР Донг Джун по време на разговор с руския си колега Сергей Шойгу в режим на видеоконферентна връзка, съобщи Агенцията за икономическа информация Прайм.