Betchualeng Arnaikem написа:badboy95 написа:Познавам достатъчно руснаци и мога да кажа, че те гледат на нас като на чехълчета, за тях сме едноклетъчни и не само че нямат добро отношение към нас, ами си мислят, че сме били откраднали тяхната култура, едва ли не трябва да сме им васали.

Тази цяла идея, че Русия иска да ни спаси от сатаната ме втрещява вече, не съм очаквал, че има толкова хора, които са все още толкова наивни. И за протокола, смятам, че САЩ също не мисли добро никому, както се казва, на държавно ниво няма вечни приятели, има вечни интереси.
Напоследък това се забелязва сред редица руснаци, да, но руснаци, които сравнително късно са се запознали с България.
Тия по-дъртите някак си са по читави, поне сред моите познати.
Казвам руснаци, но не броя разните представители на купчината националнисти, живеещи в Руската федерация, при тях е различно. Примерно познавах един от Якутия (това е нейде си по дяволите в Сибир), човека след като се адаптира много хареса България, само циганите не му харесваха :D
Напълно възможно е да си прав, също както и аз, специално за руснаците, обикновените хора, не мога да твърдя, че всички мислят еднакво (което на практика е невъзможно). Просто споделих своите лични наблюдения. Но когато става въпрос за държавниците в Русия, много се съмнявам, че виждат в България какъвто и да е съюзник, дори и да ни искат на тяхна страна, за тях е важно да за облагодетелствани от едни такива взаимоотношения, тоест те не биха ни помогнали, ако нямат гарантирани ползи. Може някога да са направили добро, но това не значи, че и в бъдеще ще е така. За мен това е и главният проблем в България, в момента страната е разкъсана от западна и източна пропаганда, а никой не гледа нашите интереси.