АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене

Мнениеот Red_Neck » 17 яну 2013 14:30

Аз, като пълен лаик също съм по принцип ЗА енергийна независимост.
Ако обаче в БГ не се развива тежка, енергоемка индустрия ми се вижда леко безпредметно.
Кофти за всички "износители" във форума е, че потреблението в Турция е паднало с 11% за последните години и кофти, че не можем да държим енергията за износ в буркани :)

Хора, разбирате ли, че с Вас сме невежи по този въпрос.
Все едно да съветваме кардиохирург кога и как да оперира :)
Тези въпроси се решават от онези в парламента с помоща на консултанти, а не да прехвърлят топката!
Щото ако приемем и направят нещо, което ще плащаме като попове до края на дните си - само ще ни се ухилят иронично " Вие си го решихте".

Аз една тъпа музика за колата не купувам без да проуча и разпитам, а вие за АЕЦ ми говорите!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Keine Lust
Контакти:

Мнениеот Keine Lust » 17 яну 2013 14:30

tzvetan_22 написа:А я помисли след 40 години дали няма да има нови, револционни методи за добиване на енергия??? Дали след 40 години ще има смисъл от АЕЦ? Гледам, че "ЗА", гласуват само цесекарите... това не ви е спорт или вечно дерби, мислете малко!!!

Ако няма нов АЕЦ много по-скоро от 40г ще сме енергийно зависими от някой съсед. Другата част от поста няма какво да се коментира, а само ще кажа, че съм Левскар и ако поразгледаш хубаво темата ще видиш, че не съм единствен, който е ЗА. Не знам защо за такава тема пак вкарваш футболни пристрастия.

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 17 яну 2013 14:31

ЗА атомната енергетика
ПРОТИВ АЕЦ Белене ..защото не вярвам в изпалнението на проекта с тези крадливи нещасници
Борисов от соларните паркове се облажва добре..не си представям за АЕЦ какви милиарди ще се точат :mrgreen:

joro65
Контакти:

Мнениеот joro65 » 17 яну 2013 14:31

От това ,което съм прочел- ЗА.Но при тези условия:
1.Нека инвестицията да не е държавна.
2.Държавата да не се задължава да изкупува тока
3.Да бъде построена по най-нови технологии и да бъде сигурна
4.Да не се съхраняват отпадъците в България
Изображение

saigon
Контакти:

Мнениеот saigon » 17 яну 2013 14:32

Neron написа:Сайгон като много знаеш кажи на кой ще го продаваме тоя ток при положение че консумацията на ток намалява с всяка изминала година?

Ми, ето бе, Германия спира централите, на тях ще продаваме. Намери си, ако можеш, едно от последните ТВ предавания, май при Росен Петров беше, в което Бойко се кълнеше, че без Белене умираме, преживяваме икономически Апокалипсис, банкрут и т.н. Та в същото предаване, той на всеослушание обявява, че имат заявка за сключване на договор от 2 швейцарски дружества, за изкупуване на тока от все още непостроеното Белене ;) Тва са Негови думи, а не мои. И изведнъж, 2 седмици по - късно, Бойко отиде в Турция, Хилъри му нашока репата и он се върна посран, насъска Костов и медиите срещу проекта, което да доведе до тоталното му омаскаряване.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 яну 2013 14:32

tzvetan_22 написа:
GOLEADOR написа:
Red_Neck написа:
GOLEADOR написа:

!

.

А я помисли след 40 години дали няма да има нови, револционни методи за добиване на енергия??? Дали след 40 години ще има смисъл от АЕЦ? Гледам, че "ЗА", гласуват само цесекарите... това не ви е спорт или вечно дерби, мислете малко!!!

Срещал съм и умни левскари,но ти не си от тях.За това ще ти го обясня като на по-прост човек,та дано схванеш за какво иде реч.
Представи си,че Батков с парите от спонсорство дадени на Левски реши да построи АЕЦ Белене,като за това България не дава нито лев за проекта и не се ангажира с изкупуването на електроенергията произведена в тази АЕЦ,защо трябва да се лишава България от тази инвестиция?Или разчиташ на това левскарите да гласуват НЕ,а българите с ДА и така да покажете колко сте репресирани от комунистите в България?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

joro65
Контакти:

Мнениеот joro65 » 17 яну 2013 14:33

chelseabg написа:ЗА атомната енергетика
ПРОТИВ АЕЦ Белене ..защото не вярвам в изпалнението на проекта с тези крадливи нещасници
Борисов от соларните паркове се облажва добре..не си представям за АЕЦ какви милиарди ще се точат :mrgreen:

Той за това е против,щото много точи......баси глупостите пишеш
Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 яну 2013 14:34

GOLEADOR написа:
Red_Neck написа:
GOLEADOR написа:
Ако парите са от бюджета е така,но ако АЕЦ се строи с частни капитали и държавата не се ангажира с изкупуването на тока ,то как да не гласуваш ЗА?Просто такава инвестиция не се изпуска!

Джони, то и парите за къщата може да са на банката, ама после трябва май да плащаш, нали!
Нали всеки инвестира за да спечели!
Като се обвърже инвестицията със задължителен срок за изкупуване на енергията от държава / КАКТО Е СЪС ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ/ на определена цена и ще те питам тогава как ще ходиш да сечеш дърва от гората.

Не прочете ли поста ми?Държавата не дава нито лев и не се ангажира с изкупуването на ток от нея!Та как няма да гласуваш за такъв проект?От него България има само ползи!Та нали точно за такива чужди капитали се борим,защо да се отказваме от тях?

Чудесно! Само остава да намерим балък, който ще поеме огромния пазарен риск :mrgreen:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 яну 2013 14:34

Tommi написа:
Red_Neck написа:Ако има някой във форума, който наистина да знае за какво става въпрос и да няма лични интереси - нека си каже.
Останалите сме само "лаладжии"!

По-назад писах, че в интернет има научно обосновани анализи, прогнози, оценки за този проект още от началото на 90-те, а също и по-актуални. Може да четеш колкото искаш.

Аха ... оценки от 90-те викаш ... коя година бяхме сега?
Ако оценките са за 7 млрд, а излезат двойно - нали се сещаш, че не сме на пазара да върнем стоката.
Поинтересувайте се колко от последните проекти са се "оскъпили" с по 40 - 50 и повече %.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 17 яну 2013 14:35

Твърдо против :!: Досега в дупката са отишли 3 млрд, правете сметка колко ще излезе цялата сметка :!: Ще я плащаме ние, децата и внуците ни десетки години.
В бюджета няма постъпления, няма условия за производство и бизнес, финансовият министър се чуди какви такси, данъци и глоби да въведе че да го позакърпи, като в същото време орязва или замразява парите за пенсионери и майки например. Само нова АЕЦ (за да могат другарите да си оправдаят взетите комисионни от Москва, не мислете че за вас са се загрижили) ни липсва :evil:

Върни се в “Свободна зона”