Саудитска Арабия за църквите!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Саудитска Арабия за църквите!!!

Мнениеот Alexx » 07 окт 2013 22:20

v.r.s. , Винаги съм се чудел как според авраамските религии и Библията са се обособили различните раси и етноси?
п.п. въпроса ми не е с цел заяждане или задаване на провокативни въпроси! Това мога да го проверя в гугъл, но ще е интересно ако някой във форума го разясни.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 07 окт 2013 23:11

v.r.s. написа:Всъщност, ако не се ожениш за сроден, не се жениш за човек! Една жена е сроден към съпруга си дори преди да се оженят
защото всички хора са потомци на Aдам и Ева — всички са от една кръв.

Именно де, нали и аз това казвам. И казвам, че не искам да съм част от кръвосмешението, което религията се опитва да ни вмени и което няма нищо общо с действителността.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 11 окт 2013 00:43

nam_si_koy написа:Здравейте и от мен.Направо сте ненадминати на тема ДНК, мутации, говорещи змии, ребра и т.н.Мерси, добре се посмях.
Приятел ndragheta, жертвата е нещо велико.Може да не разбираш, но не принизявай.Съвет.
В този материален свят никой съдия няма да те осъди за мислите и чуствата ти.За теб лично, обаче не е ли важно какъв си или само какво вършиш и говориш.Освен това, струва ми се, четеш твърде буквално Библията.Дали всъщност не е редно да се разбира че плътските желания по принцип не водят към Бога.Или че пожелаването на нещо чуждо е проява на завист и егоизъм, които също не водят към Бога.
Аз лично, не съм чел Библията, само евангелията.Някои неща не ги разбирам, а други разбирам погрешно, което е по-лошо разбира се.Изглежда вие атеисти сте по-запознати от мен.Просто се молете.Съвет.Искрено и усърдно.Не е нужно да назовавате Господ с някакви имена или да ходите в църкви, синагоги или джамии.
Има ли място във вас за вашата Божествена природа?Попитайте Душата си не ума си, той няма интерес да ви помогне в този случай.За да се прояви Божествената ви същност трябва да освободите място в себе си, а егото не иска да отстъпи.
Пак само съвет от един определено грешен и нищожен човек.

Много добре написано, поздравления.
Надявам се да не ми се наложи да живея в свят, в който мислите (каквито и да са те) се наказват.
Втората част от мнението ти аз наричам с думата "метафизика". Божествена същност и природа, душа - това са прекрасни идеи и понятия.
Ясно ми е, че егото ми ми пречи. Просто си мисля, че всички религии са продукт на егото на други хора, живяли преди мен. Съответно не са те пътят към истината. Разбери, тук спорът не е дали да има религия или да няма. Според мен няма как да няма, въпреки че аз не съм вярващ. Спорът тръгна от противопоставянето между две конкретни религии, което мен винаги много ме е дразнело. Бъди здрав :)
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 18 окт 2013 12:32

Robbery написа: Колкото до еволюцията. Нея може да я наблюдавате след всяко избухване на атомна електроцентрала, защото тя не представлява нищо друго освен промяна в генома на органичната материя.

Това се нарича мутация. Съвременния ни вид е заради мутация,а не заради еволюция.
Еволюция може да е имало, но ако е имало тя е започнала много по-отдавна, защото човешката раса е много по-стара отколкото я изкарват мейнстрийн учените.
Друг вариант е направлявана еволюция - не е хаотична природна еволюция станала случайно поради натрупали се множество благоприятни фактори. Т.е. имаме умишлено модифициране на определени гени и тези същества се оставят да се развиват относително самостоятелно като през определен период има по-сериозни намеси в това тяхно развитие по един или друг начин.
Също така съществуването на еволюция не отрича Бог или Библията.

П.п. и понеже се подиграват много хора идеята на потопа ето още една алтернативна идея.

В края на 70-те години на 20-ти век американския учен Робърт Джентри изследва следите от разпадането на урана в въглищата от различни мини.Той открива,че доста от следите оставени от ядреният разпад са с елипсовидна форма т.е. дървото е било подложено на страхотен натиск още преди да се овъгли.Следите били сходни при всички образци.Отношението на урана и оловото в следите отговаряла на възраст няколко хиляди години пак при всички образци.По-късно чрез опити се доказва,че въглища и нефт могат да се образуват в рамките на година при подходящи условия.Също така се доказва,че земният релеф е създаден в рамките на седмици в следствие на световен потоп преди няколко хиляди години.Публикациите му в Science(септември,1978)предизвикват в геоложката общност пълно...мълчание.Така е и до днес никъде в официалната литература няма и опит за оборване.По-късно за да се обясни потопа се ражда и теория наречена "Теория на водните плочи",която обяснява появата презокеанският хребет.И така в предвид,че този факт не е оборен излиза,че по едно и също време е имало Хомо сапиенс,неандарталци и динозаври.И така светът се оказва по-интересен отколкото ни се иска.

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 18 окт 2013 22:23

Alexx написа:
Robbery написа: Колкото до еволюцията. Нея може да я наблюдавате след всяко избухване на атомна електроцентрала, защото тя не представлява нищо друго освен промяна в генома на органичната материя.

Това се нарича мутация. Съвременния ни вид е заради мутация,а не заради еволюция.
Еволюция може да е имало, но ако е имало тя е започнала много по-отдавна, защото човешката раса е много по-стара отколкото я изкарват мейнстрийн учените.
...

Абсолютно вярно. Еволюцията е множество от мутации + селекция и човешката раса преди да стане такава - Homo Sapiens (Sapiens) е претърпявала много промени.
Учените също работят над варианта органичният живот на нашата планета да е последствие от разбили се в земята космически тела. Но освен прозрението, (доказано чрез експерименти) че това е възможно, няма други доказателства.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 22:55

Тия са бахти досадниците фундаменталните ислямисти...блях..... :x :x
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 23:04

El Grande Capitan написа:Тия са бахти досадниците фундаменталните ислямисти...блях..... :x :x

Изображение

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 23:26

Атеист написа:Именно затова ми е много интересно защо не искаш да видиш ти някои факти - особено за еволюцията. За доказването й са използвани методи и средства от различни науки: палеонтология, сравнителна анатомия, сравнителна ембриология, сравнителна физиология, цитология, биогеография и други. Всеки един признат учен, във всеки един престижен университет, на всяко място, където науката е на почич подобни теми не се обсъждат. Все едно някои да тръгне да ти опровергава теорията за гравитацията.

Прав си за едно - няма знаечение личното ми мнение или пък твоето, или на когото и да е било. Важни са единствено фактите. А те са в полза на еволюцията.

Тотален абсурд е човека като единствен носител на разума на тая планета, да се е появил в резултат на еволюция, ТОТАЛЕН...
Нямам никаква представа ква точно е врътката, обаче еволюция не е,убеден съм...
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 окт 2013 11:34

El Grande Capitan написа:
Атеист написа:Именно затова ми е много интересно защо не искаш да видиш ти някои факти - особено за еволюцията. За доказването й са използвани методи и средства от различни науки: палеонтология, сравнителна анатомия, сравнителна ембриология, сравнителна физиология, цитология, биогеография и други. Всеки един признат учен, във всеки един престижен университет, на всяко място, където науката е на почич подобни теми не се обсъждат. Все едно някои да тръгне да ти опровергава теорията за гравитацията.

Прав си за едно - няма знаечение личното ми мнение или пък твоето, или на когото и да е било. Важни са единствено фактите. А те са в полза на еволюцията.

Тотален абсурд е човека като единствен носител на разума на тая планета, да се е появил в резултат на еволюция, ТОТАЛЕН...
Нямам никаква представа ква точно е врътката, обаче еволюция не е,убеден съм...

Разликата в капацитета на човешкият мозък и този, на "най-развитите" примати е почти 40 %
И при положение, че ние към момента използваме едва 20-на % от капацитета на мозъка си, мисля става ясно, каква е разликата. :lol:

Никаква "еволюция", ако и ще и трилион години да има на разположение, неможе да заличи това.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 19 окт 2013 13:28

THE G.A.M.E написа:Разликата в капацитета на човешкият мозък и този, на "най-развитите" примати е почти 40 %
И при положение, че ние към момента използваме едва 20-на % от капацитета на мозъка си, мисля става ясно, каква е разликата. :lol:

Никаква "еволюция", ако и ще и трилион години да има на разположение, неможе да заличи това.

Една от големите грешки на науката преди десеттилетия беше тази, че се смяташе, че човек използва 20% от капацитета на мозъка си. След навлизането на новите технологии и най-вече визуализацията чрез МРТ стана ясно, че това не е така. Просто не може всички ареали на мозъка едновременно да са активни. Но взети заедно ние използваме 100% от мозъка си. Еволюцията си знае работата! ;)
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”