Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 22:29

BRF написа:Ако може да се намеся с няколко примера!
1.бсп оплюваха герб за това ,че не увеличават пенсиите и това било геноцид срещу народа!Ще мине повече от година ,преди те да ги увеличат!
2.Преди дни излезе информация,че пенсионната реформа наложена от герб и "замразено" от бсп,се размразява.
3.В предизборно обръщение на сергей станишев,говори за 310лв. за всеки първолак в България сега и веднага!За да може цитирам:българското първолаче да влезе с високо вдигната глава в училище!Синът ми е първолак ,не получих нито един лев за това!
Това са примери за неизпълнени предизборни обещания!

Това ли е тотално осиране?
1 и 2 не мога да коментирам, не съм запознат. По 3-имам 2 познати с първолаци, които получиха тази сума. Ти защо не си получил, не мога да знам-нещо се подава в общината, подал ли си го?
[offtopic]Първолакът ти да доживее до 87 години![/offtopic]
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 яну 2014 22:34

КНДР написа:Нали имаше и реферндум за Белене, без никаква файда, само правителството на Пожарникаря изхарчи милиони левове на данъкоплатците.
Няма нужда от още един измислен референдум, за който народа да плаща масрафа.

Ей, комунистически лъжец, референдумът за Белене го предизвика твоят любим очилат вожд - синът на комунистическата отрепка Димитър Станишев.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 30 яну 2014 22:34

sin4ec написа:
v.r.s. написа:
Има ли значение от кой и кога е предложен този референдум, нали Атака беше партията която призоваваше за се въведе задължителното гласуване, какво като това предложение е дошло от президента и ГЕРБ го подкрепя? След като отговаря на вижданията на Атака, защо изведнъж Сидеров се обяви против? Това е едно от нещата които харесвах и ми допадаха в идеите на тази партия, но се оказа, че всичко е само на думи за пред хората. Ако това предложение беше дошло от Сидеров отново ли щеше да го обявиш за популизъм? Един политик и държавник държи и отстоява принципите и вижданията си и когато предложените от опонента му неща съвпадат с това което е говорил и искал и той е нормално да гласува За, независимо, че предложението е дошло от друг. Но когато се обявиш против това, което си прокламирал с години и си прокарвал като идеи, само защото е предложено от друг, това е шизофренично поведение. Още повече когато преди това си дал властта в ръцете на етническата партия, против която уж си се борил и с гласовете на националистите си влезнал в парламента.

Грозно и жалко е поведенито на Сидеров, който добре знае, че вече е свършен като политик и ще подкрепя ДПС и БСП докрай, но поне истинските националисти не би трябвало да са против това предложение за задължително и електронно гласуване.

Чакай, чакай малко... Погледни изявлението на Сидеров-той атакува, и то с право, Росица. И аргументите му за нов начин на купуване на гласове никак не са за пренебрегване... И да, има значение, ГЕРБ му съсипа семейството и групата, реваншът е задължителен!
Относно феноменалната глупост, че е дал властта в ръцете на ДПС, имам следните въпроси: Колко министри и зам министри има ДПС, и колко БСП? Ако може, точна сводка, инак това е дрънкане на посоки.
В колко страни от ЕС има задължително, и в колко електронно гласуване? Пак държа на сводка-за пред публиката!
Аз цифрите ги знам и те никак не са в полза на твоето мнение. Но ги дай все пак.
А България се управлява от БСП. Това трябва да ви е ясно!

Ще започна отзад напред, БСП не управлява, а управлява ДПС защото от предизборните обещания дадени от БСП и неодобрени от ДПС не се изпълнява нищо. Нито се говори за премахваето на плоският данък, нито за Белене. Това това беше заложено в програмата им, но ДПС са против.
Засължително гласуване има в четири страни в ЕС, Гърция, Кипър, Белгия и Люксембург, но това не е от значение защото при нас нещата са съвсем други, има корпоративен вот, има купуване на гласове, има мобилизирани етнически малцинства от определени партии, които гласуват под строй, екскурзии от Турция и т.н. и за да се нутрализират тези неща един от начините е задъжителното гласуване.
За електронното гласуване го има в Естония, но и това не мисля, че има значение в колко страни го има, важното е да се улеснят най-вече сънародниците ни в чужбина и да не пътуват стотици километри за да пуснат бюлетина, което отказва огромна част от тях.
ДПС има двама министри и петима зам. министри, както и в почти всяка област ДПС има областен или зам. областен управител.
Колкото до реванша и съсипаното му семейство, ГЕРБ ли му натресе за любовница Деница Гаджева за да му разбие семеството. И ако иска реванш да го търси по друг начин, а не да предава тези които гласуваха за него и България. Хората гласуваха за идеите на Атака, а не за някакъв реванш на личностна основа. Един държавник и политик не трябва да поставя личните си амбиции над интересите на страната и да предава тези които да го подкрепяли с години. Този човек се доказа като комплексар и словоблудец, в последно време освен да говори глупости друго не прави, като вече дапочва да се проявяват в него признаци и на шизофрения. Дори открито обяви, че ДПС не била турска партия. Заради това както казах ще крепи правителството до последно, защото вече никога няма да вкара депутати. Но ми е по-болно за тези които го подкрепяха и в момента се чувстват подиграни и омерзени, както и за компроментирането на национализма като идеал. Заради това последното като убеден националист винаги ще го презирам.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 30 яну 2014 22:39

sin4ec написа:
BRF написа:Ако може да се намеся с няколко примера!
1.бсп оплюваха герб за това ,че не увеличават пенсиите и това било геноцид срещу народа!Ще мине повече от година ,преди те да ги увеличат!
2.Преди дни излезе информация,че пенсионната реформа наложена от герб и "замразено" от бсп,се размразява.
3.В предизборно обръщение на сергей станишев,говори за 310лв. за всеки първолак в България сега и веднага!За да може цитирам:българското първолаче да влезе с високо вдигната глава в училище!Синът ми е първолак ,не получих нито един лев за това!
Това са примери за неизпълнени предизборни обещания!

Това ли е тотално осиране?
1 и 2 не мога да коментирам, не съм запознат. По 3-имам 2 познати с първолаци, които получиха тази сума. Ти защо не си получил, не мога да знам-нещо се подава в общината, подал ли си го?
[offtopic]Първолакът ти да доживее до 87 години![/offtopic]

Честно казано,отвратен съм от политиката!Все пак това бяха нещата които обещаваха-социална дейност!С тези неща атакуваха герб!Иначе казано не си изпълняват предизборните обещания и понеже не съм запознат с цялата им платформа,но имайки в предвид че това са най-лесно видимите неща,представям си какви ги вършат!
Колкото до т.3,дължа малко уточнение!серГейчо обеща за всяко първолаче!После разбира се промениха нещата и трябва да имаш до еди колко си доходи!Аз за мое щастие се справям и без такива помощи или детски надбавки,засега!Мисълта ми е ,че предизборно се обеща за всяко дете,тази информация е получих от "Господари на ефира" :lol: !
Случайно или не,за първи път във фирмата в която работя се наложи да правим съкращение на персонала и намаление на заплатите!Работя от 6 години там!
[offtopic]Знам,че и ти имаш момченце,да ти е живо и здраво![/offtopic]
Последна промяна от BRF на 30 яну 2014 22:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 30 яну 2014 22:40

Logical person написа:
RedeviL написа:
Logical person написа:
RedeviL написа:Какво да говорим, щом се съди за същността на някого по това с кого е работил или пък щом Петър Стоянов, който дава интервюта от дъжд на вятър, е решил да изкаже собствено и малко по-различно мнение по въпроса, значи някой го е активирал..

Сериозно ли ? А пропагандата на управляващите как реши, че всикчи които някога са работили или печелили стипендия от НПО са соросоиди ? И разбира се всички които познават първите също са соросоиди ? И всеки който има мнение подобно на първите и вторите и той е соросоид. Много сте забавни, когато обвинявате другите в това което вие вършите.

Добре, да оставим общите приказки за това, че видиш ли цялата власт била в ДПС, всички далавераджии били назначени обратно, че Доган дърпа конците някъде изотзад и реално в правителството няма нито един кадърен човек и да помислим малко трезво над последните събития! Значи никой не оспорва референдума като идея, но хайде да си говорим сериозно - вие наистина ли вярвате, че тези толкова добре синхронизирани действия между Плевнелиев и ГЕРБ не са предварително договорени!?? Та нима забравихте как Борисов тръбеше навсякъде, че провеждането на референдума за "Белене" нямало смисъл, че било безмислено харчене на пари и отведнъж "ни в клин, ни в ръкав" стана пръв привърженик на тази идея!? Айде бе!

Референдума за Белене си беше чиста глупост. Това дали да го има или не едно предприятие е чисто икономическа конюнктура. Повечето хора изобщо не ги интересува дали ще има или не Белене.

От избирателната система обаче се интересуват почти всички. И народа има пълното право да определи правилата по които да се избира всичко останало. А ГЕРБ сега подкрепя , защото така им е изгодно. Дали са знаели предварително, не знам и не ме интересува. Като прочетох новината и аз веднага я подкрепих. И аз ли съм в синхрон с Плевналиев.

Едно предприятие!?? Говорим за енергийното бъдеще на България, от което едва ли има човек, който да не зависи.. А това, че въпросът беше угодно изменен от ГЕРБ е вече друга тема! А по твойта логика и аз мога да кажа, че превръщането на правото на гласуване в задължение си е чиста глупост, но това е друг въпрос.. И честно казано трудно ми е да повярвам, че предложението на Плевнелиев и моменталната подкрепа от страна на ГЕРБ и РБ е случайно съвпадение.. Някак си примерът ти не ме убеди много и пак казвам - тебе може да не те интересува, дали има синхрон между Плевнелиев и ГЕРБ, но мен ме дразни това, че уж всичко се прави в името на народа, а всъщност е поредната добре премислена популистка заигравка.
Последна промяна от RedeviL на 30 яну 2014 22:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 22:43

sin4ec написа:
Logical person написа:Не си справедлив. Изказаха се множество конкретни аргументи и на протестите и след това. Зададоха се и множество конкретни въпроси. Да, има хора които са анти-БСП по запалянковски. Но много повече сме тези дето им дадохме шанс, които мислехме че са се поучили от грешките си и след ГЕРБ ще използват историческия си шанс да поуправляват добре и с това да си спечелят авторитет за 10 години напред. Но те се осраха за по-малко от месеца и се осраха с конкретни действия и реакции, а не с това че са БСП и ДПС. Дори Местан ми звучеше правдоподобно, когато в нощта след изборите говореше че трябва да се откажат от обръчите си, защото повече така не може и положението е стигнало дъното. И после какво ? Още с първата вълна назначения на познати депесари от далаверите при първата тройна коалиция. Аз съм последния който ще ги подцени, защото съм наясно с методите им. Наясно съм и че за тях властта е всичко и са готови на абсолютно всичко за нея. Чел съм достатъчно и са ми пределно ясни. И за това им разпознавам методите и реакциите. Изненадани са от предложението и още как. Същото беше след избухването на протестите. Първата седмица паника и неадекватност, а после започнаха да влизат в ритъм. След един месец имаха стройно изградена пропаганда и отбор защитници в публичното пространство. И Първанов ги изненада и при него реагираха неадекватно, едва днес Станишев го е ударил на молби и мазнене, което е много по-добро в случая от заплахите и компроматите които изливаха. Аз не си правя илюзии, че БСП ще се изпари, не и през следващите 10-15 години, но ролята и ще бъде много по-малка и постепенно ще се маргинализира. БСП за пореден път показа че не е нормална партия от 21 век и въпреки целия исторически и агентурен опит не може да оцелее в перспектива.

А колкото до другото - никой не тръгнал да линчува и да вкарва в лагери вредителите. Дори никой не отрича правото им да си ръсят опорните точки в публичното пространство. А всичко това е огромна разлика между комунизма и Сталин от една страна и нас от друга. Но ситуацията е такава, че няма как да подкрепиш Бареков или БСП/ДПС безкористно. Или са зависими или блажат и това не може да не се отбележи.

п.п. Ти като говориш за "соросоиди" и слагаш всички протестиращи и всички, които са против управлението под този знаменател, ти Сталинист ли си ?

Това мнение вече го приемам като сериозно и добре сложено. По ред на номерата-нямам претенции да съм справедлив-такъв е един Господ само! Но ми се губят нещо аргументите срещу кабинета. Губи ми се и тоталното осиране-ако ме осветлиш по тези въпроси, ще е добре. Без задкулисие и прочее глупости!
Не, не сте повече, малцинство сте! И тези протести започнаха ПРЕДИ Пеевски! Те бяха заложени, по дифолт и по герберастко подклаждане. Така или инак се провалиха с гръм и трясък.
Първанов е част от БСП и ще бъде винаги такъв. Някой може и да го играе изненадан, но това е несериозно.
Какво е бъдещето на БСП си е техен проблем. Нито аз, нито ти можем да го коментираме, те си знаят. Но се съмнявам, че ролята им ще се маргинализира, много се съмнявам даже!
Никога не съм слагал всички протести под общ знаменател. Но тези, дето веят знаменца с юмруче, са ми ясни отвсякъде...

1.Лъжи в предизборните обещания - Станишев преди изборите говореше как Европа е пътя и как трябва да се стремим да бъдем европейска страна. А след изборите дръпна една реч как Европа се е провалила и трябва да търсим друг път. Това само по себе си е гигантска лъжа към избирателите. Обещава про-европейска политика преди изборите, а след тях обратното. За Местан и обръчите съм писал по-горе. И двамата излъгаха преди изборите и се обърнаха на 180 градуса след тях;
2. Кадрова политика - основно громяха ГЕРБ заради калинките, а техните назначения са все скандални, висаджия, сикаджия, този Арнаудов дето отговаря за горите, социалния турист за министър, преди него беше предложен Тихолов, който е още по-скандален. На Йотова сестра и шеф на здравната каса, при условия, че вече се е провалила там и т.н. Дълъг е списъка.
3. Друга основна критика към ГЕРБ беше за подслушването - при БСП така обособиха агенцията, че не се знае пред кого отговаря, не е само пред вътрешния министър, не е само пред премиера, не е само пред парламента, не е само към ДАНС. Кой носи отговорност ? Споделена ? Да не говорим, че увеличиха бюджета за подслушване.
4. Полицейщина - не може да струпаш 8-10к ченгета в центъра на София, които в нарушение на закона не се легитимират и да твърдиш че няма полицейщина. Полицията тормози по домовете профилактично протестиращи и още по-гнусно техните семейства. Отделно промените в НК които граничат с диктатура и дават правомощия на всеки полицай да арестува всеки когато си поиска.
5. Медиите били в страх - може, но и сега не е по-различно. Миков в обръщение директно ги заплаши. Знакови журналисти от БТВ бяха принудени да напуснат заради неудобни въпроси към Орешарски; Пари по европрограми за медиите се разпределят и сега както преди. Пеевските медии си процъфтяват и са удобни за властта, при условие че нарушават всякакви етични стандарти. При журналисти, които могат да им зададат неудобни въпроси не ходят.
6. При едни и същи статистически показатели за доходите и икономиката, преди година в истерия ни разправяха политици и анализатори колко сме зле, как сме на ръба , как умираме. Сега при същите показатели същите политици и анализатори ни убеждават как всичко е по-добре и всички са по-доволни - облъчване и създаване на настроения през медиите.

Ето ти 6 причини всяка от която е достатъчна за оставка. Без изобщо да споменаваме двете най-популярни критики - назначението на Пеевски и подкрепата и дирибействата на Сидеров.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 22:54

RedeviL написа:
Logical person написа:
RedeviL написа:
Logical person написа:
RedeviL написа:Какво да говорим, щом се съди за същността на някого по това с кого е работил или пък щом Петър Стоянов, който дава интервюта от дъжд на вятър, е решил да изкаже собствено и малко по-различно мнение по въпроса, значи някой го е активирал..

Сериозно ли ? А пропагандата на управляващите как реши, че всикчи които някога са работили или печелили стипендия от НПО са соросоиди ? И разбира се всички които познават първите също са соросоиди ? И всеки който има мнение подобно на първите и вторите и той е соросоид. Много сте забавни, когато обвинявате другите в това което вие вършите.

Добре, да оставим общите приказки за това, че видиш ли цялата власт била в ДПС, всички далавераджии били назначени обратно, че Доган дърпа конците някъде изотзад и реално в правителството няма нито един кадърен човек и да помислим малко трезво над последните събития! Значи никой не оспорва референдума като идея, но хайде да си говорим сериозно - вие наистина ли вярвате, че тези толкова добре синхронизирани действия между Плевнелиев и ГЕРБ не са предварително договорени!?? Та нима забравихте как Борисов тръбеше навсякъде, че провеждането на референдума за "Белене" нямало смисъл, че било безмислено харчене на пари и отведнъж "ни в клин, ни в ръкав" стана пръв привърженик на тази идея!? Айде бе!

Референдума за Белене си беше чиста глупост. Това дали да го има или не едно предприятие е чисто икономическа конюнктура. Повечето хора изобщо не ги интересува дали ще има или не Белене.

От избирателната система обаче се интересуват почти всички. И народа има пълното право да определи правилата по които да се избира всичко останало. А ГЕРБ сега подкрепя , защото така им е изгодно. Дали са знаели предварително, не знам и не ме интересува. Като прочетох новината и аз веднага я подкрепих. И аз ли съм в синхрон с Плевналиев.

Едно предприятие!?? Говорим за енергийното бъдеще на България, от което едва ли има човек, който да не зависи.. А това, че въпросът беше угодно изменен от ГЕРБ е вече друга тема! А по твойта логика и аз мога да кажа, че превръщането на правото на гласуване в задължение си е чиста глупост, но това е друг въпрос.. И честно казано трудно ми е да повярвам, че предложението на Плевнелиев и моменталната подкрепа от страна на ГЕРБ и РБ е случайно съвпадение.. Някак си примерът ти не ме убеди много и пак казвам - тебе може да не те интересува, дали има синхрон между Плевнелиев и ГЕРБ, но мен ме дразни това, че уж всичко се прави в името на народа, а всъщност е поредната добре премислена популистка заигравка.

Енергийна сигурност - дрън дрън. Произвеждаме 12 мегавата, харчим 3,5 мегавата. Централа се строи ако е рентабилна и то от частници. Ако са сигурни руснаците че ще са на печалба, нека строят. Но без държавата да се задължава да им изкупува тока.
Ако не искаш правото ти да преминава в задължение, отиваш на референдума и гласуваш против :).
Такъв референдум е добър за народа, а дали е добър за ГЕРБ , действително не ме интересува.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 23:00

v.r.s. написа:
Ще започна отзад напред, БСП не управлява, а управлява ДПС защото от предизборните обещания дадени от БСП и неодобрени от ДПС не се изпълнява нищо. Нито се говори за премахваето на плоският данък, нито за Белене. Това това беше заложено в програмата им, но ДПС са против.
Засължително гласуване има в четири страни в ЕС, Гърция, Кипър, Белгия и Люксембург, но това не е от значение защото при нас нещата са съвсем други, има корпоративен вот, има купуване на гласове, има мобилизирани етнически малцинства от определени партии, които гласуват под строй, екскурзии от Турция и т.н. и за да се нутрализират тези неща един от начините е задъжителното гласуване.
За електронното гласуване го има в Естония, но и това не мисля, че има значение в колко страни го има, важното е да се улеснят най-вече сънародниците ни в чужбина и да не пътуват стотици километри за да пуснат бюлетина, което отказва огромна част от тях.
ДПС има двама министри и петима зам. министри, както и в почти всяка област ДПС има областен или зам. областен управител.
Колкото до реванша и съсипаното му семейство, ГЕРБ ли му натресе за любовница Деница Гаджева за да му разбие семеството. И ако иска реванш да го търси по друг начин, а не да предава тези които гласуваха за него и България. Хората гласуваха за идеите на Атака, а не за някакъв реванш на личностна основа. Един държавник и политик не трябва да поставя личните си амбиции над интересите на страната и да предава тези които да го подкрепяли с години. Този човек се доказа като комплексар и словоблудец, в последно време освен да говори глупости друго не прави, като вече дапочва да се проявяват в него признаци и на шизофрения. Дори открито обяви, че ДПС не била турска партия. Заради това както казах ще крепи правителството до последно, защото вече никога няма да вкара депутати. Но ми е по-болно за тези които го подкрепяха и в момента се чувстват подиграни и омерзени, както и за компроментирането на национализма като идеал. Заради това последното като убеден националист винаги ще го презирам.

И аз почвам отзад напред, като първо благодаря за постнатите цифри-въпрос е на чест, която не съм се съмнявал, че имаш!
Волен каквото направил-направил! Историята ще съди! Аз исках елиминация от властта на ГЕРБ, той го направи. Факт. А ДПС наистина не е турска партия-тя е партия на малко етнически турци и огромно мнозинство помаци. А помак, обявил се за турчин, аз не съм срещал, да знаеш! 30 години ходя в такава област...
Как се управлява със 7 човека в близо 50-членен кабинет , ми е чудно. Областните са противовес на герберските кметове-дали са от ДПС или БСП, там политиката е обща и без значение кой е точно!
БСП управлява, а в последните седмици точно по въпросите с Белене и данъка ДПС показва отстъпчивост...
За гласуването, задължително или електронно-ами никак не са убедителни данните! Електронното е отхвърлено в Европа именно поради аргументите, които и аз изтъкнах-няма гаранции срщу пробив! Ако има такъв, сещаш ли се какъв скандал следва? За задължителното съм раздвоен. Много раздвоен, не мога да претегля плюсове ли има повече, или минуси...

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 23:17

Logical person написа:1.Лъжи в предизборните обещания - Станишев преди изборите говореше как Европа е пътя и как трябва да се стремим да бъдем европейска страна. А след изборите дръпна една реч как Европа се е провалила и трябва да търсим друг път. Това само по себе си е гигантска лъжа към избирателите. Обещава про-европейска политика преди изборите, а след тях обратното. За Местан и обръчите съм писал по-горе. И двамата излъгаха преди изборите и се обърнаха на 180 градуса след тях;
2. Кадрова политика - основно громяха ГЕРБ заради калинките, а техните назначения са все скандални, висаджия, сикаджия, този Арнаудов дето отговаря за горите, социалния турист за министър, преди него беше предложен Тихолов, който е още по-скандален. На Йотова сестра и шеф на здравната каса, при условия, че вече се е провалила там и т.н. Дълъг е списъка.
3. Друга основна критика към ГЕРБ беше за подслушването - при БСП така обособиха агенцията, че не се знае пред кого отговаря, не е само пред вътрешния министър, не е само пред премиера, не е само пред парламента, не е само към ДАНС. Кой носи отговорност ? Споделена ? Да не говорим, че увеличиха бюджета за подслушване.
4. Полицейщина - не може да струпаш 8-10к ченгета в центъра на София, които в нарушение на закона не се легитимират и да твърдиш че няма полицейщина. Полицията тормози по домовете профилактично протестиращи и още по-гнусно техните семейства. Отделно промените в НК които граничат с диктатура и дават правомощия на всеки полицай да арестува всеки когато си поиска.
5. Медиите били в страх - може, но и сега не е по-различно. Миков в обръщение директно ги заплаши. Знакови журналисти от БТВ бяха принудени да напуснат заради неудобни въпроси към Орешарски; Пари по европрограми за медиите се разпределят и сега както преди. Пеевските медии си процъфтяват и са удобни за властта, при условие че нарушават всякакви етични стандарти. При журналисти, които могат да им зададат неудобни въпроси не ходят.
6. При едни и същи статистически показатели за доходите и икономиката, преди година в истерия ни разправяха политици и анализатори колко сме зле, как сме на ръба , как умираме. Сега при същите показатели същите политици и анализатори ни убеждават как всичко е по-добре и всички са по-доволни - облъчване и създаване на настроения през медиите.

Ето ти 6 причини всяка от която е достатъчна за оставка. Без изобщо да споменаваме двете най-популярни критики - назначението на Пеевски и подкрепата и дирибействата на Сидеров.

Аз не съм адвокат на БСП. Аз съдя по лице и по право.
1-не съм чел такива изявления, не знам за политика да се махаме от Европа. Как се махаме оттам, пък той еврошеф, внасяме си вноските, договаряме пари и стратегии и прочее? Нещо не ми звучи хич тази точка. А ако за лъжи в обещанията се бламираше някой, да няма едно правителство в целия свят! Но го приемам.
2-няколко случая, на фона на хиляди, хич не ми звучи като причина за оставка, много нисък %...
3-такива общи приказки не мога да коментирам-ни там, ни онам, ама така било...Факти трябват, не небивалици!
4-да говориш за 8-10 000 струпани полицаи в София, е достатъчно, за да се игнорира тази точка. Другите глупости в нея даже герберастките медии не публикуват...
5-има медии, които открито призовават към бунт и ексцесии, и онзи ден дадоха глас на посерковците в СУ да идвали агитки и хора да свалят кабинета! Не виждам да са притеснени...
6-откога мненията на политици и анализатори са причина за падане на кабинет?
Нищо съществено, нищо смислено! Съжалявам...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 30 яну 2014 23:23

sin4ec написа:
v.r.s. написа:

И аз почвам отзад напред, като първо благодаря за постнатите цифри-въпрос е на чест, която не съм се съмнявал, че имаш!
Волен каквото направил-направил! Историята ще съди! Аз исках елиминация от властта на ГЕРБ, той го направи. Факт. А ДПС наистина не е турска партия-тя е партия на малко етнически турци и огромно мнозинство помаци. А помак, обявил се за турчин, аз не съм срещал, да знаеш! 30 години ходя в такава област...
Как се управлява със 7 човека в близо 50-членен кабинет , ми е чудно. Областните са противовес на герберските кметове-дали са от ДПС или БСП, там политиката е обща и без значение кой е точно!
БСП управлява, а в последните седмици точно по въпросите с Белене и данъка ДПС показва отстъпчивост...
За гласуването, задължително или електронно-ами никак не са убедителни данните! Електронното е отхвърлено в Европа именно поради аргументите, които и аз изтъкнах-няма гаранции срщу пробив! Ако има такъв, сещаш ли се какъв скандал следва? За задължителното съм раздвоен. Много раздвоен, не мога да претегля плюсове ли има повече, или минуси...

Няма значение бройката на министри и зам. министри БСП е в тежка зависимост от ДПС и това го знаем всички, дори разцеплението в партията идва заради тази зависимост. А от там това се прехвърля и върху управлението на държавата.
Не ти ли прави впечатление как вече месеци се гърчат като червеи и Станишев и Орешарски при зададеният им въпрос кой е предложил Пеевски за шеф на ДАНС. Много ясно, че е дошло от партията която го е вкарала в парламента, но защо ги е страх да го кажат? Колкото до това дали е турска партия, самият Сидеров я обявяваше за такава и призоваваше да бъде обявена за противоконституционна, а сега нещо не чувам такива думи относно нея или за забранна на новините на турски или каквото и да е било, в момента всичко хвърля срещу ГЕРБ.
Както и за задължителното гласуване за което Атака е била винаги, за нея това беше начина да се спре с купуването на гласове и да се противодейства на етническият вот и рейсовете от Турция. Какво се промени за да смени позицията си? На това трябва да даде отговор и да му се търси отговорност от тези които го вкараха в парламента. Те, както и аз преди, са гласували не за човека Сидеров, а за идеите които проповядваше Атака.

Върни се в “Свободна зона”