papagal72 написа:Да сте чули за циганка изнасилена и убита от българи?
За изнасилени съм чувал и то доста. Само дето ония най-често размазват виновника, а понякога боя е придружен с мъжки ласки. В подобен случай нерядко цялата фамилия се вдига. Честно казано ако прилагаха спрямо всички изнасилвачи подобни мерки знам ли, можеше рязко да спаднат случаите. Така или иначе очевидно закона не ги плаши много-много.
Понякога последиците за момичето ако е било девствено също са неприятни, знам за случаи, в които се е стигало до изгонване или пращане на магистралата - не е "чиста", без значение по нейна вина или не. Това не е задължителна реакция спрямо момичето, зависи от обичаите на съответната общност, а напоследък и от личното виждане на родата (някои от тях дори я признават за човек после).
Тук-там се срещат и такива, които се заемат да одрусат финансово изнасилвача, така или иначе ако жертвата е гласена за булка (на съответната цена) са вътре с парите. Като цяло обаче подобна реакция е сравнително рядко срещана, сред много цигани дори не се одобрява.
Изключително рядко прибягват до полицията. Като цяло подобна случка се смята за срам за цялата фамилия и последното, което искат е публичност. Всъщност нещата са стояли така и при българите до съвсем скоро, а за много от тях - и сега.