Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот ros » 02 яну 2013 12:02

fr3ak_boy написа:Изтърваш много, ама много детайли. Неслучайно предишния им президент беше казал по време на мандата си, че няма държава Македония и рано или късно тази дръжава ще бъде поделена между албанци и българи и колкото по-късно стане толкова повече ще вземат албанците :!: :!: :!: :!:
И всички зрели граждани на република Македония го знаят и признават. Всички тези бръщолевения по медиите са платени или са на заблудени тийнейджъри и младоци. Казвам го като човек бил за известно време в Македония и имал досег с хората там. Те знаят истината, приемат я, но им е неудобно да говорят за нея. Фактът, че ние се връзваме на такива дребни провокации, говори колко дребнави сме със слабите, но когато някоя по-висша държава - Германия, Русия и т.н. каже някоя глупост за нас я приемаме с усмивка и казваме "Е, случва се." или "Какви сме ние за тях, че те да знаят за нас" и т.н. ;)

Такива анализи не целят да се посочвот всички детайли... нито ни е работа, нито нещо ще променим. Това, че рано или късно тази държава може и да не съществува териториално не значи че ние имаме нещо общо с това. Ако се поинтересуваш едно от задълженията ни при подписване на договора за присъединяванекъм ЕС е да нямаме териториални претенции към ито една друга държава (това е по спомени и не съм 1000 % сигуре :? ) и да имаме добри добросъседски отношения с тези страни, с които граничим. Такова изистване има и към Македония при започване на преговори, така че те от това не могат да избягат ако искат ЕС, а ние вече сме длъжни да го спазваме!!! Факт е че някои от провокациите никак не са дребни и си трябва сериозен политически ангажимент.
Що се отнася до отношението на обикновените бългаари към македонските провокации - както казах ние все още си мислим за Македония като за българска територия. Да - навремето е била такава, както и Севена Добруджа и Беломорска Тракия, но странно защо чак такава реакция към тези територии няма.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
t0bl3ro_bg

Мнениеот t0bl3ro_bg » 02 яну 2013 12:02

Добро утро :)

ЧНГ !

Потребителски аватар
MQplaya
Контакти:

Мнениеот MQplaya » 02 яну 2013 12:04

Ааа голям смях с BBC MOTD и анализа им за Бербатов :lol: :lol:

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 02 яну 2013 12:29

ros написа:
fr3ak_boy написа:Изтърваш много, ама много детайли. Неслучайно предишния им президент беше казал по време на мандата си, че няма държава Македония и рано или късно тази дръжава ще бъде поделена между албанци и българи и колкото по-късно стане толкова повече ще вземат албанците :!: :!: :!: :!:
И всички зрели граждани на република Македония го знаят и признават. Всички тези бръщолевения по медиите са платени или са на заблудени тийнейджъри и младоци. Казвам го като човек бил за известно време в Македония и имал досег с хората там. Те знаят истината, приемат я, но им е неудобно да говорят за нея. Фактът, че ние се връзваме на такива дребни провокации, говори колко дребнави сме със слабите, но когато някоя по-висша държава - Германия, Русия и т.н. каже някоя глупост за нас я приемаме с усмивка и казваме "Е, случва се." или "Какви сме ние за тях, че те да знаят за нас" и т.н. ;)

Такива анализи не целят да се посочвот всички детайли... нито ни е работа, нито нещо ще променим. Това, че рано или късно тази държава може и да не съществува териториално не значи че ние имаме нещо общо с това. Ако се поинтересуваш едно от задълженията ни при подписване на договора за присъединяванекъм ЕС е да нямаме териториални претенции към ито една друга държава (това е по спомени и не съм 1000 % сигуре :? ) и да имаме добри добросъседски отношения с тези страни, с които граничим. Такова изистване има и към Македония при започване на преговори, така че те от това не могат да избягат ако искат ЕС, а ние вече сме длъжни да го спазваме!!! Факт е че някои от провокациите никак не са дребни и си трябва сериозен политически ангажимент.
Що се отнася до отношението на обикновените бългаари към македонските провокации - както казах ние все още си мислим за Македония като за българска територия. Да - навремето е била такава, както и Севена Добруджа и Беломорска Тракия, но странно защо чак такава реакция към тези територии няма.

E как да има като Румънците са по-силни от нас, a гърците са любимците на силните. A аз както казах, ние с тях имаме други взаимоотношения. ;)
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 02 яну 2013 12:33

fr3ak_boy написа:E как да има като Румънците са по-силни от нас, a гърците са любимците на силните. A аз както казах, ние с тях имаме други взаимоотношения. ;)

Ами не е така баш... на колко българи им пука как се чувстват етническите българи в гърция и колко от нас са готови да се хвърлят с така жар, както в македонските проблеми. Истината е, че ние като държава сме ги отписали тези хора, както и онези в Западните Покрайнини и се "борим" само за македонските българи, както и се дразним само на македонските провокации.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 яну 2013 12:47

Мммм, в Северна Добруджа мисля, че няма българи. :roll:
Изселени са.
В Егейска Тракия, също.

Докато в Македония живеят никак не-малко българи и точно за това отношението ни ( на всички ) ... Трябва да е премерено.
Иначе подмятанията на живущите в област Македония, че българите сме татари, цигани, хуни ... И там всякаква друга сган, трябва да се приемат с насмешка.
Когато разбира се, са изказани от хора без особено обществено значение.
Но когато тези неща се говорят от политици и общественици, нашата политическа позиция трябва да е твърда и да се вземат мерки.
Но за приказките на тамошните политици, не са виновни обикновените хорица ...
Те може и да мислят като тях, но всички българи с държанието си трябва да им покажем, че ние сме готини и не им се сърдим.
С тази агресия към всички и всичко в област Македония, ние само ги отблъскваме ... :(

Иначе за себе си съм убеден, че по-голямата част от настоящото население на област Македония, която е презирала България и българите, един ден ще се сетят, кои са и какви са всъщност. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 яну 2013 12:50

fr3ak_boy написа:E как да има като Румънците са по-силни от нас

По-силни икономически, но не и военно.
Когато и да са се срещали български с румънски войски в конфликт, то нещата не са приключвали добре за мамалигите. :mrgreen:
Последният път даже, българските войски маршируваха из Букурещ ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 02 яну 2013 12:55

ros написа:
fr3ak_boy написа:E как да има като Румънците са по-силни от нас, a гърците са любимците на силните. A аз както казах, ние с тях имаме други взаимоотношения. ;)

Ами не е така баш... на колко българи им пука как се чувстват етническите българи в гърция и колко от нас са готови да се хвърлят с така жар, както в македонските проблеми. Истината е, че ние като държава сме ги отписали тези хора, както и онези в Западните Покрайнини и се "борим" само за македонските българи, както и се дразним само на македонските провокации.

Тези територии, които ти казваш сме ги имали и загубили, до като нещата с макетата не стоят така. Те си остават една химера, за която мечтаем oт освобождението насам. И докато реалистично онези българи с изключение може би на Западните Покрайнини. Пък и те повечето са си приели да са малцинство в дръжавата им. Само тези в Македония и донякъде Западните Порайни не са го направили. Пък и нали идеята на ЕС е именно за една такава голяма държава на територията на Европа т.е. българите в Румъния и Гърция да са си европейци. ;)
Но като цяло темата е деликатна и свързана доста с народопсихологията. Няма как да я проемним в момента, но като цяло може да се опита да се направи нещо в бъдеще.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
t0bl3ro_bg

Мнениеот t0bl3ro_bg » 02 яну 2013 12:59

Еати прецакнята братче.. Аз ги викам Телекабел да ми оправят приемника, те ми го смениха с такъв дет няма БТВ .. Добре, че имаме незаконна стара връзка, та ги ловя всичките ;д Боклук рао'та

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 02 яну 2013 12:59

[quote="THE G.A.M.E"]Мммм, в Северна Добруджа мисля, че няма българи. :roll:
Не забравяй, че все пак говориш с добруджанец ;) ...

Има българи, разбира се... да - не са толкова, колкото в Македония но ги има. Бях преди известно време в Тулча - град на делтата на Дунав и ходейки си по площада и говорейки с приятелите ми ни спря един човек и с просълзени очи ни заговори на български. Разказа ни за миналото си, за това, че има цели села в региона само с българи, за това че за тях "Майка България" е нещо истинско, а ние не си даваме сметка какви щастливци сме и така. Предполагам, че навсякъде където има изселени българи или, които етнически са такива, но са останали в територията на други държави, се чувстват по този начин.

Това, което каза току що ти каза обаче е потвърждение на моята теза, че ние като българи не обръщаме внимание на тези хора, не знаем много за тях, не знаем къде са и как живеят, не знаем подтиснати или свободни са...
Последна промяна от ros на 02 яну 2013 13:02, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”