Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Tommi » 01 май 2015 15:37

diplomat написа:
Tommi написа:
diplomat написа:
Tommi написа:Правят го за собствена изгода преди всичко.

В краткосрочен план. Това е проблемът на повечето "бизнесмени" в България - не мислят в дългосрочен план, а гледат как да напълнят гушите на момента, вместо да се потруди 5-10 години и да изгради солидни основи.

Нормално е да се стремят за печалба. За какво да правят бизнес, ако нямат изгода от това?

http://www.pricingsolutions.com/index.php/publications/19-published-art/31-pricing-for-long-term-profit-and-growth
Всичко е до баланса. Когато имаш слаба икономика, не може да очакваш огромни печалби на момента, заради това и въпросните се постигат най-вече нелегално. Това се опитвах да обесня, че повечето стават мутри и олигарси/монополисти, защото парите се въртят незаконно и има огромна борба за влияние - обикновенно най-силните мачкат средния и дребен бизнес, защото са безнаказани и/или пряко свързани с държавните институции.

Така е, при монопол обществената полезност е по-малка, но това невинаги зависи от индивидуалното поведение на даден бизнесмен. А "мачкането" е лошо само когато се прави извън рамките на закона.
При слаба икономика също може да правиш сравнително големи печалби съвсем законно.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 май 2015 16:24

Tommi написа:Така е, при монопол обществената полезност е по-малка, но това невинаги зависи от индивидуалното поведение на даден бизнесмен. А "мачкането" е лошо само когато се прави извън рамките на закона.
При слаба икономика също може да правиш сравнително големи печалби съвсем законно.

Да, ако си Киро гела. На него каргото постоянно му върви, ама няма нужда да ти казвам защо...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 май 2015 18:23

diplomat написа:
Tommi написа:Така е, при монопол обществената полезност е по-малка, но това невинаги зависи от индивидуалното поведение на даден бизнесмен. А "мачкането" е лошо само когато се прави извън рамките на закона.

Да, ако си Киро гела. На него каргото постоянно му върви, ама няма нужда да ти казвам защо...

Бах тоя Гел! Допреди 3 години, докато Лудогорец не беше станал фактор, никой не се занимаваше с Гела. Сега всички станаха специалисти по него!
Що не пишеш за Бисеров, примерно, или за Божков, Гайтански..или те са чисти и свежи?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2015 21:12

Бая хубави проценти на плюс са ни наточили ЕРП-тата. Честит празник! :evil:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 май 2015 21:20

fcb_bg написа:Бая хубави проценти на плюс са ни наточили ЕРП-тата. Честит празник! :evil:

В интерес на истината от всички участници по веригата от производителя до консуматора, ЕРП-тата имат може би най-малък дял в оформянето на крайната цена.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2015 21:21

fcb_bg написа:Бая хубави проценти на плюс са ни наточили ЕРП-тата. Честит празник! :evil:

Къде т'ва ? :?

Аз платих 52 лв. за миналият месец.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2015 21:39

THE G.A.M.E написа:

http://www.economic.bg/bg/news/5/tets-ove-i-erp-ta-iskat-drastichno-uvelichenie-na-toka-i-parnoto.html
Във всички новинарски емисии го има също.
Вие в Сливен ем карате самолети, ем евтини сметки имате. Аз ще зема да се преселя. :mrgreen:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2015 21:40

vaskonti написа:

В интерес на истината от всички участници по веригата от производителя до консуматора, ЕРП-тата имат може би най-малък дял в оформянето на крайната цена.

Като не им отърва, взема си чукалата и си тръгват. А не посланици на страни да лобират за бизнеса им тук. Нали се сещаш, че се лобира за печалбите, а не че са довтасали тука да ни правят живота по-сносен.
Последна промяна от fcb_bg на 01 май 2015 21:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 01 май 2015 21:41

THE G.A.M.E написа:

Ти може и 52 ст. да си платил.Говорят ти за България като цяло.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2015 21:47

Те ЕРП-тата по закон не требе да вземат и такса включване, ама я закъсней с плащането да видиш тъй ли е.
Аз си прекарвах ток. Нова партида на вилата. Трябва сам да си прекараш кабела в твоя парцел до мястото къде ще бъде таблото. И плащаш за кефа минимум 6 стотака. За около 30 минути тяхна работа. Тъй че хич не ми говори за услугите на хубавите ЕРП-та. Дялнали са си страната като баница и си бачкат без конкуренция. В Бургас ако искам да съм клиент на ЧЕЗ няма как да стане. Само ЕВН майка и тва е. Ако искаш.
Иначе онез мърди ми разправят 3-ти енергиен пакет, тва онова, как требело клиента да бъде много хепи от услугите и да имало Конкуренция. Ташак на квадрат.

Върни се в “Свободна зона”