Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Синьо сърце » 30 апр 2015 10:51

Гледам, малко поорязват на веригите крилцата. Време беше, така не може да продължава...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 30 апр 2015 17:08

Синьо сърце написа:Гледам, малко поорязват на веригите крилцата. Време беше, така не може да продължава...

Ама гледай кво казват,щяло да се отрази върху цените.Си евали майката тези изедници.Тези такси които уж сега ги взимали за да се продава една стока в Х магазин била в полза на редовият клиент.Така смъквали крайната цената на продукта. :lol: Че като си ги пишат,че си и вярват.А ето и примера:

Да приемем, че половин килограм кашкавал е 10 лв. в ценовата листа на доставчика. Търговецът иска такси, бонуси и всякакви други възнаграждения на обща стойност например 40%, което е 4 лв., тоест продуктът реално е взет от търговеца за 6 лв. Нека приемем, че маржът на търговеца е 20%, който при цена от 6 лв. е 1,20 лв. Така цената за крайния потребител става 7,20 лв. А преобладаващата част от "възнаграждението" (2,80 лв.) на практика е за потребителя.

Сега да приемем, че новата регулация постигне целта си и поради забраната на различните търговски услуги и ограничаването на размера на таксите общата отстъпка падне от 40% на 20%. Тогава търговецът взима въпросния продукт от доставчика за 8 лв. (доставчикът получава с 2 лв. повече). Върху тази цена търговецът си слага същия марж от 20% и крайната цена на продукта за потребителя става 9,60 лв. - с 2,40 лв. (33%) повече от цената преди новите регулации.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 апр 2015 21:36

Всъщност, какво искаш да кажеш? :) Защото това, което си написал, е противоположно на примера, който си дал. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 30 апр 2015 23:24

Tommi написа:Всъщност, какво искаш да кажеш? :) Защото това, което си написал, е противоположно на примера, който си дал. :)

Кое не разбра? Примера не е мой а на сдружението от вериги.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 апр 2015 23:33

Даваш примера, за да го отречеш ли? :roll:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 30 апр 2015 23:38

Tommi написа:Даваш примера, за да го отречеш ли? :roll:

Ти верно ли вярваш, че за това ги вземат тези такси.Да ми излезе на теб и мен по-евтин кашкавала?
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 апр 2015 23:49

Правят го за собствена изгода преди всичко.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 май 2015 00:54

Tommi написа:Правят го за собствена изгода преди всичко.

В краткосрочен план. Това е проблемът на повечето "бизнесмени" в България - не мислят в дългосрочен план, а гледат как да напълнят гушите на момента, вместо да се потруди 5-10 години и да изгради солидни основи.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 01 май 2015 14:53

diplomat написа:

В краткосрочен план. Това е проблемът на повечето "бизнесмени" в България - не мислят в дългосрочен план, а гледат как да напълнят гушите на момента, вместо да се потруди 5-10 години и да изгради солидни основи.

Нормално е да се стремят за печалба. За какво да правят бизнес, ако нямат изгода от това?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 май 2015 15:01

Tommi написа:
diplomat написа:

Нормално е да се стремят за печалба. За какво да правят бизнес, ако нямат изгода от това?

http://www.pricingsolutions.com/index.php/publications/19-published-art/31-pricing-for-long-term-profit-and-growth
Всичко е до баланса. Когато имаш слаба икономика, не може да очакваш огромни печалби на момента, заради това и въпросните се постигат най-вече нелегално. Това се опитвах да обесня, че повечето стават мутри и олигарси/монополисти, защото парите се въртят незаконно и има огромна борба за влияние - обикновенно най-силните мачкат средния и дребен бизнес, защото са безнаказани и/или пряко свързани с държавните институции.

Върни се в “Свободна зона”