Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 31 яну 2024 18:34

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Мда... знаеш ли какви бяха едни от обещанията на Владимир Зеленски? Да спре гражданската война между нацягите и рускоговорящите... Виждам, че си свърши работата.

Не, нямам представа. Не съм му следил кампанията. Как кампанията му се връзва с предходните теми?

Ами аз спрях, да обръщам внимание на "предходната" тема, от момента, в който ми написа, че Виктория Нюланд била на майдана по случайност. От там нататък, кво има да коментираме повече...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 31 яну 2024 18:39

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:
Според "Таймс" Залужни бил извикан в кабинета на украинския президент на 29 януари. По време на тази среща той казал на Зеленски, че ситуацията на фронта не е толкова положителна за Киев, колкото му казват неговите съветници. Тогава Залужни бил помолен да подаде оставка. Когато той отказал това предложение, Зеленски го информирал, че сам ще подпише указ за оставката му. Според изданието след това Залужни се върнал в кабинета си и информирал своите подчинени за уволнението си. „Стягам си нещата си“, казал главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна в разговор с един от висшите офицери. "Таймс" пише, че Зеленски бил принуден да преразгледа решението си след натиск от чужбина. Вестникът подчертава, че САЩ и Великобритания са изразили безпокойство от съобщенията за възможна оставка на Залужни. Вестникът съобщава, че Буданов и Сирски били посочени като възможни наследници на Залужни, но и двамата отхвърлили предложението да станат главнокомандващи на въоръжените сили на Украйна. Изданието подчертава, че това също е принудило Зеленски да се откаже от първоначалните си планове.

Пак нямаш източник :lol:

Има, то си пише... И линк мога, да дам, ама трябва да си събскрайбър за да го отвориш.

Не си го пише. Таймс ако не бъркам нямат версия на български език. Значи някой го е прочел и разказва по негов начин и този някой не го споменаваш, нито даваш линк към оригинала. Това имах предвид под източник.

Преписал го е от Гласове на Явор Дачков, а онзи как го е преразказал само можем да гадаем понеже процента на четящите Таймс с абонамент у нас е нищожен. Дачков си е проруски настроен и дори не го крие.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 яну 2024 18:42

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Мда... знаеш ли какви бяха едни от обещанията на Владимир Зеленски? Да спре гражданската война между нацягите и рускоговорящите... Виждам, че си свърши работата.

Не, нямам представа. Не съм му следил кампанията. Как кампанията му се връзва с предходните теми?

Ами аз спрях, да обръщам внимание на "предходната" тема, от момента, в който ми написа, че Виктория Нюланд била на майдана по случайност. От там нататък, кво има да коментираме повече...

Никога не съм казал, че е там по случайност. Рядко се озоваваш на протест по случайност. Обикновено си напълно умишлено там, но това не е нещо лошо или някаква конспирация.

paceto написа:Преписал го е от Гласове на Явор Дачков, а онзи как го е преразказал само можем да гадаем понеже процента на четящите Таймс с абонамент у нас е нищожен. Дачков си е проруски настроен и дори не го крие.

Не е това въпроса. Аз като цитирам някой слагам линк и показвам от къде го взимам. Всеки да види и да си направи сметка. Това да не показваш източника е признак, че искаш да го скриеш и евентуално те е срам от къде си го взел. Точно заради това човъркам там : ) Точно както теб те човъркам за Forward :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 яну 2024 18:44

paceto написа:Преписал го е от Гласове на Явор Дачков, а онзи как го е преразказал само можем да гадаем понеже процента на четящите Таймс с абонамент у нас е нищожен. Дачков си е проруски настроен и дори не го крие.

Паце, няма откъде другаде. Останаха само Волгин, Дачков и Карбовски. Всички други са на хранилка при "Америка за България". Там подобни новини не се допускат. Не за друго, а защото Украйна не спира, да печели битките. Поне... според въпросните медии.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 31 яну 2024 18:49

Е, сега няма вика. Изображение
Те понеже въпросните са някакви независими нали? Изображение

Значи щом едните според теб са на определена хранилка, то въпросните или някакви други няма как да са на хранилка от Русия? Изображение Или понеже нещата написани там съвпадат с твоите виждания и въобще не се замисляш тези дали не са на хранилка и прочие. Дори в САЩ има медии с проруска ориентация и като се пусне материал от там това не го прави достоверно и разбираш ли да се пришива за целият запад понеже в Таймс например пишело еди си какво.

Ето например в момента се води политическа война между демократите и републиканците и едните ще се стремят да говорят против другите като например за военната помощ за Украйна и ще гледат медиите до тях да пишат неща, които са против Украйна.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 яну 2024 18:53

Ами нека го обясня така. Едните ОФИЦИАЛНО са на хранилка при "Америка за България", разбирай Дарик, БТВ, БНТ, Нова ТВ, Дневник, Медияпул, Фактор, Факти, Капитал, Господари на ефира... и прочее, в смисъл дори не го и крият, докато другите са разни "четирихилядници", за които Ленчето дори и едно доказателство не показа. Има разлика май? Или?

А в САЩ ако имаше демокрация и свобода на словото, нямаше Джо Роугън да го свалят от ефир... Нали?
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 31 яну 2024 18:58

Не е задължително на другите да им се пращат хиляди рубли за подобна дейност. Те просто са анти-запада нещо като ReBorn1982 и ще се възползват от подобни неща ако имат трибуната. Сега ти например като си русофил понеже нали така се определи и не се криеш, то какво ти пречи да го правиш без помощта на Русия ако имаш сайт за новини и то нали четящ се такъв от хиляди хора? Ами нищо.

А и каква е гаранцията, че от Руският културен център на пъпа на София не се финансират подобни медии, журналисти и прочие? Еми нищо и ако някой ми каже точно с какво се занимават в този център с персонал от не малко хора ще е добре. Ей го онзи ден например публикуваха сумата му и имоти на руската държава и то само в София като в това число влизат сгради, офиси, апартаменти.

Ти ще отречеше ли с чисто сърце, че руснаците не финансират това или онова?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 яну 2024 19:00

Естествено, че финансират. Но както и да го въртим, както и да го сучем... основните медии са на хранилка при "Америка за България". За мен... те си вкараха страхотен автогол с Митрофанова и сваленото интервю.
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 яну 2024 19:50

Русофилските сайтове са страшно много и агресивни. Овцете им обръщат много повече внимание от националните телевизия, защото мнозинството е функционално неграмотно.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 31 яну 2024 20:23

Drunken_Master написа:Естествено, че финансират. Но както и да го въртим, както и да го сучем... основните медии са на хранилка при "Америка за България". За мен... те си вкараха страхотен автогол с Митрофанова и сваленото интервю.

След като знаеш, че и те финансират не би трябвало да приемаш за чиста монета всяка новина дошла от подобни сайтове още повече да вярваш на 100% на написаното. Казвам го понеже ти въобще не подлагаш на съмнения подобни статии и си ги пускаш постоянно и то дори само определена част от тях, която най-много ти харесва т.е. няколко абзаца. Аз например като се съмнявам в дадена статия въобще не си играя да я пускам и впоследствие тук да почнем да се надскачаме коя новина каква е и да се правят излишни провокации. Казвам го понеже някой като пусне дадена статия тук против Русия и ти си първият, който реагира на подобен материал и то доста често подигравателно, а след подобни неща идва някой друг да те оборва и се започва един дълъг спам от провокации и обидни квалификации кой бил умен, кой бил дебил, недебил и прочие.

Да ти е направило впечатлението, че отдавна не пускам статии? Еми не пускам именно по тази причина, за която говорех понеже аз колкото и да съм против Русия на Путин (не срещу гражданите ѝ) просто не вярвам на доста изписани неща в тях както за успехите на Украйна по дадено Х събитие, така и какво се пише срещу Русия. Просто си подбирам източниците и следя и двете страни на нещата и отсявам за себе си кое може да е вярно и кое не. Ти обаче не правиш така и прочетеш например някъде нещо как руснаците за ден са избили 3000 украинци и го пльосваш тук и се започва, а не се замисляш дали е вярно, не се опитваш да намериш малко повече за този материал и дали е така или дали не е преувеличена цифрата х3.

Върни се в “Свободна зона”