Земетресение!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Re: Земетресение!

Мнениеот Red_Girl » 24 май 2014 23:59

1982 написа:Симонке, данни има и за 15-и век, ако щеш. Това са прогнозни субективни стойности.

У нас се измерват по-сериозно от началото на миналия век. Всичко преди това е доста относително.

Не сме били живи, няма как да знаем.. Но дори и да е само по разрушенията, то няма как да стане всичко това с Витоша, със Софийската котловина при слабо земетресение. Също така повечето неша ,които знаем за България са заради руснаците. Тяхната школа тогава е най-развита и се правят много изследвания..
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 май 2014 00:03

Ама аз не казвам, че са били слаби, напротив - очевидно са били много силни. Но е нелепо да ги оценяваме, че са били 8, примерно, понеже няма да е коректно. Като нищо може и 7 да са били, да речем.

Руснаците не ме вълнуват, понеже говорим за Османската империя, а тя е била доста изостанала във всички отношения, включително и това. Руснаците малко по-късно ни повлияват.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 май 2014 00:04

Red_Girl написа:Не са предположения. Това е по исторически документи и следствие тези земетресения в Софийското поле са се образували много пукнатини, а по северните склонове на Витоша е имало каменопади.Също така тогава се появява и минералния извор в Овча купел.

Факт. Тогава пък изчезва друг минерален извор, а в подножието на Витоша се отваря пукнатина около метър. Повтарям-неслучайно нормта за строителство в София е 7. Red girl очевидно е запозната с доста аспекти около земетресенията, за разлика от метеорологията. :) Но за споменатият трус, който се свързва с разлома на изток, се смята, че е с доминанта на L вълни, които са най-разрушителните...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 май 2014 00:06

То за разрушенията много е важно и каква е дълбочината, ако е по-плитко, може и то да нанесе жестоки поразии.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 25 май 2014 00:09

1982 написа:Ама аз не казвам, че са били слаби, напротив - очевидно са били много силни. Но е нелепо да ги оценяваме, че са били 8, примерно, понеже няма да е коректно. Като нищо може и 7 да са били, да речем.

Руснаците не ме вълнуват, понеже говорим за Османската империя, а тя е била доста изостанала във всички отношения, включително и това. Руснаците малко по-късно ни повлияват.

Софийската зона е една от най-активните, както казах само много силни земетресения могат да причинят такива неща и то с много висока степен. Също така такива изследвания няма значение времето, когато говорим за учени от чужда страна. Първите данни за геологията ни са от френските учени, които са били тук по това време.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 25 май 2014 00:12

1982 написа:То за разрушенията много е важно и каква е дълбочината, ако е по-плитко, може и то да нанесе жестоки поразии.

30 км.-зона на активно разломяване.

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 май 2014 00:12

С теб не можем да се разберем. :lol: :lol: Аз не оспорвам, че са били много силни :lol: :lol: , не знам защо ми го натъртваш. :lol: :lol:

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 25 май 2014 00:12

1982 написа:С теб не можем да се разберем. :lol: :lol: Аз не оспорвам, че са били много силни :lol: :lol: , не знам защо ми го натъртваш. :lol: :lol:

Напротив. Каза, че не вярваш. :lol: :lol:

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 май 2014 00:16

Не, написах, че това са предполагаеми стойности и не съм напълно убеден в тях, върни се и виж.

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 25 май 2014 00:22

1982 написа:Не, написах, че това са предполагаеми стойности и не съм напълно убеден в тях, върни се и виж.

Оо не, няма къде да се връщам. Стига толкова писания. :lol:

Офтопик:
Image

Изображение

Върни се в “Свободна зона”