CSKA 78 написа:E, аз виждам, че не си запознат! Медиците носят FFP3, защото има до 98% защита!
И ако такива липсват, тогава използват FFP2! И аз не съм написал, че я носят по 100 часа, а по 24 часа, защото има недостиг!
Е, аз пък ти пиша за дефицит, не за липса. FFP3 липсват на много места, FFP2 са дефицитни, парцалките, за които обясняваше, че трябва да се носят по цял ден, ги има навсякъде и спокойно могат да се сменят на час и половина.
CSKA 78 написа:А парцалчетата дето ги носим имат ниска защита срещу вируса, особено ако някой ти се изкашля отблизо! Но ако и двамата носят маски, тогава филтрацията е двойна и рискът е доста по-малък да се заразиш!
Филтрацията е двойна, но когато ефектът е близък до нулата, 2х0 си е 0. Все пак съм съгласен за ползата при близко кашляне, както и предпазването от бъркане в носа, чоплене на зъбите и облизването на пръстите... И ползвам маска на публични места, най-малкото за да не притеснявам по-притеснителните около мен.
CSKA 78 написа: Пациентът с карцинома е дал два отрицателни теста, което значи, че е бил заразен от вируса преди това! Прочете ли ми хубаво предишния коментар?! Имунната система важна ли е при хора болни от рак?!
Не, не значи! Имал е ЕДИН положителен (при забележително висок процент на фалшиво положителните резултати по принцип), и ДВА отрицателни, бързо след това. Само сериозен паникьор би го записал в сигурно заразените. Самият карцином, според теб, как влияе на имунната система? Да не би той да я е подтиснал, как предполагаш?
CSKA 78 написа:А масажистите се броят за медицински лица във всички щати!
Те сестрите и парамедиците също се броят за медицински лица, но ти твърдеше, че ги броят за "доктори". Понеже едва ли си имал предвид доктори по философия - помолих да ми посочиш щат, в който ги броят за лекари. Един поне?
Нещо много въртелив взе да ставаш, що не се върнеш към сводката с починалите, там някак повече ти се получава паниката... Как е в Австрия и Швейцария, в Германия останаха ли живи хора?
П.П. Между другото, състоянието на панически ужас също срива имунитета, да не кажеш, че не съм ти казал.
Та... дишай дълбоко, радвай се на истинските неща и бъди здрав! От сърце ти го пожелавам.