Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот bubka » 18 мар 2020 20:25

Момци, разгадах го що в Италия има толкова болни. Няма никаква мистерия. Сега чета една статия. 43 000 човека са хванати само от понеделник до сряда да нарушават разпоредбите, 8000 са дадени на прокурор. Тея 8000 е трябвало да са под карантина, ама са си шетали наляво надясно. Вие представяте ли си дестина хиляди човека, дето знаят, че са с вируса и да си шетат спокойно. Просто са супер недисциплинирани, лекомислени и надменни. Не съм сигурен дали заслужават съчувствие и да ги мислим толкова :roll:.
Ето как спазването на изолацията има значение. Просто си стойте вкъщи, не се мислете за джедаи и недосегаеми и ще изкараме вируса с по 10-20 случая на ден, докато утихне.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 18 мар 2020 21:56

metodito написа:Изображение
Много яко (макар че то на мнозина скоро няма да ни е смешно). Браво. Твое ли е?

За съжаление не съм толкова креативен. Но е много добро. Много се смях :)

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 18 мар 2020 23:28

Виждам, че четете активно за този вирус. Я ми обяснете идеята да се наложи социална изолация на всички, а не само на на застрашените групи (старци и хора с доказана имунна недостатъчност)?

Питам, защото не разбирам логиката, по която се чака този вирус да изчезне и да не се върне никога.

По моята логика, в момента в който отворят отново границите, все някой пак ще го домъкне отначало и наново ще тръгне, защото голяма част от населението няма да го е изкарал и няма да има изграден имунитет.

Докато, ако над 70% са го изкарали, и да го домъкне някой, ще е много трудно да се разрази нова епидемия, защото голяма част от активното население ще го е изкарала и то огромната част няма и да са разбрали, доколкото чета.

Единствената логика, за която се сещам, е да очакват някой до месец-два да изкара ваксина и лекарство.

Наясно съм, че вероятно не е така, както го описвам, за това чистосърдечно питам какво съм изпуснал .
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 19 мар 2020 00:42

ivo55 написа:Виждам, че четете активно за този вирус. Я ми обяснете идеята да се наложи социална изолация на всички, а не само на на застрашените групи (старци и хора с доказана имунна недостатъчност)?

Щото така ще убиеш на практика 100 % от старците и хората с проблеми + по-мадите също със съпътстващи заболявания. Тъй като не малка част от децата и младите хора го изкарват почти без симптоми. Прибираш се вкъщи при родителите, които уж са в изолация, мислиш си, че си чист, ама на практика става беля.

Идеята е по-скоро тея 70% да се разболяват на "порции", днес 100, утре 100 и така нататък. Представи си пуснеш всичко на самотек без карантини. Вирусът е доказано силно заразен. Тези 70% ще ги достигне много бързо, вкупом за седмица - две - три. При 7 милионна България това са 4,9 милиона болни, айде нека ги сложим дори 4 милиона. Представяш ли си какво е 4 милиона болни, айде дори и в рамките на месец. Ами колко от тях ще са тежките случаи - 50,100,200 хиляди. Това е умопомрачителна цифра - стотици хиляди нуждаещи се от спешна помощ в болница само в рамките на месец, пък дори и два.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 мар 2020 00:47

metodito написа:Само че ако в Щатите се опитат да направят като тук, онези ще вземат пушките и ще стане мазало. Европейците са културни и възпитани и властта винаги е права, знаят.

То вече се случва и се редят на опашките за патрони и оръжия. То и без това всеки втори има по няколко вкъщи, ама не пречи да си вземеш още. :lol:

Изображение

Всъщност вече има призив за карантина и да се внимава къде се ходи и какво се прави + табели да стоиш на разстояние и да си миеш ръцете по често.

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 мар 2020 02:00

paceto написа:
metodito написа:Само че ако в Щатите се опитат да направят като тук, онези ще вземат пушките и ще стане мазало. Европейците са културни и възпитани и властта винаги е права, знаят.

То вече се случва и се редят на опашките за патрони и оръжия. То и без това всеки втори има по няколко вкъщи, ама не пречи да си вземеш още. :lol:

Изображение

Всъщност вече има призив за карантина и да се внимава къде се ходи и какво се прави + табели да стоиш на разстояние и да си миеш ръцете по често.

Изображение

Изображение

Това с миенето на ръцете и изкупуването на гъзпапир явно има пряка връзка - хората през XXI век са някакви пълни малоумници.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 мар 2020 02:09

ivo55 написа:Виждам, че четете активно за този вирус. Я ми обяснете идеята да се наложи социална изолация на всички, а не само на на застрашените групи (старци и хора с доказана имунна недостатъчност)?

Питам, защото не разбирам логиката, по която се чака този вирус да изчезне и да не се върне никога.

По моята логика, в момента в който отворят отново границите, все някой пак ще го домъкне отначало и наново ще тръгне, защото голяма част от населението няма да го е изкарал и няма да има изграден имунитет.

Докато, ако над 70% са го изкарали, и да го домъкне някой, ще е много трудно да се разрази нова епидемия, защото голяма част от активното население ще го е изкарала и то огромната част няма и да са разбрали, доколкото чета.

Единствената логика, за която се сещам, е да очакват някой до месец-два да изкара ваксина и лекарство.

Наясно съм, че вероятно не е така, както го описвам, за това чистосърдечно питам какво съм изпуснал .

Май никой не знае и на мен не ми е логично, но слънцето действа като убиец на бактериите. В комбинация със свежия въздух, определено ще е по-полезно, отколкото затворен в апартамента.
Иначе, това, за което говориш британците тръгнаха да го изпълняват уж - стадния имунитет (herd immunity). Идеята да се разболеят една голяма част от населението, което да им осигури имунитет и когато повтори - а подобно на свинския и птичи грип, вероятността е голяма - то да нямат грижи хората. А не всяка година да се повтаря едно и също.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 мар 2020 02:16

bubka написа:

Щото така ще убиеш на практика 100 % от старците и хората с проблеми + по-мадите също със съпътстващи заболявания. Тъй като не малка част от децата и младите хора го изкарват почти без симптоми. Прибираш се вкъщи при родителите, които уж са в изолация, мислиш си, че си чист, ама на практика става беля.

Идеята е по-скоро тея 70% да се разболяват на "порции", днес 100, утре 100 и така нататък. Представи си пуснеш всичко на самотек без карантини. Вирусът е доказано силно заразен. Тези 70% ще ги достигне много бързо, вкупом за седмица - две - три. При 7 милионна България това са 4,9 милиона болни, айде нека ги сложим дори 4 милиона. Представяш ли си какво е 4 милиона болни, айде дори и в рамките на месец. Ами колко от тях ще са тежките случаи - 50,100,200 хиляди. Това е умопомрачителна цифра - стотици хиляди нуждаещи се от спешна помощ в болница само в рамките на месец, пък дори и два.

Това с геометричната прогресия е дело на паникьорите и продавачите на страх, колега. Не само аз мисля, ми и Илън Мъск и други. Математиката е хубава наука, ама да не се използва едно към кесим

Keep extrapolating & virus will exceed mass of known universe!"

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 мар 2020 05:38

https://trakiaworld.com/c/World/Neshto- ... dMQ0QcMwFg

ИСКАМЕ СИ ФУТБОЛА, А НЕ ВОЙНА, МАА' ВИ ДА Е'А!

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 19 мар 2020 10:04

metodito написа:
paceto написа:

Изображение

Изображение

Изображение

Това с миенето на ръцете и изкупуването на гъзпапир явно има пряка връзка - хората през XXI век са някакви пълни малоумници.

Всяко следващо поколение е по-малоумно от предишното. Мисля, че няма спор по този въпрос.
Arsenal- a new era begins ! Again!...

Върни се в “Свободна зона”