Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 юли 2015 18:10

Betchualeng Arnaikem написа:Ами да ама и постоянното плюене по нещо (например Русия) поражда пък същия ефект: много хора започват да се дразнят и да опонират инстинктивно.

Нали за това си пишем, кое породи целият този "сблъсък" тук в тоя форум.
Като доказателство за това може да служи времето от преди 3 години и назад.
Нямаше про-руска пропаганда, съответно, нямаше и плюене по Русия.

Плюенето сега е в противовес на користни цели.

На няколко пъти го писах... Само в този форум, про-руската пропаганда настрои много неутрални, че дори и хора, симпатизиращи на Русия, против самата Русия.

То даже си мисля, че хора като "Виали", "Александров" и "Гамеюн", нарочно правят толкова нескопосана руска пропаганда, за да отвръщават неутралните от Русия. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 18:14

THE G.A.M.E написа:Няма какво да го увъртаме - всяка седмица региони, контролирани от силите на Асад, падат под власта на ИДИЛ.
Ако ИДИЛ са американски проект, значи дефакто падат под US контрол.

За директна сухопътна операция, както в Ирак, Щатите не получиха подкрепа от Великобритания и Германия,
А някои от другите им съюзници бяха с "особено мнение", като Израел и Франция, например.
Т'ва ги спря.

Другото са алабалистики, а кое ги прави такива ?
Както посочих, и друг път Русия и Китай са били против операции на САЩ, но те си ги направиха.

ИДИЛ не е директен американски проект, а е в следствие на нещата, които направиха из арабските страни.
Което не променя факта, че съюзници на сащ ги финансират, за което си призна и Демпси.
Проекта на сащ там е ''умерената опозиция'', части от които се вливат в ИД.
А основната цел на сащ е Асад, не някакви територии, които ИД са превзели, защото е ясно, че рано или късно ИД ще изчезне, но Асад е там и както се вижда, той остана на втори план, защото американците изпуснаха ИД от контрол.
Как не са получили подкрепа от Великобритания, като британците също внасяха резолюции и помагаха на ''умерената опозиция'', ти знаеш ли какво каза британския посланик?
Знаеш ли, че Франция и Германия също участваха във внасянето на резолюцията, която имаше за цел да наложи икономически санкции на Дамаск? :roll:
Не знам защо продължаваш да отричаш неща, които са толкова явни, че няма накъде.
Изключителен страх, че световния хегемон, започва да се разклаща, защо така, като не ти пука ни за едните, ни за другите?

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 юли 2015 18:15

HoUs4oOL написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Американците са си там, щурат се, имитират борба с ИД, нервират Асад (а при нужда са наблизо за нещо повече), Асад вече не се чуди как да избегне американски удари ами как да не го набият на кол някакви фанатици с пяна по устата, Сирия е още по разпокъсана и трудно ще бъде възстановена с оглед на раздвижването и заслугите на кюрдите в борбата...

Как мислиш, ако американците бяха там заради ИД дали тая организация щеше чак па толкова да създава проблеми?САЩ все пак е сила, независимо дали харесваме тази държава.

Русия от своя страна уж подкрепя Асад, казва, че е против ИД ама не си дава зор нито да подпомогне своя човек поне срещу ислямистите, нито нищо. А винаги могат да се оправдаят с борба с ислямизма и ще е трудно да ги упрекнеш.

С кюрдите нещата са много оплетени, ако имаш предвид, че ще взимат някакви територии от Сирия, при евентуално ликвидиране на ИД, честно казано се съмнявам, защото ще писнат и от Иран и от Турция.
Къде са американците, може да съм пропуснал нещо, но доколкото знам те не се бият с ИД по земя,а пускат разни бомби и това е?
Иначе ветото беше наложено, за да не позволи на американците да навлязат в Сирия с тяхна войска, те са си там и в момента, умерената опозиция си е тяхна рожба, макар и вече не под пълен контрол.
На мен ми е ясно, че американците нямат интерес да се бият с ИД и просто имитират някакви действия, целта им е Асад да падне.
Подкрепата на Русия е по-скоро негласна, Иран действат там, но пък преди дни Асад благодари на страните от БРИКС за подкрепата? :?

Асад може да благодари колкото си иска, ама Сирия още е на дробенки и не е тръгнала да се оправя. Със собствени сили няма и да се оправи. Той само с кюрдите няма да може, камо ли с ИД, мераците на Турция и разните наемници, действащи заедно с опозицията му още преди да се появи ИДИЛ.

Американците са в добра позиция мотайки се там под благовиден предлог бързичко да създадат сериозни проблеми на поддръжниците на Асад и дори ще убедят поне половината свят, че такова нещо няма. Колкото до липсата на сухопътни войски.. защо са им? Плащат на наемници, помагат по въздух, чиста работа. Или ако не им се плаща няма да пречат много на джихадистите и няма да мърморят много по Турция ако пък тя вземе мерки.
Според мен чакат рано или късно Асад да падне заради хаоса в региона. Или да се съгласи да работи с тях за да оцелее. Щото подкрепата под формата на декларации от Москва изглежда не плаши фанатиците.

Кюрдите територия сигурно няма да вземат, ама това не значи, че ще се примирят лесно като ги резнат.
И между другото освен кюрдите за контрол над сирийски територии отваря уста и Турция. Асад ако помниш много внимаваше да не дразни турците, не може да се мери с тях.. а те са способни да действат на своя глава.

Не казвам, че ветото е нещо, с което САЩ поне официално не се съобразява. Но неофициално нищо не им пречи да го пренебрегват колкото си искат. А Асад може да благодари ако иска и на мен. Така де, и аз съм против джихадизма :D
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 18:16

THE G.A.M.E написа:Нали за това си пишем, кое породи целият този "сблъсък" тук в тоя форум.

На няколко пъти го писах... Само в този форум, про-руската пропаганда настрои много неутрални, че дори и хора, симпатизиращи на Русия, против самата Русия.

То даже си мисля, че хора като "Виали", "Александров" и "Гамеюн", нарочно правят толкова нескопосана руска пропаганда, за да отвръщават неутралните от Русия. :lol:

Преди три години Русия не правеше нищо, защитиха си интересите в Украйна и целия свят надигна вой.
Путин го каза много хубаво във филма Президент, Запада харесва Русия, когато е слаба, когато трябва да и се изпраща хуманитарна помощ и така нататък.
Когато Русия си защитава националните интереси, става лоша и агресивна, та същото е и в тоя форум.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 29 юли 2015 18:19

Преди 3г не беше включена западната медийна лайнобъркачка срещу Русия.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 юли 2015 18:22

HoUs4oOL написа:Знаеш ли, че Франция и Германия също участваха във внасянето на резолюцията, която имаше за цел да наложи икономически санкции на Дамаск? :roll:

Едно е да си против режима на Асад и да се опиташ да го свалиш с политически приоми, съвсем друго е бруталната операция, която предлагаха "Янките".

Да, Великобритания и Германия са против Асад, но не и за военна намеса.
Можеби се сетиха за горчивият опит с Кадафи, където се навиха за военна операция и виждаме, че сега Либия, не само не е под контрола на Запада, но не и под никой контрол, тоест, е в анархия.

HoUs4oOL написа:Не знам защо продължаваш да отричаш неща, които са толкова явни, че няма накъде.
Изключителен страх, че световния хегемон, започва да се разклаща, защо така, като не ти пука ни за едните, ни за другите?

Няма "явни" неща в Сирия.
Единственото явно нещо е, че на САЩ не им пука от никого.
От доста време ги изучвам като глобален враг и знам мисленето им, а то е, че ще смачкат без особени усилия Китай и Русия, когато си поискат.
Дали са прави, не се наемам да прогнозирам.
Имам си съображения и от нещата дето ги знам за въоражението им, най-вероятно имат пълното основание да игнорират Русия и Китай.
Нещо, което и самият Путин каза, че САЩ не зачитат мнението на Русия, и от това на Русия хич не и е приятно, но за момента няма какво да направят.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 юли 2015 18:24

HoUs4oOL написа:
THE G.A.M.E написа:Нали за това си пишем, кое породи целият този "сблъсък" тук в тоя форум.

Преди три години Русия не правеше нищо, защитиха си интересите в Украйна и целия свят надигна вой.
Путин го каза много хубаво във филма Президент, Запада харесва Русия, когато е слаба, когато трябва да и се изпраща хуманитарна помощ и така нататък.
Когато Русия си защитава националните интереси, става лоша и агресивна, та същото е и в тоя форум.

Факт е, че Русия защити интересите си в Украйна. Но ако се замислиш.. то от гледна точка на Вашингтон и намесата в Ирак е защита на американските интереси - ценния нефт.. бутането на Кадафи е защита на националните интереси - с идеята му да не ползва долара за търговия с петрол. А тия в Донбас, Бенгази и Багдад да мрат там. Явно се приема, че те национални интереси нямат. Така де.. за едни сватба, за други брадва, честичко е така.

Аз така да се каже разбирам и едната и другата страна. Ама това не пречи да не понасям борбата им за господство, поне докато опитват не да си сътрудничат с другите а да ги контролират. Сигурно ако бях руснак или американец имаше шанс да не разсъждавам така, ама пусто съм от малка държава, на която все едните се мятат на вратлето.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 18:24

Betchualeng Arnaikem написа:Асад може да благодари колкото си иска, ама Сирия още е на дробенки и не е тръгнала да се оправя. Със собствени сили няма и да се оправи. Той само с кюрдите няма да може, камо ли с ИД, мераците на Турция и разните наемници, действащи заедно с опозицията му още преди да се появи ИДИЛ.

Американците са в добра позиция мотайки се там под благовиден предлог бързичко да създадат сериозни проблеми на поддръжниците на Асад и дори ще убедят поне половината свят, че такова нещо няма. Колкото до липсата на сухопътни войски.. защо са им? Плащат на наемници, помагат по въздух, чиста работа. Или ако не им се плаща няма да пречат много на джихадистите и няма да мърморят много по Турция ако пък тя вземе мерки.
Според мен чакат рано или късно Асад да падне заради хаоса в региона. Или да се съгласи да работи с тях за да оцелее. Щото подкрепата под формата на декларации от Москва изглежда не плаши фанатиците.

Кюрдите територия сигурно няма да вземат, ама това не значи, че ще се примирят лесно като ги резнат.
И между другото освен кюрдите за контрол над сирийски територии отваря уста и Турция. Асад ако помниш много внимаваше да не дразни турците, не може да се мери с тях.. а те са способни да действат на своя глава.

Не казвам, че ветото е нещо, с което САЩ поне официално не се съобразява. Но неофициално нищо не им пречи да го пренебрегват колкото си искат. А Асад може да благодари ако иска и на мен. Така де, и аз съм против джихадизма :D

Сирия няма да се оправи, докато ИД не бъде ликвидирана изцяло.
Абсолютно съм съгласен с първата част, но пропускаш факта, че Асад има подкрепата на сирийския народ, ако не беше така, отдавна да е паднал.
Освен това съвсем скоро Иран ще може да действа много по-сериозно там, защото сделката за ядрената програма е факт.
Турция ще има по-сериозни проблем с Кюрдите, отколкото с Асад, а и техните мерки са малко със свито сърце, защото биейки се с ИД помагат на Кюрдите, макар че бомабндират и техни позиции, че даже им се скараха от Германия.
Лично според мен Иран е държавата, която ще изиграе ключова роля в спора.
За американските войски, какво да ти кажа, щом толкова напъваха да влизат в Сирия, явно е имало защо, тия не правят нищо напразно.
Иначе въпроса е докога ще продължи пасивността на Русия, факт е, че ако Русия държи на Сирия, трябва да се намеси, освен ако и в момента не действа заедно с Иран.
Кери каза, че щял да говори с Русия тия дни, така че ще видим.
Нещата са много оплетени там...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 18:29

THE G.A.M.E написа:От доста време ги изучвам като глобален враг и знам мисленето им, а то е, че ще смачкат без особени усилия Китай и Русия, когато си поискат.

Дано си даваш сметка, че това е безумна глупост.
Ако толкова не им пукаше от Русия и Китай, нямаше да карат Япония да си внася поправки в закона, за да може да се противопоставя на Китай.
Интересно е, че горе долу по същото време, явно натиснати от Русия и Китай, Индия и Пакистан ще влязат в ШОС.
Като явно имат за цел да обединят, колкото се може повече онзи регион.
Арогантното поведение на сащ е явно, но искат или не ще бъдат натикани в ъгъла, въпрос на време е, няма как да стоят на върха во веки веков.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 юли 2015 18:29

Оплетени са и животеца на Асад зависи от това.. какво ще решат другите играчи. Даже иранците биха се съгласили той да даде фира ако установят влияние в замяна на това. Биха се съгласили дори срещу отпадането на всякакви мерки срещу тях.

Колкото до народната подкрепа за Асад.. при толкова играчи, някои от тях за капак до задника им (Иран, Турция, ИД, защо не на някой етап Израел).. + недотам афишираното присъствие на страни като Йордания и Катар.. Ами кой ще го пита там някакъв си народ? Знаеш, няма да е първия подобен случай.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Върни се в “Свободна зона”