love_hurtz написа:Жалко, че и твойто мнение ще бъде пропуснато от пишман разбирачите. По-тъжно е, че хора като теб не са в България, но никой не е длъжен да жертва личното си щастие за сметка на калпавата масовката в България. Поздрави от мене и успех в това, с което се занимаваш.
Благодаря за милите думи. Дай Боже нещата в България да се раздвижат в позитивна посока, макар към момента да не виждам как би могло да стане. Тогава със сигурност и аз, а и много други като мен, с радост ще се върнем вкъщи, при семейство и близки. Поздрави и от мен!
CTAHKO написа:Това между другото е един бърз и безболезнен начин да си оправим демографският проблем

Излизаме от ЕС и ни връщат всички емигранти в България

Ти да не обърка ЕС със СССР? Кой ще "връща емигранти", за които е похарчил толкова пари да образова? В Холандия се чудят какви мерки да предприемат, за да задържат по-голям % от завършващите тук студенти, ти си тръгнал да ги "връщаш" по родните им държави. Освен ако нямаш предвид да ни върнат ромското население - ама те тях така или иначе периодично си ни ги пробутват.
CTAHKO написа:Я стига глупости

Какво искаш да кажеш, че холандските пристанища и лондонската борса съществуват от създаването на ЕС и преди това ги е нямало на картата ли

Както холандските присанища са били ключови открай време, така и Лондон си е бил финансова столица на света от векове насам и без съществуването на ЕС. Въпросът обаче е, какво прави ЕС като загуби контролът над тях

Спрете да гледате едностранно на нещата и да обяснявате, колко е лошо да си независим и да искаш да провеждаш независима политика

Лондон може да е бил финансова столица, но без достъп до общия пазар е абсолютно недалновиден избор за всяка една финансова институция към този момент. Нека не забравяме, че последния път, в който Великобритания беше извън ЕС, то Общия пазар беше само още една хубава мечта (реално погледнато, Общия пазар беше завършен началото на 90-те).
pampi написа:Станко, що се връзваш?
След смъртта на Лондонското сити, следва и тази на швейцарските банки, защото "простите швейцарчета" не щат и да чуят за влизане в ЕС...

И отново - много неподготвен, колега! Интересно как Швейцарците "не щат и да чуят за влизане в ЕС", но са част от Общия пазар. Следователно и сравнението ти с Лондон е абсолютно неадекватно, моето момче.