damyanov1963 написа:grasiani написа:Светкавична блиц анкета на TV7 хвана в крачка депутатите навръх националния празник 3 март. От препитаните с въпроса "Кой е авторът на българския химн?" само Георги Гьоков от БСП и Павел Шопов от "Атака" отговориха вярно - Цветан Радославов през 1885 година на път за бойното поле в Сръбско-българската война. Последният дори се сопна на репортера с микрофона: "Как може да ми задавате такъв елементарен въпрос?"
Александър Ненков от ГЕРБ си призна, че е изненадан. Радетелят за дружба с Башар Асад Страхил Ангелов предположи след подсказване от стаичката на БСП, че автор е Станислав Владимиров. Депутатката от ДПС Петя Раева посочи колебливо Стоян Михайлов, но усещайки, че дава грешен отговор се засмя и помоли да не я излъчват.
Татяна Буруджиева от БСП си спомни обстоятелствата около написването на химна, но не и името на автора. За Румен Йончев Асен Разцветников първоначално прозвуча правоподобно, но след това сам оттегли предложението си. Бившият кмет на Смолян и червен депутат Дора Янкова просто вдигна рамене. Корективът на всички власти Сашо Диков също капитулира пред въпроса. "Акъла ми е зает с друго", оправда се Стажанта.
Е,то и тука във форума едва ли много ще го знаят ,без чичко Гугъл да помогне.
Изобщо не се учудвам. В началото на 90-те в програма Ку-ку по тв бяха хванали едни... не знам как да ги нарека вече, защото знае ли се..., абе с по тъмен цвят на кожата, които изпързаляха депутата от СДС Васил Михайлов, мисля се казваше, че са от Нубия и какво ще каже за взаимоотношенията м/у двете държави. И нашия, като се въодушеви, като взе да разтяга едни локуми за братските ни отношения, чакай, че чак се просълзих... Та после тоя хубавец искаше да съди кукувците, че са се подиграли с него. Толкоз не му стигна акъла да каже примерно: - Ами аз съм за приятелски отношения и взаимно сътрудничество на България с всички народи и за това ..., примерно казано, или нещо от тоя род да беше измислил.
От тоя род има в шоуто на Джими Кимъл