Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот wannabe » 02 май 2014 18:13

fcb_bg написа:
wannabe написа:Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Европейският съюз иска единна цена за всички държави членки за руския газ, предаде "Ройтерс".

Като идея на теория изглежда е добре за България. Обаче си е чист опит за извиване на ръце. Още повече, че включват и държави, които не са в ЕС. След лобирането за ЕРП-та вече не вярвам много да ни мислят доброто. Още повече, че всеки опит на всяко българско правителство за увеличаване на доходите, веднага беше укоряван от ЕК.
Щом ще действаме така, искам и да се действа на същия принцип с целия внос в ЕС. Искам ЕС да поиска Украйна да продава въглищата на единна цена на ЕС. Но това няма да стане. Защото, както казах, тази статия отразява опита на ЕС да извива ръцете на Русия. Затова в статията не се казва нищо за такива мерки към останалите вносители на газ.
За да не ме обвиниш, че мисля злото на украинците, искам по същия начин да се третира вноса на електрониката( тв, телефони, компютри и др), японските и корейските автомобили и т.н. Ако не последва същия модел за целия внос, ще го сметна за лицемерие.

Каквото се повикало, такова се обадило! Абсолютен пазарен принцип! По-големият диктува на по-малкия! и капутин слуша :arrow:
Това какво общо има с ЕРП-тата или ти казаха да напишеш нещо с негативен смисъл в добрата новина, за да я изопачиш :oops: :mrgreen:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Дружбата със САЩ като начин за самоубийство

Мнениеот CTAHKO » 03 май 2014 10:01

Изображение

"Да бъдеш враг на Америка е опасно, но да бъдеш приятел на Америка е фатално". Хората си спомнят тези думи на Хенри Кисинджър, когато Съединените щати в една или друга точка на земното кълбо, изхождайки от текущите си интереси, "изоставят" лоялните към тях политици.

Поредната жертва на американските интереси, изглежда, може да стане министър-председателят на Косово Хашим Тачи, един от "бащите-основатели" на прословутата Армия за освобождение на Косово (АОК), съд над членовете на която сега искат Съединените щати.

Американският прокурор Клинт Уилямсън вече е събрал голямо досие за престъпленията на членовете на бившата АОК, и е очевидно, че във всеки случай името на Тачи по някакъв начин ще се появи по време на разглеждането. Тогава - край на политическата му кариера, а може би - и на свободата.

Печалният резултат от "приятелството" със САЩ е нещо закономерно, смятат видни руски експерти. Мнение на политолога Вероника Крашениникова:

- Един от най- пресните примери за това, какво се случва с лидерите, които смятат, че могат да бъдат приятели на САЩ - е президентът на Украйна Виктор Янукович. По принцип, има редица примери, когато политическите лидери са вярвали, че със САЩ може по някакъв начин да се договорят в своя полза: от панамския диктатор Мануел Нориега до Садам Хюсеин и Виктор Янукович. Това винаги завършва много зле.

Напомняме, че Нориега беше осъден на 40 години затвор, Хюсеин беше обесен, а Янукович... Впрочем, законноизбраният президент на Украйна има късмет, той просто беше свален.

Историкът Алексей Пилко специализира в историята на международните отношения през втората половина на XX - началото на XXI век. Неговото мнение е, че:

- Със САЩ може да преговаря в условията на баланс на силите. Русия и САЩ, заради наличието на мощен ядрен потенциал, са равни държави. Друго нещо е, че Москва не винаги е искала да използва този потенциал в диалога си със САЩ и предпочита да е по-далеч от конфронтационната политика. Сега - макар че, може би, това не е много добре, но какво да се прави - ние се връщаме с 25-30 години назад, когато отношенията между СССР и САЩ бяха описавани като конфликтно, но взаимодействие. В условията на дисбаланс на силите е невъзможно да се договориш с тях.

http://bulgarian.ruvr.ru/2014_05_02/Dru ... stvo-2545/

Което е вярно, си е вярно 8-) Само да не ми се правят на радетели за демокрация 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Re: Дружбата със САЩ като начин за самоубийство

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 03 май 2014 10:17

Станко натисни ,,протоколи от ционски мъдреци'' и ако вече не си го направил ми благодари.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 03 май 2014 11:04

Ако авторът на темата ми посочи един едничък исторически пример за велика сила, дружбата с която е носила / или носи само благини на по-слабия партньор (съюзник), без великата сила да се е възползвала / или възползва от своето икономическо, военно и всякакво друго превъзходство в ущърб на по-слабата страна, ще му бъда дълбоко благодарен за запълването на една огромна празнина в моите исторически и политически познания за света от времето на египетските фараони до наши дни... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 май 2014 11:12

Captain Stottlemeyer написа:Ако авторът на темата ми посочи един едничък исторически пример за велика сила, дружбата с която е носила / или носи само благини на по-слабия партньор (съюзник), без великата сила да се е възползвала / или възползва от своето икономическо, военно и всякакво друго превъзходство в ущърб на по-слабата страна, ще му бъда дълбоко благодарен за запълването на една огромна празнина в моите исторически и политически познания за света от времето на египетските фараони до наши дни... 8-)

Съюзът на България с Германия през 1 и 2 СВ ;)

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 03 май 2014 11:17

CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:Ако авторът на темата ми посочи един едничък исторически пример за велика сила, дружбата с която е носила / или носи само благини на по-слабия партньор (съюзник), без великата сила да се е възползвала / или възползва от своето икономическо, военно и всякакво друго превъзходство в ущърб на по-слабата страна, ще му бъда дълбоко благодарен за запълването на една огромна празнина в моите исторически и политически познания за света от времето на египетските фараони до наши дни... 8-)

Оценявам чувството ти за хумор, с което макар и косвено отговаряш на въпроса ми. А иначе примерът със Садам Хюсеин не е съвсем сполучлив - той беше приятел със САЩ, докато воюваше с Иран, после палачинката се обърна... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 03 май 2014 11:22

Харесва ми че четете руски сайтчета писани от капутин и претендирате за балансираност, но никога не четете сериозни американски сайтове за да сте напълно обективни.
Азиатски начин на мислене :oops:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 май 2014 11:26

Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:

Оценявам чувството ти за хумор, с което макар и косвено отговаряш на въпроса ми. А иначе примерът със Садам Хюсеин не е съвсем сполучлив - той беше приятел със САЩ, докато воюваше с Иран, после палачинката се обърна... 8-)

Така като гледам, палачинката се обърна с всички протежета и пионки на САЩ 8-)

П.П. Какво не ти харесва на съюза ни с Германия :roll:
Последна промяна от CTAHKO на 03 май 2014 11:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 май 2014 11:27

wannabe написа:Харесва ми че четете руски сайтчета писани от капутин и претендирате за балансираност, но никога не четете сериозни американски сайтове за да сте напълно обективни.

Посочи ни един сериозен американски сайт 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 май 2014 11:38

CTAHKO написа:
wannabe написа:Харесва ми че четете руски сайтчета писани от капутин и претендирате за балансираност, но никога не четете сериозни американски сайтове за да сте напълно обективни.

Посочи ни един сериозен американски сайт 8-)

http://www.cia.us 8-) :P
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”