Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот wannabe » 05 май 2014 19:54

Тази сутрин в уважавания от мен в-к "Сега" се появи заглавие "Шведският външен министър: Православието е главната заплаха за Запада“. Изглеждаше ми странно западен политик да се изкаже толкова крайно, а и следвам Карл Билд в Tweeter, затова тръгнах да му пиша. Но видях, че вече Никола Газдов го е питал, дали информацията е вярна, а Карл Билд е дал кратък отговор: „Не. Глупости“:

Глупости

"Сега" реагираха бързо и свалиха новината. Но в нея беше написано, че тя идва от информационна агенция "Фокус":

"Фокус" пък е цитирал руска информационна агенция. Не че не е логично, че "информацията“ идва именно от Русия. Руската информационна агенция REX е публикувала следното:

Руската информационна агенция пък от своя страна е цитирала латвийски сайт (латвийският сайт е на руски, а не на латвийски):

vesti

Както предположи @balta__, всичко е тръгнало от един умерено звучащ и като цяло верен туит на Карл Билд:

Оригиналът

Това, което казва "Билд" е, че Путин се възползва от някои консервативни православни ценности за своята кампания против запада. Той не казва, че православието е проблем (западът и католицизмът също имат някои консервативни ценности). Да не говорим пък за "главна заплаха“. Но латвийският сайт доста свободно интерпретира това и казва, че според Билд православието е главната заплаха за западната цивилизация, оттам руската информационна агенция доукрасява историята за лошия антиправославен запад, и това тръгва по всевъзможни канали.

Така утре вече ще имаме един фабрикуван "факт", на който в Русия ще се основава общественото мнение и на база на който български русофили и националисти ще громят "антибългарската и антиправославна" Европа.

Класическа дезинформация, та дори пропаганда. Пропаганда, на която би трябвало хората от източния блок да са свикнали и да разпознават лесно, но явно 45 години не са били достатъчни.

Интересно продължение на темата, посочено от @balta__, че туитът на "Билд" е от 24-ти март, а поредицата от новини, базирани на туита, са от началото на май. Възможно е просто проруските медии да обикалят периодично туитър профилите на европейските политици и да търсят нещо, за което могат да се заядат. Но интересна е корелацията с два туита на WikiLeaks, насочени срещу същия Карл Билд, също от началото на май:

Първият е особено манипулативен, защото в цитирания туит на "Билд" не се казва нищо такова.

Дали връзката случайна или не, можем да гадаем. Но е явно, че има информационна кампания против западните политици. Кой има полза от тази кампания – най-лесният отговор е Путин. А може и да не търсим "дългата му ръка", и да обясним оригиналната новина с неадекватно тълкуване от страна на заблудени журналисти, които възприемат всяко споменаване на думата "православие“ от западен политик като обида.

Това е само един пример, който можеше да бъде хванат "в развитие". Дезинформацията с политическа и геополитическа цел тече непрекъснато, затова единственият съвет, който може да бъде даден е: проверявайте източниците си, и не вярвайте безрезервно на всичко, което четете.
[offtopic]http://www.webcafe.bg/id_453764415_Disektsiya_na_dezinformatsiyata[/offtopic]
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Laetitia
Контакти:

Re: Карл Билд: Православието е главната заплаха за Запада

Мнениеот Laetitia » 05 май 2014 19:55

sin4ec написа: Нищо общо няма, ходил ли си в Дания, Швеция? Иди да видиш как всяка трета двойка по улиците са мм или жж, а дебели разплути каки се гушкат с одървени млади негри. Яки турски и черни паламарки онождат и мъжко и женско, та скоро половината ще почернеят. Просто идилия, пък щом и щерките си могат да чукат с образователна цел и геюви бракове да сключват, няма проблеми! Айде сега си вземи тези западни ценности и си ги заври отзад, ако вече не си почнал с друго, де!
Да си го слагат двама пендели и да се шпакловат лесбоси - това не е западна ценност. Всъщност не е никаква ценност...
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот wannabe » 05 май 2014 19:56

Както тази, така и с 90 и повече проценти от всички новини, които постват Станко, Гамаюн, Синчец и другите опорни, се оказва че филмът не е шведски а савецки :lol:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 май 2014 20:00

Laetitia написа:
sin4ec написа: Нищо общо няма, ходил ли си в Дания, Швеция? Иди да видиш как всяка трета двойка по улиците са мм или жж, а дебели разплути каки се гушкат с одървени млади негри. Яки турски и черни паламарки онождат и мъжко и женско, та скоро половината ще почернеят. Просто идилия, пък щом и щерките си могат да чукат с образователна цел и геюви бракове да сключват, няма проблеми! Айде сега си вземи тези западни ценности и си ги заври отзад, ако вече не си почнал с друго, де!
Да си го слагат двама пендели и да се шпакловат лесбоси - това не е западна ценност. Всъщност не е никаква ценност...

Така е. Но определени кръгове я налагат, опитват се и тук да я налагат. Но на Запад, изключая някои католически страни, християнските ценности не са много на мода. И в резултат на това избуяват гореспоменатите " ценности"...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 05 май 2014 20:06

sin4ec написа: Така е. Но определени кръгове я налагат, опитват се и тук да я налагат. Но на Запад, изключая някои католически страни, християнските ценности не са много на мода. И в резултат на това избуяват гореспоменатите " ценности"...
Няма как да се наложи нещо, което масово хората отхвърлят.

Аз съм противник на всякакви противоестествени актове като хомосексуализъм, педофилия и т.н., но нека не се правим изведнъж на по-големи католици от папата. ;) То и според Декалога трябва да не се лъже, краде, прелюбодейства и какво ли не, ама не виждам в православна България да са толкова много живеещите по канона хора.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 май 2014 20:14

Laetitia написа:
sin4ec написа: Така е. Но определени кръгове я налагат, опитват се и тук да я налагат. Но на Запад, изключая някои католически страни, християнските ценности не са много на мода. И в резултат на това избуяват гореспоменатите " ценности"...
Няма как да се наложи нещо, което масово хората отхвърлят.

Аз съм противник на всякакви противоестествени актове като хомосексуализъм, педофилия и т.н., но нека не се правим изведнъж на по-големи католици от папата. ;) То и според Декалога трябва да не се лъже, краде, прелюбодейства и какво ли не, ама не виждам в православна България да са толкова много живеещите по канона хора.

Мен не ме дразнят самите хомосексуалисти- в края на краищата такива са се родили, така им харесва- да правят, квото си щат. Но не да се налага и публично парадира с това! Имат си клубове, имат си къщи-там да си го слагат до насита.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 05 май 2014 20:26

sin4ec написа: Мен не ме дразнят самите хомосексуалисти- в края на краищата такива са се родили, така им харесва- да правят, квото си щат. Но не да се налага и публично парадира с това! Имат си клубове, имат си къщи-там да си го слагат до насита.
Аз мисля, че съм споменавала - като младо репортерче ме пратиха преди години на 30 юни (помня датата заради Гунди и Котков) да отразявам гей парад. Доста тъпо се чувствах насред женствени мъже и мъжествени жени, но имах работа да върша. Дразнеща е точно тази показност, с която самите те се делят и завират в очите на хората в стремежа си да се направят на нормални.
Но това не е западна ценност, пак казвам. Защото преди дни се върнах от Италия, страна-член на ЕС, хората си имат по няколко дечица, въползват се максимално от даденостите си и им е през талятелете за нормативи, гейове и т.н.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 май 2014 20:36

Laetitia написа:
sin4ec написа:
Но това не е западна ценност, пак казвам. Защото преди дни се върнах от Италия, страна-член на ЕС, хората си имат по няколко дечица, въползват се максимално от даденостите си и им е през талятелете за нормативи, гейове и т.н.

Италия е сред споменатите по-горе изключения, все пак Папата е там...

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 05 май 2014 20:41

sin4ec написа:
Laetitia написа:
sin4ec написа:

Италия е сред споменатите по-горе изключения, все пак Папата е там...
Ами миналата година бях в Португалия и Испания, и там не е много по-различно. :)
Изключенията са по-скоро 2-3 страни, които се мъчат да прокарат някакви директиви, но вярвай ми - никой нормален европеец не подкрепя подобни глупости.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 05 май 2014 21:03

sin4ec написа: Мен не ме дразнят самите хомосексуалисти- в края на краищата такива са се родили.

Не е много така, повечето са с психологически проблеми и затова се превръщат в педерасти.Други ги тресе грандоманията ( то пак психологически проблем).Реално не може да се докаже дали има такива, които се раждат педали
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”