Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

stanislav89
Контакти:

Re: Три месеца казарма за всички?

Мнениеот stanislav89 » 14 апр 2015 18:21

Вал написа:Въвеждане на наборна военна служба;
Възстановяване на трудовите войски;
Излизане от НАТО;

Окупация от Турция, анексиране на 1/3 от България, разбиване на икономиката и връщането ни 100 години назад.

Хайде започнете да мислите с кратуните си, които наричате глави.

Наборната военна служба може да стане пожелателна, но не и задължаителна, защото за хората които имат планове, които имат амбиции това си е чиста загуба на време, а на тези с умствен багаж... загуба и на такъв.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 апр 2015 18:22

futbolqga написа:
djd написа:
ivan56 написа:А кой казва, че трябва да се върнем към обучението от едно време?! Къде пише, че пак трябва да има ставане в 5 ч и биене на крак по плаца до затъпяване. Идеята е да се даде минимум знания и умения за максимум кратък срок. А за това ролята на казарма може да изиграе и институтът. Стига да се помисли.
[offtopic]http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4710121[/offtopic]

Според мен е твърде малко,но пак е нещо.Все ще им влезе нещо в главата на днешната гелосана "младеж" с оскубани вежди. 8-)

Епа малко е та.
Едно време много се ядосвах на простотиите и чанча в армията. Изглеждаха ми безсмислени.
Но не е така. Най-голямата трудност в обучението на войника не е да овладее стрелбата с автомат или обръщането кръгом в правилната посока. :)
Най-трудно е да се пречупи психиката. Младежът на 18г. е с бунтовни настроения и твърде устойчив инстинкт за неподчинение.
Това за 3 месеца обучение, ставане в 8ч, слушане на лекции няма как да стане. Става само в калта и с ритници в задника. И за по-дълго време естествено.

Исакаш да кажеш, че инстинкта за неподчинение е нещо лошо? :shock: Ти си мечтата на всеки комунист.

Това което иска да ти каже е, че само там можеш да се научиш на колективна отговорност ;) Нещо, което е географско понятие за всички неходили в казарма ;) Ето, даже и през ум не ти минава, че човекът има предвид точно това ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 14 апр 2015 18:22

Идеята е много добра , но няма да стане . В днешно време гледаш момче , а то изнежено като момиче ...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 14 апр 2015 18:23

Балкански Орел написа:Стига с тези гелове и вежди, че ставате смешни и вие.Това, че един мъж се поддържа и иска да е красив за женското око не го прави повече или по-малко мъж.
Друг е въпроса, че има хора, които и с гел и със скубане са си все същите грозници.

Иначе съм против казармата от онова време.
Просто обучаване на всяко момче да може да борави с огнестрелно оръжие, но не и казарми.
Калашник, помпа, пистолет.Това е достатъчно за един човек.
Стига да има един час в 12-ти клас по стрелба и бораване с оръжия.Вместо да кибичат в класните стаи, отиват на стрелбището.

Няма такива филми,Затваря се портала,слагаш въшкарника и на плаца да тропаш до откат,като за първи ден 10часа.Вечерта спиш като бебе,сутринта си мислиш,че вчерашният ден е бил най-лошият в живота ти.Ооо нищо не си видял,тепърва започва веселбата. :mrgreen:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

levskarski
Контакти:

Мнениеот levskarski » 14 апр 2015 18:23

veselinsk написа:
ohoboho написа:Ще плащам където трябва и колкото трябва, но аз на война няма да ходя ;) Еле па в името на тая държава .. абсурд. Така че с половината ти аргументи абсолютно не съм съгласен.

Недай си боже да стане някаква война ще те пита някой дали искаш да воюваш. Ако съм аз лично ще ти пусна куршума като за дезертьор 8-)

Ама че лекета, той нямало да воюва....кой си ти бе и кой те пита? ?? ще воюваш ми и песни ще пееш, ако аз съм ти командир и на вайската тонуса ще вдигаш след тези думи! !!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 апр 2015 18:24

stanislav89 написа:
Вал написа:Въвеждане на наборна военна служба;
Възстановяване на трудовите войски;
Излизане от НАТО;

Окупация от Турция, анексиране на 1/3 от България, разбиване на икономиката и връщането ни 100 години назад.

Хайде започнете да мислите с кратуните си, които наричате глави.

Наборната военна служба може да стане пожелателна, но не и задължаителна, защото за хората които имат планове, които имат амбиции това си е чиста загуба на време, а на тези с умствен багаж... загуба и на такъв.

Видяхме ви и умствения багаж, видяхме ви и плановете ;) Най-бедната държава в ЕС сме, с най-затъпяващото население ;) Имаше казарма, бяхме сред топ държавите в света по каквото се сетиш! ФАКТ :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 апр 2015 18:25

Балкански Орел написа:
Кашчей написа:
Балкански Орел написа:Стига с тези гелове и вежди, че ставате смешни и вие.Това, че един мъж се поддържа и иска да е красив за женското око не го прави повече или по-малко мъж.
Друг е въпроса, че има хора, които и с гел и със скубане са си все същите грозници.

Иначе съм против казармата от онова време.
Просто обучаване на всяко момче да може да борави с огнестрелно оръжие, но не и казарми.
Калашник, помпа, пистолет.Това е достатъчно за един човек.
Стига да има един час в 12-ти клас по стрелба и бораване с оръжия.Вместо да кибичат в класните стаи, отиват на стрелбището.

То с един час по стрелба се става войник, знаеш ли.

Ти си знай да стреляш, а ако (да не дава господ) стане война вече ще се ориентираш в обстановката.
И как една казарма те учи да станеш войник ? Казармата те учи по-скоро колко бързо може да се отвратиш от доста неща, как се живее с изроди на едно легло и такива красиви неща.
Но не и на родолюбие, съвест и чест.Да не говорим за чисто бойни техники.

Ти ходил ли си в казарма? Минавал ли си някакво военно обучение? Ако да-можем да дискутираме, ако не-няма смисъл да ти се обяснява, защото няма да разбереш. Най-лесното нещо е да се научиш да стреляш с автомат.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 14 апр 2015 18:25

futbolqga написа:
djd написа:
ivan56 написа:А кой казва, че трябва да се върнем към обучението от едно време?! Къде пише, че пак трябва да има ставане в 5 ч и биене на крак по плаца до затъпяване. Идеята е да се даде минимум знания и умения за максимум кратък срок. А за това ролята на казарма може да изиграе и институтът. Стига да се помисли.
[offtopic]http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4710121[/offtopic]

Според мен е твърде малко,но пак е нещо.Все ще им влезе нещо в главата на днешната гелосана "младеж" с оскубани вежди. 8-)

Епа малко е та.
Едно време много се ядосвах на простотиите и чанча в армията. Изглеждаха ми безсмислени.
Но не е така. Най-голямата трудност в обучението на войника не е да овладее стрелбата с автомат или обръщането кръгом в правилната посока. :)
Най-трудно е да се пречупи психиката. Младежът на 18г. е с бунтовни настроения и твърде устойчив инстинкт за неподчинение.
Това за 3 месеца обучение, ставане в 8ч, слушане на лекции няма как да стане. Става само в калта и с ритници в задника. И за по-дълго време естествено.

Исакаш да кажеш, че инстинкта за неподчинение е нещо лошо? :shock: Ти си мечтата на всеки комунист.

Да, в армията това е най-лошото. Във всяка армия, не само при комунистите.
Искам да кажа, че е безсмислено да се обучават хора само да стрелят с пушка. Това не ги прави войници. Просто ще бъдат похарчени едни пари и ще бъде изгубено времето на хората.

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 14 апр 2015 18:28

Балкански Орел написа:И как една казарма те учи да станеш войник ? Казармата те учи по-скоро колко бързо може да се отвратиш от доста неща, как се живее с изроди на едно легло и такива красиви неща.
Но не и на родолюбие, съвест и чест.Да не говорим за чисто бойни техники.

Мен ме научи да бъда по-дисциплиниран и отговорен, по-приспособим и ориентиран в дадена ситуация и не на последно място...да нямам особени претенции към храната, т.е, научих се да ям всичко :) !
С две думи беше ми полезно, а не толкова отвратително и тежко да служа в родната казарма. То зависи и кой къде е служил де...! ;)
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 14 апр 2015 18:30

Гледам някои тук вече напълниха гащите при мисълта, че може да минат военна служба. Споко, бе, не е толкова страшно. А и няма да върнат задължителната служба.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Върни се в “Свободна зона”