sin4ec написа:Logical person написа:Не си справедлив. Изказаха се множество конкретни аргументи и на протестите и след това. Зададоха се и множество конкретни въпроси. Да, има хора които са анти-БСП по запалянковски. Но много повече сме тези дето им дадохме шанс, които мислехме че са се поучили от грешките си и след ГЕРБ ще използват историческия си шанс да поуправляват добре и с това да си спечелят авторитет за 10 години напред. Но те се осраха за по-малко от месеца и се осраха с конкретни действия и реакции, а не с това че са БСП и ДПС. Дори Местан ми звучеше правдоподобно, когато в нощта след изборите говореше че трябва да се откажат от обръчите си, защото повече така не може и положението е стигнало дъното. И после какво ? Още с първата вълна назначения на познати депесари от далаверите при първата тройна коалиция. Аз съм последния който ще ги подцени, защото съм наясно с методите им. Наясно съм и че за тях властта е всичко и са готови на абсолютно всичко за нея. Чел съм достатъчно и са ми пределно ясни. И за това им разпознавам методите и реакциите. Изненадани са от предложението и още как. Същото беше след избухването на протестите. Първата седмица паника и неадекватност, а после започнаха да влизат в ритъм. След един месец имаха стройно изградена пропаганда и отбор защитници в публичното пространство. И Първанов ги изненада и при него реагираха неадекватно, едва днес Станишев го е ударил на молби и мазнене, което е много по-добро в случая от заплахите и компроматите които изливаха. Аз не си правя илюзии, че БСП ще се изпари, не и през следващите 10-15 години, но ролята и ще бъде много по-малка и постепенно ще се маргинализира. БСП за пореден път показа че не е нормална партия от 21 век и въпреки целия исторически и агентурен опит не може да оцелее в перспектива.
А колкото до другото - никой не тръгнал да линчува и да вкарва в лагери вредителите. Дори никой не отрича правото им да си ръсят опорните точки в публичното пространство. А всичко това е огромна разлика между комунизма и Сталин от една страна и нас от друга. Но ситуацията е такава, че няма как да подкрепиш Бареков или БСП/ДПС безкористно. Или са зависими или блажат и това не може да не се отбележи.
п.п. Ти като говориш за "соросоиди" и слагаш всички протестиращи и всички, които са против управлението под този знаменател, ти Сталинист ли си ?
Това мнение вече го приемам като сериозно и добре сложено. По ред на номерата-нямам претенции да съм справедлив-такъв е един Господ само! Но ми се губят нещо аргументите срещу кабинета. Губи ми се и тоталното осиране-ако ме осветлиш по тези въпроси, ще е добре. Без задкулисие и прочее глупости!
Не, не сте повече, малцинство сте! И тези протести започнаха ПРЕДИ Пеевски! Те бяха заложени, по дифолт и по герберастко подклаждане. Така или инак се провалиха с гръм и трясък.
Първанов е част от БСП и ще бъде винаги такъв. Някой може и да го играе изненадан, но това е несериозно.
Какво е бъдещето на БСП си е техен проблем. Нито аз, нито ти можем да го коментираме, те си знаят. Но се съмнявам, че ролята им ще се маргинализира, много се съмнявам даже!
Никога не съм слагал всички протести под общ знаменател. Но тези, дето веят знаменца с юмруче, са ми ясни отвсякъде...
1.Лъжи в предизборните обещания - Станишев преди изборите говореше как Европа е пътя и как трябва да се стремим да бъдем европейска страна. А след изборите дръпна една реч как Европа се е провалила и трябва да търсим друг път. Това само по себе си е гигантска лъжа към избирателите. Обещава про-европейска политика преди изборите, а след тях обратното. За Местан и обръчите съм писал по-горе. И двамата излъгаха преди изборите и се обърнаха на 180 градуса след тях;
2. Кадрова политика - основно громяха ГЕРБ заради калинките, а техните назначения са все скандални, висаджия, сикаджия, този Арнаудов дето отговаря за горите, социалния турист за министър, преди него беше предложен Тихолов, който е още по-скандален. На Йотова сестра и шеф на здравната каса, при условия, че вече се е провалила там и т.н. Дълъг е списъка.
3. Друга основна критика към ГЕРБ беше за подслушването - при БСП така обособиха агенцията, че не се знае пред кого отговаря, не е само пред вътрешния министър, не е само пред премиера, не е само пред парламента, не е само към ДАНС. Кой носи отговорност ? Споделена ? Да не говорим, че увеличиха бюджета за подслушване.
4. Полицейщина - не може да струпаш 8-10к ченгета в центъра на София, които в нарушение на закона не се легитимират и да твърдиш че няма полицейщина. Полицията тормози по домовете профилактично протестиращи и още по-гнусно техните семейства. Отделно промените в НК които граничат с диктатура и дават правомощия на всеки полицай да арестува всеки когато си поиска.
5. Медиите били в страх - може, но и сега не е по-различно. Миков в обръщение директно ги заплаши. Знакови журналисти от БТВ бяха принудени да напуснат заради неудобни въпроси към Орешарски; Пари по европрограми за медиите се разпределят и сега както преди. Пеевските медии си процъфтяват и са удобни за властта, при условие че нарушават всякакви етични стандарти. При журналисти, които могат да им зададат неудобни въпроси не ходят.
6. При едни и същи статистически показатели за доходите и икономиката, преди година в истерия ни разправяха политици и анализатори колко сме зле, как сме на ръба , как умираме. Сега при същите показатели същите политици и анализатори ни убеждават как всичко е по-добре и всички са по-доволни - облъчване и създаване на настроения през медиите.
Ето ти 6 причини всяка от която е достатъчна за оставка. Без изобщо да споменаваме двете най-популярни критики - назначението на Пеевски и подкрепата и дирибействата на Сидеров.