Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот petko.h.markov » 14 юли 2015 20:57

1982 написа:
Кашчей написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:Тамошните граждани постоянно призовават ООН за намеса, за миротворчески контингент, ама телевизиите вече даже не дават новини оттам да не се гледа какво е в тая страна след голямото демократизиране и лафа на Хилари Клинтън "Ние дойдохме, ние видяхме, той умря!"

Аз пак те питам - защо реши, че в Либия има демокрация в момента ??!

След като няма демокрация, за чий беше да се сваля диктатурата тогава?

За чий, викаш нека цял живот живеят под ботуша .....

Има някои държави по света,чиито народи не са дорасли за демокрация.След диктатура винаги идва анархия и когато
това става при държави с различни религии и ниска култура се стига до граждански войни.Либия и Ирак са добри примери
за моите думи.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 юли 2015 21:02

1982 написа:
Кашчей написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:Тамошните граждани постоянно призовават ООН за намеса, за миротворчески контингент, ама телевизиите вече даже не дават новини оттам да не се гледа какво е в тая страна след голямото демократизиране и лафа на Хилари Клинтън "Ние дойдохме, ние видяхме, той умря!"

Аз пак те питам - защо реши, че в Либия има демокрация в момента ??!

След като няма демокрация, за чий беше да се сваля диктатурата тогава?

За чий, викаш нека цял живот живеят под ботуша .....

Викаш, гражданската война е по-добро пред ботуша, пречистващо и разрушаващо :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 юли 2015 21:55

fcb_bg написа:Абе на теб кой ти даде мандат да редиш живота на либийците?

Нищо не редя, просто коментирам, боли ме патката за либийците.

fcb_bg написа:Човека хубаво ти го каза по-назад - защо всички диктатори в региона са били години наред удобни и приятели на Щатите и изведнъж се оказват врагове. При една и съща диктатура.
Ааааааа, щото си имат собствено виждане за политиката на страната, което па идва в разрез с тая на щатите и аааааайде земи тез ракети ся.

От живота на либийците и диктатурата на Кадафи, стигнахме пак до ..... САЩ. :lol: :lol:

Ей, много болна тема ви е тоя САЩ, на всички русофили. :lol: :lol:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 юли 2015 21:57

petko.h.markov написа:Има някои държави по света,чиито народи не са дорасли за демокрация.След диктатура винаги идва анархия и когато
това става при държави с различни религии и ниска култура се стига до граждански войни.Либия и Ирак са добри примери
за моите думи.

То ясно, че винаги след диктатура се стига до анархия, ама на някои все САЩ им е виновен, това е универсалното зло. Къде има проблем по света, винаги САЩ стои зад него.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 юли 2015 21:58

Кашчей написа:Викаш, гражданската война е по-добро пред ботуша, пречистващо и разрушаващо :roll:

Нищо не викам, това си е някакво твое заключение, не ми го слагай на мен.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 14 юли 2015 22:00

Износа на демокрация и революция е еднакво вреден.Преди СССР изнасяше роволюция,сега САЩ изнасят демокрация и това не вещае нищо добро за народите които са приемници на този износ.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 юли 2015 22:03

1982 написа:
Кашчей написа:Викаш, гражданската война е по-добро пред ботуша, пречистващо и разрушаващо :roll:

Да де, твоето е че не трябва да се живее под ботуш, нищо, че и сега животът не е в демокрация.
Ако сам можеш да си го обясниш, аз не държа да ми го обясняваш!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 юли 2015 22:12

Кашчей написа:
1982 написа:

Да де, твоето е че не трябва да се живее под ботуш, нищо, че и сега животът не е в демокрация.
Ако сам можеш да си го обясниш, аз не държа да ми го обясняваш!

А, според теб, какво - трябва вечно да се търпи нечия диктатура, така ли ??

Хубаво мислене имаш.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 юли 2015 22:14

GOLEADOR написа:Износа на демокрация и революция е еднакво вреден.Преди СССР изнасяше роволюция,сега САЩ изнасят демокрация и това не вещае нищо добро за народите които са приемници на този износ.

А защо реши, че САЩ изнасят демокрация ?? :lol: :lol:

САЩ просто си дирят техния интерес, нищо повече. Тоя филм с демокрацията вие си го вкарахте.

Демокрация, ако ти не си я създадеш, няма кой отвън да ти я внесе, дори и да иска. ;)

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 14 юли 2015 22:14

МАНФРЕД ВЕБЕР КЪМ ЦИПРАС: "БЪЛГАРИЯ Е БЕДНА, НО СИ МЪЛЧИ И НЕ СЕ БУНТУВА, ЧАКА КРОТКО, НЕ Е КАТО ВАС"

/КРОСС/Беше унизително, когато в европарламента Манфред Вебер крещеше на Алексис Ципрас. Много политици на негово място щяха да скочат от банката и да хванат първия самолет за Атина. Защото никой, даже и германец, даже и богат, няма право да се държи като есесовец към лагерник. Но Ципрас да му мисли и неговите избиратели. Избраха според мене дългосрочния и сигурен, пред бързия, но може би пък изцелителен фалит. Думата ми обаче е за една част от речта на шефа на ЕНП.

Тази, в която засегна България. Когато каза на Ципрас да види колко е бедна България, но как си мълчи и не се бунтува, не всява размирици в европейското семейство, и кротко си чака закуската, обяда и вечерята от Брюксел, без да мрънка какво са й сготвили. Мълчанието на послушковците. Може би си мислите, че някой български политик от управлавящите е бил жегнат от думите на Вебер?

Че е било накърнено българското самочувствие? Глупости. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Нещо повече, премиерът Борисов със сигурност се е почувствал поласкан. Той обича да го хвалят. Особено когато му кажат, че слуша, че изпълнява всичко, които кажат «началниците“, както обича да ги нарича. Последно даже се помоли и на «оня горе началник“ да се разберат за руските санкции, които ние уж не приемаме, но послушно се подчиняваме. Както Ненчев послушно пуска натовски танкове. И ако това е разбираемо за страна член на Алианса, то неразбираемо е невежеството на министъра за броя им - два, четири или четиридесет. Но Соломон Хитроумний Паси го измъкна от конфуза «абе нека са 1400“.
Всъщност, може би не съм справедлив. Ненчев наистина не крие. Той не знае. Не му казват. Но е министър, защото е послушко. Борисов сигурно знае, защото каза, че на никого не е приятно танкове да бродят в родината. Не е приятно, но не е и полезно да се противиш. Бъди послушен и ще получиш награда.Когато Плевнелиев се срещна с Порошенко в Киев стана един срамен инцидент. Украински националисти, очевидно яко почерпени с перцовка, объркаха българското знаме с руското и изгориха, окъсаха и поругаха 15 наши флага. Пияни ли, националисти ли, далтонисти ли, гафът си е гаф. Киев официално поднесе извиненията си. На другата сутрин министър Митов по телевизията обяви, че няма информация за скъсани български знамена в Киев. Ето думите му: “Нямаме такава информация, ще проверим, съмнявам се изобщо да има подобно нещо, интересно защо се появява около подобни визити“. Няма ли? Има разбира се, но има и директива - никакви скандали. От кого? И от началника си. Той пък от неговите. Защо бе, господа? Направете нещо, свъсете вежди, покажете характер, дайте им да разберат, че това знаме е свято. Че са го носили истински българи, а не послушковци. Защото послушковците нямат знамена. Те носят знамето на победителя. А някога сме имали, нито едно не сме загубили по време на война. Но в мир сякаш ни е малко по-тежко.Най-подходящото знаме за страната на послушковците е бялото. Символът на предателството към идеала, и удобно за нашата любима позиция - да се завием с него като с чаршаф и да дремнем на сянка, докато мине бурята.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”