"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот Синьо сърце » 14 окт 2010 19:41

Морски,v.r.s.,няма смисъл от спора...Не Исая ли беше казал"...С очи ще гледате и няма да видите,с уши ще слушате и няма да чуете,защото сърцето на тези човеци е закоравяло..."?Нека да е тяхното,нека спят спокойно!На вас вярата някой ще вземе ли?Днес е св.Петка-от днес започва цикъл хубави празници,наближава Рождество...По-спокойно и по-ведро,наистина е тъжно това безверие и бягство от традициите,но не всекиму е дадено - а и е дарен от Господ на човека право на избор.Те са направили техния-ние нашия,не сме ние,които да съдим когото и да било.Тома искаше да бръкне в раните от гвоздеите,тия и да бръкнат-пак няма да повярват...
P.S. Как пък не се включи някой католик,да поспорим за Филиокве...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 19:47

MORSKI написа:И аз не знам вие в какво вярвате, щом не приемате, че има Бог и по-висша сила какво смятате, че човека е най-висшата сила ли? Кажи ми ти в какво вярваш - в научния прогрес ли? Понеже както вече ти казах учените до един си противоречат!
Че кой те кара да вярваш на Библията? Ако искаш вярвай и в Зевс, ако искаш и в Тангра вярвай!

Първо защо трябва да се вярва в нещо?! Защо сте толкова ограничени и праволинейни като си мислите, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се вярва в нещо?!
Аз вярвам в себе си! Вярвам, че за да постигна всичко това, което съм си поставил като цел, че всеки ден трябва да се старая не на 100, а на 110% (друг е въпроса, че често ме мързи и не го правя). Вярвам, че по пътя към успеха ми..., само аз мога да се спра, като извърша някаква грандиозна глупост, но вината за това ще си е изцяло моя! Вярвам, че живота е такъв, какъвто си го направиш и затова се стремя да си правя живота лесен и весел!

И не на последно място Научнитя прогрес съществува и всеки ден го виждаме около нас! Спомни си първите мобилни телефони какви тухли бяха, а спомни си времената, когато изобщо нямаше мобилни телефони! Спомни си времената, когато в Бг да имаш интернет бе лукс! Сравни новите автомобили със старите, помисли си как до преди няколко хиляди години първобитните хора са живели в пещери, не са обработволи металите, не са контролирали огъня, не са имали колелото... и виж къде сме днес! И искаш да ми кажеш, че няма научен прогрес и че не трябва да се вярва в него, така ли?! Ако го нямаше научният прогрес сега този разговор нямаше да го водим, защото нямаше да има компове, нямаше да има интернет и сега щяхме да си седим в пещерата около огъня (ако изобщо успеем да си го запалим)!!! Така че не говори глупости! Да се вярва в прогроса е далеч по-логично и рпавилно, отколкото да се вярва в господ!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 19:53

А някой вярва ли в Ноевият ковчег и в това, че 40 дена кораб пълен с всевъзможна гад не е заприличал на кланица-все пак вътре имало месоядни и тяхната храна-тревопасните (заедно с Ной и тайфата му).
Да не говоря за Йона и неговият престой в утробата на кита, като явно тогава е имало китове, които са се хранили с нещо по-голямо от планктон :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 окт 2010 19:56

MORSKI написа:Ами първо, както на теб ти изглежда глупаво Бог да е създал света така и на мен ми изглеждат глупаво теориите на Дарвин и взрива!
Какво , еволюирали сме от маймуни до човек ли, ами защо сега от маймуните не се получавта хора тогава :mrgreen: Странна работа, как така тази еволюцивя оизведнъж е спряла :mrgreen: Скоро може някой да каже, че сме произлезли от крокодил ;)
И да го докаже, е и! След време ще се появи друг и друго ще каже и него ще го последват хора.... И така безкрай! Разбираш ли, че на мен тези неща са ми повече от смешни....
За количеството информация, ок има доста още да се получава, но не се ли замисляш как едно по едно отпадат доказнаите теории с годините на които са вярвали толкова хгора? И какво излзиа, че считаната доскоро истина на която са вярвали толкова хора всъщност не е истина и е била заблуда?
Не, мерси, препдочитам да вярвам в съществуването на Бог, отколкото в разни теории, които някой ще дойде и ще обори след седмица, месец, година или 100!

Понеже няма какво да кажеш, започваш да обясняваш, че всеки може да вярва в каквото си поиска. Истината обаче не е такава и ти сам би трябвало да разбираш това. Защото не може теб да те е създал Бог, мюсюлманина - Аллах, а египтянина - Хор, нали разбираш. Теориите на учените никога не са се приемали за истина, освен ако няма достатъчно доказателства за това.
Въпросът ти "защо сега маймуните не се превръщат в хора сега" достатъчно красноречив. Ти не си наясно с теорията на еволюцията и причините, поради които един организъм еволюира и за какъв огромен период от време става това. Ако си мислиш, че за 5000 години рибата е станала земноводно, и след още 5000 земноводното - птица, то просто няма какво да разговарям с теб по тази тема. Еволюцията е свързана с милиарди години и причини! Има толкова много доказателства, които подкрепят тази теория, че не виждам защо изобщо я обсъждаме. За Големият взрив не мога да бъда категоричен, защото тази теория засега е само в областта на догадките и няма абсолютно никакво доказателство за нейната достоверност. Поне се правят опити да се докаже, а не се вярва сляпо на нея!
Ако вие наричате елементите "Бог", то да, аз ще се съглася с вас, че Бог живее във всичко и всеки. Аз обаче ще продължа да си ги наричам елементи :)
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 19:56

megan fox написа:
MORSKI написа:И аз не знам вие в какво вярвате, щом не приемате, че има Бог и по-висша сила какво смятате, че човека е най-висшата сила ли? Кажи ми ти в какво вярваш - в научния прогрес ли? Понеже както вече ти казах учените до един си противоречат!
Че кой те кара да вярваш на Библията? Ако искаш вярвай и в Зевс, ако искаш и в Тангра вярвай!

Първо защо трябва да се вярва в нещо?! Защо сте толкова ограничени и праволинейни като си мислите, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се вярва в нещо?!
Аз вярвам в себе си! Вярвам, че за да постигна всичко това, което съм си поставил като цел, че всеки ден трябва да се старая не на 100, а на 110% (друг е въпроса, че често ме мързи и не го правя). Вярвам, че по пътя към успеха ми..., само аз мога да се спра, като извърша някаква грандиозна глупост, но вината за това ще си е изцяло моя! Вярвам, че живота е такъв, какъвто си го направиш и затова се стремя да си правя живота лесен и весел!

И не на последно място Научнитя прогрес съществува и всеки ден го виждаме около нас! Спомни си първите мобилни телефони какви тухли бяха, а спомни си времената, когато изобщо нямаше мобилни телефони! Спомни си времената, когато в Бг да имаш интернет бе лукс! Сравни новите автомобили със старите, помисли си как до преди няколко хиляди години първобитните хора са живели в пещери, не са обработволи металите, не са контролирали огъня, не са имали колелото... и виж къде сме днес! И искаш да ми кажеш, че няма научен прогрес и че не трябва да се вярва в него, така ли?! Ако го нямаше научният прогрес сега този разговор нямаше да го водим, защото нямаше да има компове, нямаше да има интернет и сега щяхме да си седим в пещерата около огъня (ако изобщо успеем да си го запалим)!!! Така че не говори глупости! Да се вярва в прогроса е далеч по-логично и рпавилно, отколкото да се вярва в господ!

Ами за мен е ограничено не да вярваш, а да не вярваш в нищо! Казваш вярвам в себе си, ами като се арзочароваш от себе си?
Не се ли замисляш, че има хиляди случаи в които човек не може сам да си помогне? Има случаи в които е изоставен и от приятели и от близки, когато е болен и т,н! И тогава какво правим? Наистина ли мислиш, че си толкова силен, че сам да си определяш съдбата и да си си достатъчен?
Живота е такъв какъвто си го направиш ок, но ти не живееш сам! това първо, второ, ти не можеш да определиш съдбата си нали знаеш? Или и това смяташ , че можеш да конторлираш? Нито времето!
Още едно искам да пошпитам защо всички хора, дори атеисти и каквито и да е казват "Пази Боже" или "Да даде Бог"? Въпреки, че според тях го няма! Баба ми е уверен атеист, но винаги казва "каквото Бог реши" :shock:

АМи за първобитните хора не знам дали са живеели зле да ти кажа! Защото хората без интернет и без телевизия , както и без толкова техники около себе си не са били зле! Имаше един лаф за компютъра - това е устросйтвото, което ти помага да решиш проблемите си след неговото закупуване :mrgreen:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 19:57

MORSKI написа:Ами първо, както на теб ти изглежда глупаво Бог да е създал света така и на мен ми изглеждат глупаво теориите на Дарвин и взрива!
Какво , еволюирали сме от маймуни до човек ли, ами защо сега от маймуните не се получавта хора тогава :mrgreen: Странна работа, как така тази еволюцивя оизведнъж е спряла :mrgreen: Скоро може някой да каже, че сме произлезли от крокодил ;)
И да го докаже, е и! След време ще се появи друг и друго ще каже и него ще го последват хора.... И така безкрай! Разбираш ли, че на мен тези неща са ми повече от смешни....
За количеството информация, ок има доста още да се получава, но не се ли замисляш как едно по едно отпадат доказнаите теории с годините на които са вярвали толкова хгора? И какво излзиа, че считаната доскоро истина на която са вярвали толкова хора всъщност не е истина и е била заблуда?
Не, мерси, препдочитам да вярвам в съществуването на Бог, отколкото в разни теории, които някой ще дойде и ще обори след седмица, месец, година или 100!

Относно подчертаното: зададе възможно най-глупавият въпрос, но явно никога не си си правил труда да помислиш над него!
Защо в наши дни от маймуните не стават хора?! Защото от всичките видове маймуни... САМО ЕДИН Е МОЖЕЛ ДА ЕВОЛЮИРА В ХОРА И АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ МАЙМУНИ СА СТАНАЛИ ХОРА!!! Просто вече този вид маймуни ги няма, те не съществуват, защото са се трансформирали в нас хората!
А колкото до самата еволюция... тя си продължава и до ден днешен! Просто това е изключително бавен процес, който не става то днес за утре! Не става да щракнеш с пръсти и хоп да се появи нов вид! Нужни са десетки хиляди години, за някои неща, дори милиони, за да се появи един изцяло нов вид! И в същото време все пак замисли се над следното: Само до преди няколко века средната продължителност на живота е била под 50 години, а виж сега колко е, хем тогава хората са живели в много по-чиста природа, без да е отровен въздуха, без радиация, без хилядите химикали създадени от човека през последните хгодини! Дали това удължаване на човешкият живот не е следствие на еволюцията?! Ами какво да кажем за средният ръст на хората?! Само за десетина години средният ръст в България се вдигна със 7-8 санта! На времето бяща ми, който е висок 178 см са го смятали за висок, а сега ще изглежда като дребус, особено до мен, дето съм 190 санта! Че сега 15-16 годишни деца са по над метър и 80!!!! Е айде обясни ми го това! Дори и ние хората се променяме малко по-малко! Сле двсяко едно поколение ставаме все по-умни, все по-можещи, все по-дълго живеем, очевидно ставаме все по-високи... и всичко това се дължи на продължаващата ЕВОЛЮЦИЯ Морски! Отвори си очите!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 20:00

mistreated написа:

Понеже няма какво да кажеш, започваш да обясняваш, че всеки може да вярва в каквото си поиска. Истината обаче не е такава и ти сам би трябвало да разбираш това. Защото не може теб да те е създал Бог, мюсюлманина - Аллах, а египтянина - Хор, нали разбираш. Теориите на учените никога не са се приемали за истина, освен ако няма достатъчно доказателства за това.
Въпросът ти "защо сега маймуните не се превръщат в хора сега" достатъчно красноречив. Ти не си наясно с теорията на еволюцията и причините, поради които един организъм еволюира и за какъв огромен период от време става това. Ако си мислиш, че за 5000 години рибата е станала земноводно, и след още 5000 земноводното - птица, то просто няма какво да разговарям с теб по тази тема. Еволюцията е свързана с милиарди години и причини! Има толкова много доказателства, които подкрепят тази теория, че не виждам защо изобщо я обсъждаме. За Големият взрив не мога да бъда категоричен, защото тази теория засега е само в областта на догадките и няма абсолютно никакво доказателство за нейната достоверност. Поне се правят опити да се докаже, а не се вярва сляпо на нея!
Ако вие наричате елементите "Бог", то да, аз ще се съглася с вас, че Бог живее във всичко и всеки. Аз обаче ще продължа да си ги наричам елементи :)

И странно как след като има доказателства все повече хора я отричат тази теория!
Еволюцията била свързана с милиарди години, :mrgreen: Ами, ок, вярвай щом искаш, странно как тя изведнъж е спряла тази еволюция и как така ние сме висшата форма и след нас няма друго ;)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 окт 2010 20:05

Кашчей написа:А някой вярва ли в Ноевият ковчег и в това, че 40 дена кораб пълен с всевъзможна гад не е заприличал на кланица-все пак вътре имало месоядни и тяхната храна-тревопасните (заедно с Ной и тайфата му).
Да не говоря за Йона и неговият престой в утробата на кита, като явно тогава е имало китове, които са се хранили с нещо по-голямо от планктон :roll:

Корабът е бил гигантски и от нечуплива, разтеглива сплав, която е абсорбирала миризмата и всички животн са били разделени в различни клетки. Знам, че ще ме попиташ за храната и ще те изпреваря :mrgreen: Имало е бонус животни, които са служели за храна, а в отделен сектор са отглеждали растения, които да служат за храна на животните. НО. Тази теория може да бъде оборена, тъй като числото 40 е доста символично в религиите и 40 дни животните са могли да издържат без храна :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 20:06

Защото от всичките видове маймуни... САМО ЕДИН Е МОЖЕЛ ДА ЕВОЛЮИРА В ХОРА И АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ МАЙМУНИ СА СТАНАЛИ ХОРА!!! Просто вече този вид маймуни ги няма, те не съществуват, защото са се трансформирали в нас хората!

Еми на мен пък тези неща ми изглеждат повече от глупави и смешни :mrgreen: Как така само един можел да еволюира и как така точно маймуна и как така видиш ли този вид е изчезнал :mrgreen: :shock:

А колкото до самата еволюция... тя си продължава и до ден днешен! Просто това е изключително бавен процес, който не става то днес за утре! Не става да щракнеш с пръсти и хоп да се появи нов вид! Нужни са десетки хиляди години, за някои неща, дори милиони, за да се появи един изцяло нов вид!

Искаш да ми кажеш, че например Луи 14 е бил с нещо по-различен от мен ли? Или хората от неговото поколение :mrgreen: :shock: Че аз съм повече еволюирал от него?

И в същото време все пак замисли се над следното: Само до преди няколко века средната продължителност на живота е била под 50 години, а виж сега колко е, хем тогава хората са живели в много по-чиста природа, без да е отровен въздуха, без радиация, без хилядите химикали създадени от човека през последните хгодини! Дали това удължаване на човешкият живот не е следствие на еволюцията?! Ами какво да кажем за средният ръст на хората?! Само за десетина години средният ръст в България се вдигна със 7-8 санта! На времето бяща ми, който е висок 178 см са го смятали за висок, а сега ще изглежда като дребус, особено до мен, дето съм 190 санта! Че сега 15-16 годишни деца са по над метър и 80!!!! Е айде обясни ми го това! Дори и ние хората се променяме малко по-малко! Сле двсяко едно поколение ставаме все по-умни, все по-можещи, все по-дълго живеем, очевидно ставаме все по-високи... и всичко това се дължи на продължаващата ЕВОЛЮЦИЯ Морски! Отвори си очите

Ами първо в момента има страни където средната продължителност на живот е доста ниска, това си зависи и от местонахождението и от ред други фактори! По социология сме го учили! Но не и от еволюцията ;) За височината е факт, че днес хората са по-високи, но това ти си го обясняваш с евол'цията, друг си го обяснява по друг начин ;)

Това за отварянето на очите можеше и да си го спестиш- все едно аз да ти кажа отвори си очите, че има Бог!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 20:08

MORSKI написа:Ами за мен е ограничено не да вярваш, а да не вярваш в нищо! Казваш вярвам в себе си, ами като се арзочароваш от себе си?
Не се ли замисляш, че има хиляди случаи в които човек не може сам да си помогне? Има случаи в които е изоставен и от приятели и от близки, когато е болен и т,н! И тогава какво правим? Наистина ли мислиш, че си толкова силен, че сам да си определяш съдбата и да си си достатъчен?
Живота е такъв какъвто си го направиш ок, но ти не живееш сам! това първо, второ, ти не можеш да определиш съдбата си нали знаеш? Или и това смяташ , че можеш да конторлираш? Нито времето!
Още едно искам да пошпитам защо всички хора, дори атеисти и каквито и да е казват "Пази Боже" или "Да даде Бог"? Въпреки, че според тях го няма! Баба ми е уверен атеист, но винаги казва "каквото Бог реши" :shock:

Като се разочаровам от себе си... чудо голямо! Утре ще намеря пък от какво да бъде доволен! Живота продължава, времето тече и не спира нито за миг да те чака да се тюхкаш по неуспеха си!!! Изправяш се и продължаваш напред! Важното е, че си жив и че ще имаш възможност да поправиш нещата и да ги докараш до положителен за теб вариант! ;)
Наистина са много малко случаите, когато можеш да се окажеш в ситуация, в която да не можеш сам да си помогнеш! Аз винаги разчитам първо на себе си и едва след това на околните! А това да се окажа напълно сам, без нито един близък човек, който да може/иска да ми помогне... такъв филм няма!
Колкото до това глупаво нещо наречено "съдба"... не вярвам, че тя съществува в този си вид, в който я представят! Не вярвам, че всичко ти е предписано още от момента на раждането ти! Смятам, че всеки сам държи живота/съдбата си в своите ръце и сам я моделира! Както казваше Сара Конър в Терминатор 2: "Няма съдба, освен тази, която сами си изковем!!!" - това изключително точно отговаря на моето виждане по въпроса!

А колкото до последният ти въпрос... това просто е едно смешно клише, което се е наложило и което всички използват, без да се замислят, когато го правят! По тази логика, защо когато някой кихне и винаги се намира някой друг, който да му каже "наздраве"?! Дали този, който го казва наистина му пука за здравето на кихналият, не просто е прието за нормлано да се каже! Та същото е с "О боже", "ако даде бог" и други подобни, смешни възклицания, които са се наложили като клишета и се използват масово! - заради това атеистите ги използват, повярвай ми! Аз лично се старя да не ги използвам често, но дори и аз ги ползвам понякога! Но определено като гоправя не си мисля за Бог! :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”