Турските кланета над българското население

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Луд Гидия 123
Контакти:

Re: ТУРСКИТЕ КЛАНЕТА НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ

Мнениеот Луд Гидия 123 » 31 яну 2016 16:49

manoll написа:събрали са се доста елементарни хора тук, и се мъчат да мислят по много елементарен начин...

...но това не е робство, уважаеми. Много повече е робство това до 1989, когато ако примерно си от Русе - нямаш право да си купиш жилище и да работиш в Плевен примерно. Не може. За целта трябват връзки, да правиш услуги на партийни секретари и милиционери, за да ти дадат разрешение - да ти дадат съответното гражданство, или пък да се ожениш в съответния град. Много повече робство е да се криеш, ако искаш да влезеш в църква, да прочетеш забранена книга или вносно списание, да чуеш друго мнение по заглушаваните радиостанции. Айде стига ви толкова засега. Не се палете по такъв елементарен начин и четете повече

Бах та в заблудения, това не било робство? Викаш това е съжителство, така ли?
Гарваните грачат грозно, зловещо..................а орлите си летят.

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 31 яну 2016 16:58

Луд Гидия 123 написа:
manoll написа:събрали са се доста елементарни хора тук, и се мъчат да мислят по много елементарен начин...

...но това не е робство, уважаеми. Много повече е робство това до 1989, когато ако примерно си от Русе - нямаш право да си купиш жилище и да работиш в Плевен примерно. Не може. За целта трябват връзки, да правиш услуги на партийни секретари и милиционери, за да ти дадат разрешение - да ти дадат съответното гражданство, или пък да се ожениш в съответния град. Много повече робство е да се криеш, ако искаш да влезеш в църква, да прочетеш забранена книга или вносно списание, да чуеш друго мнение по заглушаваните радиостанции. Айде стига ви толкова засега. Не се палете по такъв елементарен начин и четете повече

Бах та в заблудения, това не било робство? Викаш това е съжителство, така ли?

Да не мислиш, че ще си губя времето с теб, дръвник неграмотен

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 31 яну 2016 17:09

Така, както е дадена хронологията, не е съвсем точно кланетата да се нарекат "турски", а по-скоро "османски".
Турският "етнос" се създава през 19 век. Както пишеше в един сайт, турци е нещо като американци или като съветски граждани.
Населението на Османската империя до голяма степен е еднакво с населението на т.нар. "Византийска" империя.
Османската империя преди всичко е халифат. Тя е религиозна, а не етническа държава.
Има и нещо друго.
След всичките тези зверства в освободена България остава доста голяма бройка турско население.
Какви са тези хора и защо остават в България, а не си отиват с войската? Не ги ли е било страх от отмъщение?
Защо Турция дълги години не искаше да приема българските турци в Турция?
Русенският валия Митхад паша твърди, че турците в България са всъщност потурчени българи, а не заселени тук турци.
Дори и да не е точно така, тези хора са родени тук и за тях България е тяхна родина.
Затова ние трябва да променим малко отношението си към събитията между 14-ти и 19-ти век.
Трябва и да си спомним срещу какво и за какво точно се е борил Левски.
Дали е било срещу бай Хасан или срещу султанската власт?
Не е имало масово робство в България, при положение че много българи са били по-богати и със сигурност по-образовани от много турци.
Вазов го е казал - това е било Иго, т.е. владичество. И то Османско, а не турско.
Описаните зверства са реални, не са измислени. Оцелелите след тях са продадени в робство, това също е реално.
Това са жертви, които нашият народ е дал в борбата срещу Османската тирания. Въстанията не са спирали през всичките 500 години.
Не сме седели и чакали да ни освободи някой. Ние заслужаваме свободата си.

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 яну 2016 17:15

blue avalanche написа:
irradeum написа:
blue avalanche написа:
irradeum написа:И питам пак – КОЙ запали тази омраза? КОЙ ни насъсква и сега? КОЙ има интерес да мразим турците и нашия съсед Турция? .

А трябва да ги обичам ли? На кое отгоре?
Аз си ги мразя и без да ми казват.
А ти си пусни телевизора и изгледай поредния епизод от сериал на съседска Турция.

Всеки има право на избор .Живей си жалкия живот в измисления си свят на омраза и продължавай да гледаш назад , вместо напред.Имаш право да се чустваш наследник и потомък на роби. :)

Наследник съм на българи,които са били прогонени от Беломорска Тракия.Познай от кого?

Ти кажи ! Обама, Сорос или Ердоган .
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 31 яну 2016 17:17

вече дъвкан безброй пъти спор за "робството".

На рубладжиите(русофили) явно им доставя удоволствие(като фетиш) непрекъснато да бъдат мачкани и унижавани.
Това са индивиди с робско самосъзнание, цели поколения, на които руската пропагандна политика години наред(включително и до днес) манипулира и без това плиткоумните им мозъци, чрез изкривяване и укриване на историческите факти(документи).

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 31 яну 2016 17:20

irradeum написа:
blue avalanche написа:
irradeum написа:
blue avalanche написа:
irradeum написа:И питам пак – КОЙ запали тази омраза? КОЙ ни насъсква и сега? КОЙ има интерес да мразим турците и нашия съсед Турция? .

А трябва да ги обичам ли? На кое отгоре?
Аз си ги мразя и без да ми казват.
А ти си пусни телевизора и изгледай поредния епизод от сериал на съседска Турция.

Всеки има право на избор .Живей си жалкия живот в измисления си свят на омраза и продължавай да гледаш назад , вместо напред.Имаш право да се чустваш наследник и потомък на роби. :)

Наследник съм на българи,които са били прогонени от Беломорска Тракия.Познай от кого?

Ти кажи ! Обама, Сорос или Ердоган .

И аз съм наследник на българи, прогонени от Беломорска Тракия, от същите. След като се установяват във Североизточна България се захващат със земеделие. Към 1920 вече имат 30 декара мелница и отделно обработваеми земи + лична кола Форд и шофер.
После 45 година пра-дядо ми от богат човек става заплатаджия, а всичко отива за държавата.. опа, грешка - за гражданите на Нардона Република България. Прецакани при едните, освободени от други, управлявани от трети... после вторите правят преврат и установяват власт... Свинси черва..
Последна промяна от Serafim на 31 яну 2016 17:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 31 яну 2016 17:20

Все пак мисля, че излишно се насажда омраза на етническа основа. Сигурен съм, че повечето турци, особено младите, едва ли знаят какво е било преди няколко века. В Турция не съм бил, но съм чувал от хора били там, че се отнасяли с българите, като приятели и ги посрещали с "Оо, комшу".
Не виждам смисъл да се живее с омраза, заради миналото. Ако сега зависиме от турците по някакъв начин, за това трябва да се сърдиме на нашите политици, които не умеят, или не желаят да управляват държавата, както трябва.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 31 яну 2016 17:21

Разбира се , че е имало робство , подтисничество , гнет и всякакви други гнусотии от поробителите към нас българите , а не съжителство , присъствие и тем подобни глупости .

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 яну 2016 17:23

NOMER14 написа:Срам и позор за даскалите си по литература и по история са някои тук.
Сега наминах покрай фамилната библиотека в хола - най-отляво и отгоре са двадесетте тома на Вазов, следват произведенията на Ботев, Каравелов, книгите за живота на Левски, по-надолу са Яворов, Йовков, Елин Пелин, Дебелянов, Станев, Талев, Славейкови, Захари, Алеко, Смирненски, Вапцаров....Накрая е малкото книжле на Паисий.
Аз съм спокоен за себе си, за моето аз.
А вие??????

Ами не наминавай просто , ами отвори някоя от тези книги и прочети нещо. Няма да ти навреди, честно , а и ще пишеш по малко глупости. Виж, Достоевски , Горки , Толстой, Ремарк,Юго,Дикенс,Кафка,Ъруин Щоу няма да ги дочетеш в този живот , явно.
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
Garra Dembele
Контакти:

Мнениеот Garra Dembele » 31 яну 2016 17:23

smoothc написа:И нещо за "родолюбците"(русофили).
В Цариград вестник на български се появява 8 години преди да се появи вестник на турски.
Девическо училище в България се появява през 1876, което открива в Шумен Митхад паша, а в Турция- 1883 г., 7 год. по-късно.

Нещо май не си добре ? Вестник на български се появява доста по-рано от 1876г.

„Български орел“ е първият български информационен и общообразователен вестник.

Излиза в Лайпциг в 3 броя на следните дати: на 20 април и 20 септември 1846 година и на 1 януари 1847 година. Основател и редактор е Иван Богоров. Макар да е наричан тогава списание, както името му, така и неговата програма, но също и външен вид и формат говорят за това, че е вестник. Езикът на вестника е близък до говоримия през Възраждането народен език.

Върни се в “Свободна зона”