HoUs4oOL написа:Player написа:България винаги сама се е оправяла. И от турците сама щеше да се отърве. И само благодарение на българският народ я има България.
Не знам как точно се е оправяла сама, но както и да е и при края на Византийското владичество, България е в съюз със Стефан Неманя, и при борбата с Османската Империя пак не е сама, съединението в интерес на истината се явява като единствения акт, в който България се справя сама, говорейки за най-новата история, разбира се.
Това за турците е безкрайно относително, в интерес на истината, ако хора като Бакунин, Чернишевски, Добролюбов, Херцен и много други се бяха появили 10-15 години по-рано и народничеството се беше зародило с 20 години по-рано, а не средата на 1860 година, изобщо не се знаеше дали Русия щеше да тръгне на война, не знам дали България щеше да вдигне армия, с която да се освободи сама или Австро-Унгария щеше да заеме мястото на Русия.
Като не знаеш как сме се оправяли сами, ще ти кажа ей така. Едва ли има държава която не е имала други съюзници, че ми показваш някакви съюзи. Но за да имаш съюз, пак си е твоя заслугата. Всеки го е правил и всеки ще го прави. Нали не мислиш, че някой може абсолютно сам да е срещу всички.