Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот icko65 » 25 яну 2024 18:19

Днес гледах падането на ИЛ-а..Ми то ако е имало боеприпаси на борда щеше да гръмне мощно във въздуха.Експлозията беше ,,нормална,, за самолет при сблъсък в земята и детонация на горивото му
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 25 яну 2024 18:22

Thsmith написа:
tmanolov написа:
Вижте, то е много лесно да обявиш, че едните са орки, пък другите са някакви си елфи и половина, които се бият без никакви оръжия и с голи гърди утрепват по 10-12 орка на всеки елф, а с всяка ракета удрят по 5-6 склада едновременно, ма реалността е малко по-различна. Всъщност, абсолютно никой не знае нито числеността на двете армии, нито въоръжението им, нито загубите им. Аз не следя телеграми, инстаграми и прочие, но от това, което излиза в нашата преса, се насажда мнението тип на Смитсониън - орките с калпавото си въоръжение не могат да се справят с 10 пъти по-малката армия на елфическите украинци, които я имат 1-2 ракети макс, я нямат.

Доколото аз ги виждам нещата, не претендирам за точност, то и при едните, и при другите има предостатъчно оръжие, което е горе-долу по равно (изключвам самолетите и корабите, ама на Украйна кораби не ѝ трябват и едва ли скоро ще ѝ потрябват), т.е. колкото са смотани едните ракети, толкова са и другите, но пък пропагандата е факт и от двете страни, макар че ние имаме достъп само до едната от стандартните източници у нас (не чета чиста истина.ком, вервайте ми.бг, сензация.инфо и подобни :)). С две думи - да се говори, че НАТО едва сега започвало да дава и са дали под 1% от възможностите си до момента, е повече от лъжа, почти колкото онази за безаналоговите оркски оръжия. И двете сили в конфликта (НАТО и Русия, защото това е прокси война на НАТО - НАТО-вска техника и украинско пушечно месо) са близо до максимума си във военната сфера и производство - лично мнение.

Факт е обаче, че няма брутални разбомбвания нас позициите на орки2, няма насищане със самолети, няма нещо ултратехнологично, има пойна тип ПСВ с добавка дронове и това е. А ако орките бяха една идея по-умни, то вместо да се занимват с глупости в Украйна, следваше да дадат на хусите, хутите или както там се казват, някоя и друга безаналогова ракета, все тая от какъв тип, с която да шибнат някой американски самолетоносач в района, тип потапянето на Москва (което си беше огромен удар) - подобен тип обекти са перфектна мишена и няма къде да бягат, остава им само да потънат. Обаче орките не го правят, което само затвърждава тезата ми за договорената война в Украйна

Оо не, те са си бивши съвети, неминуемо и те носят относително същия багаж. Просто са по западно разположени и съответно са еддна идея по мислещи, една идея. Както и вероятно са една идея по разумно обучени през последните години.
И не, нямат 1-2 ракети. Изсипват им старите боклуци точно колкото да задържат Орки 1 в блатото. Орки 1 пък си воюват по абсолютно същия начин по който са го правили от времето на Петър. Крепостни на вълни с огромни жертви и без грам мисъл. Винаги са воювали по този начин и изглежда винаги ще воюват.

Иначе е доста забавно не друго, а това какъв хартиен звяр излязоха и как всичко безнаалогово, всичките анимации и уникални оръжия не успяват да се справят с 40-50 годишни антики от западните складове и как опират до снабдяване от С.К и Иран.

Що се отнася до другото, дори да имат оръжие с което успешно да могат да поразят американски самолетоносач, което вече е доста съмнително, много силно се съмнявам, че има държава, която да го направи, включително и те. Смисъл, ако някой иска да разгневи до такава степен единствената световна суперсила и да докара яростен отговор, би трябвало поне малко да разгледа американската същност и как реагират на таквиа действия, Японците знаят най-добре.
тЪ си представи как някой потапя самолетонасач с 5 000 души. Тогава няма да има демократи и републиканци, а който и да е президент ще трябва да се качи на трибуната в Капитолия и конгрса да гласува война, не операция, а война.

По добре да не виждаш реакцията на Русия ако е на мястото на Япония..Ти да видиш..Нямали оръжие..Смити..пий повечко..малко ти е пиенето

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 25 яну 2024 18:30

ivan56 написа:Мен друго ми е по интересно, макар че са ми ясни руските прасета и значението на човешкия живот в кочината им.
Най-пострадали от безумните им СВО са градовете с най-проруско население. Демек орки2 имащи се за орки1.
Мариупол, Херсон, Харков, Одеса и тн.
Общо взето точно "западняците", "бандеровци" и "нацисти" нищо не са разбрали така да го кажем "СВО" на руските прасета.

Абсолютно вярно, затова и казвам, че тази война е уговорена. Жалко за жертвите
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 25 яну 2024 18:42

tmanolov написа:
ivan56 написа:Мен друго ми е по интересно, макар че са ми ясни руските прасета и значението на човешкия живот в кочината им.
Най-пострадали от безумните им СВО са градовете с най-проруско население. Демек орки2 имащи се за орки1.
Общо взето точно "западняците", "бандеровци" и "нацисти" нищо не са разбрали така да го кажем "СВО" на руските прасета.

Умник..къде почна войната преди СВО..И според теб ВСУ къде насочиха контраатаката.. може би на запад..И въобще руснаците къде трябваше да защитят най напред..в Лвов

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 25 яну 2024 18:43

icko65 написа:
tmanolov написа:

Умник..къде почна войната преди СВО..И според теб ВСУ къде насочиха контраатаката.. може би на запад..И въобще руснаците къде трябваше да защитят най напред..в Лвов

оф, поредната каска - и зашитниците на орки1, и зашитниците на орки2 сте един дол дренки - без коментар
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

El_Capitana_Puyol

Мнениеот El_Capitana_Puyol » 25 яну 2024 18:44

В Херсон няма почти никакви разрушения. Орките го сдадоха без бой, а битките бяха около и северно от града, северната част на Херсонска област, където други населени места пострадаха сериозно. Но самия областен център за щастие беше запазен без разрушения. За Одеса също не съм съгласен. Периодично има ракетни атаки, но руската армия сухопътно не е била и близо до Одеса, а след като ВСУ унищожи плацдарма на Змийския остров, окончателно се отказаха от Одеса. Та и там сградния фонд е запазен като в Херсон. За Мариупол съм съгласен, както и за Харков в известна степен, но пак там разрушенията са по-малко отколкото в Мариупол.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 яну 2024 18:54

icko65 написа:По добре да не виждаш реакцията на Русия ако е на мястото на Япония..Ти да видиш..Нямали оръжие..Смити..пий повечко..малко ти е пиенето

Мда, много ме уплаши. Ще се напият с препарат за вана и ще се гръмнат сами докато се целят в някой ли? :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 25 яну 2024 18:57

Thsmith написа:
Оо не, те са си бивши съвети, неминуемо и те носят относително същия багаж. Просто са по западно разположени и съответно са еддна идея по мислещи, една идея. Както и вероятно са една идея по разумно обучени през последните години.
И не, нямат 1-2 ракети. Изсипват им старите боклуци точно колкото да задържат Орки 1 в блатото. Орки 1 пък си воюват по абсолютно същия начин по който са го правили от времето на Петър. Крепостни на вълни с огромни жертви и без грам мисъл. Винаги са воювали по този начин и изглежда винаги ще воюват.

Иначе е доста забавно не друго, а това какъв хартиен звяр излязоха и как всичко безнаалогово, всичките анимации и уникални оръжия не успяват да се справят с 40-50 годишни антики от западните складове и как опират до снабдяване от С.К и Иран.

Що се отнася до другото, дори да имат оръжие с което успешно да могат да поразят американски самолетоносач, което вече е доста съмнително, много силно се съмнявам, че има държава, която да го направи, включително и те. Смисъл, ако някой иска да разгневи до такава степен единствената световна суперсила и да докара яростен отговор, би трябвало поне малко да разгледа американската същност и как реагират на таквиа действия, Японците знаят най-добре.
тЪ си представи как някой потапя самолетонасач с 5 000 души. Тогава няма да има демократи и републиканци, а който и да е президент ще трябва да се качи на трибуната в Капитолия и конгрса да гласува война, не операция, а война.

Тъй, хубаво, с повечето неща съм съгласен, а що си мислиш, че на някого в Йемен му пука за САЩ? И що си мислиш, че останалите резашки държави ще стоят ей така, и ще се кефят, че даже и да подкрепят, може жи? Това не ти е Ирак през 1991, когато хем беше нападнал съсед, хем сесесерету се беше разпаднало, хем Китай не бяха никакъв фактор. А и те не са направили нищо нередно - ударили са натрапник в техните териториални води - кво, нали по международното право никой няма право да ти влиза във водите без твое разрешение.

Сравняваш неша отпреди 80 години - светът е толкова различен спрямо тогава, просто нещата са нагласени и мачът е свирен - големите си правят ташак в Украйна, от който ще страда ЕС. Но такава е съдбата на зависимото население, за съжаление, а ние сме част от това зависимо население
Непринуден написа:

El_Capitana_Puyol

Мнениеот El_Capitana_Puyol » 25 яну 2024 19:01

Големите ако си правеха ташак, нямаше да умират руски орки в промишлени количества. Значи САЩ омаломощава един от опонентите си, без дори да участва със свои войски. Ако не си забелязал още, не американци умират в тая война, а умират руснаци. :)
Барса и Лудогорец, але, алеее...

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 25 яну 2024 19:08

El_Capitana_Puyol написа:Големите ако си правеха ташак, нямаше да умират руски орки в промишлени количества. Значи САЩ омаломощава един от опонентите си, без дори да участва със свои войски. Ако не си забелязал още, не американци умират в тая война, а умират руснаци. :)

умират русиан и затворници, не умират руские - би следвало поне това да знаеш, затова и няма брожения срешу путлерчо. За него ситуацията е уин-уин - хем се чисти от мърша, хем ще лапне и някоя територия. За САЩ също е уин-уин - хем полуфалират ЕС, хем си осигуриха военни поръчки за 20 години напред. Познай за кого е лууз-лууз :geek:
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”