Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 21:43

RedeviL написа:Какво да говорим, щом се съди за същността на някого по това с кого е работил или пък щом Петър Стоянов, който дава интервюта от дъжд на вятър, е решил да изкаже собствено и малко по-различно мнение по въпроса, значи някой го е активирал..

Сега ще го изкарат, че нарочно е загубил президентските избори от Първанов, глей сеир! Ей, не се ли усещате, тука един контингент, че всеки, който е с малко по-различно виждане от вашето, независимо дали е аргументирано или не - го засипвате с : трол, комунист, опорна точка, кутевист, подлога на ДПС, червен боклук и прочее... Вие кои сте-демократите ли сте, крайната инстанция ли? Не ви харесва правителството-ми ходете го сваляйте, бе! Кво си чешете тука восмите, ами не сте на барикадите? Или като наплюете някой по сталински обичай, си мислите, че сте наплюли БСП и ДПС...Имате претенции за европейска визия и поведение, а сте си бесни азиатски комунисти, че и отгоре! Две смислени изречения не можете да вържете като аргумент против кабинета, само на Росица задкулисието и олигархията ви в главата и кой предложил Пеевски... Да, и загробвали ни със заеми( майко мила, няма такъв ташак! :mrgreen: ). Вие да мислите не можете ли, бе?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 21:46

sin4ec написа:
Logical person написа:Първите реакции са панически и нескопосани. Първите опорни точки са на махленски език. Предложението ги свари много неподготвени и самото предложение е от такова естество, че е трудно да го атакуваш без да пострадаш. След всяко подобно нещо, все повече се разкриват зависимите, поддръжниците и скритите лимонки. Ето например Маргарита Попова се оказва, че е била колежка и са работили в една стая с майката на Пеевски. Тя го раздаваше герберка, после неутрална, сега и лъсна същността. Активираха и Петър Стоянов да хвали Бареков. Костов направи всякакви пируети за да не каже и дума срещу Пеевски. Всички прикрити лека полека се разкриват. Разделителната линия се очертава все по-ясно.

Неподготвени? БСП? Ама ти сериозно ли? Та Цецка преди няколко дни развиваше тез тези в спор с Мая Милфа!
Сори, но това не е диспут, а запалянковщина. Вие не съдите по право, а запалянковски. Вие се изказвате анти БСП не по право, а по дифолт! Точно този дифолт отдавна казах, че е грешката на протестите, което ги доведе до позорен крах, ама няма кой да слуша! Срещу кабинета не спорите с аргументи и с логика, а с крясъци, ултиматуми и първична омраза. Така няма да стане, но това си е ваш проблем.
А такова клеймене на вредителите, като в този ти пост, и Сталин би му завидял... Машалла, после викате на БСП, че били комунисти? Само се погледнете отстрани, и не се учудвайте, когато в анкетите името им е начело! Дерзайте!

Не си справедлив. Изказаха се множество конкретни аргументи и на протестите и след това. Зададоха се и множество конкретни въпроси. Да, има хора които са анти-БСП по запалянковски. Но много повече сме тези дето им дадохме шанс, които мислехме че са се поучили от грешките си и след ГЕРБ ще използват историческия си шанс да поуправляват добре и с това да си спечелят авторитет за 10 години напред. Но те се осраха за по-малко от месеца и се осраха с конкретни действия и реакции, а не с това че са БСП и ДПС. Дори Местан ми звучеше правдоподобно, когато в нощта след изборите говореше че трябва да се откажат от обръчите си, защото повече така не може и положението е стигнало дъното. И после какво ? Още с първата вълна назначения на познати депесари от далаверите при първата тройна коалиция. Аз съм последния който ще ги подцени, защото съм наясно с методите им. Наясно съм и че за тях властта е всичко и са готови на абсолютно всичко за нея. Чел съм достатъчно и са ми пределно ясни. И за това им разпознавам методите и реакциите. Изненадани са от предложението и още как. Същото беше след избухването на протестите. Първата седмица паника и неадекватност, а после започнаха да влизат в ритъм. След един месец имаха стройно изградена пропаганда и отбор защитници в публичното пространство. И Първанов ги изненада и при него реагираха неадекватно, едва днес Станишев го е ударил на молби и мазнене, което е много по-добро в случая от заплахите и компроматите които изливаха. Аз не си правя илюзии, че БСП ще се изпари, не и през следващите 10-15 години, но ролята и ще бъде много по-малка и постепенно ще се маргинализира. БСП за пореден път показа че не е нормална партия от 21 век и въпреки целия исторически и агентурен опит не може да оцелее в перспектива.

А колкото до другото - никой не тръгнал да линчува и да вкарва в лагери вредителите. Дори никой не отрича правото им да си ръсят опорните точки в публичното пространство. А всичко това е огромна разлика между комунизма и Сталин от една страна и нас от друга. Но ситуацията е такава, че няма как да подкрепиш Бареков или БСП/ДПС безкористно. Или са зависими или блажат и това не може да не се отбележи.

п.п. Ти като говориш за "соросоиди" и слагаш всички протестиращи и всички, които са против управлението под този знаменател, ти Сталинист ли си ?

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 21:48

RedeviL написа:Какво да говорим, щом се съди за същността на някого по това с кого е работил или пък щом Петър Стоянов, който дава интервюта от дъжд на вятър, е решил да изкаже собствено и малко по-различно мнение по въпроса, значи някой го е активирал..

Сериозно ли ? А пропагандата на управляващите как реши, че всикчи които някога са работили или печелили стипендия от НПО са соросоиди ? И разбира се всички които познават първите също са соросоиди ? И всеки който има мнение подобно на първите и вторите и той е соросоид. Много сте забавни, когато обвинявате другите в това което вие вършите.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 21:55

v.r.s. написа:
Има ли значение от кой и кога е предложен този референдум, нали Атака беше партията която призоваваше за се въведе задължителното гласуване, какво като това предложение е дошло от президента и ГЕРБ го подкрепя? След като отговаря на вижданията на Атака, защо изведнъж Сидеров се обяви против? Това е едно от нещата които харесвах и ми допадаха в идеите на тази партия, но се оказа, че всичко е само на думи за пред хората. Ако това предложение беше дошло от Сидеров отново ли щеше да го обявиш за популизъм? Един политик и държавник държи и отстоява принципите и вижданията си и когато предложените от опонента му неща съвпадат с това което е говорил и искал и той е нормално да гласува За, независимо, че предложението е дошло от друг. Но когато се обявиш против това, което си прокламирал с години и си прокарвал като идеи, само защото е предложено от друг, това е шизофренично поведение. Още повече когато преди това си дал властта в ръцете на етническата партия, против която уж си се борил и с гласовете на националистите си влезнал в парламента.

Грозно и жалко е поведенито на Сидеров, който добре знае, че вече е свършен като политик и ще подкрепя ДПС и БСП докрай, но поне истинските националисти не би трябвало да са против това предложение за задължително и електронно гласуване.

Чакай, чакай малко... Погледни изявлението на Сидеров-той атакува, и то с право, Росица. И аргументите му за нов начин на купуване на гласове никак не са за пренебрегване... И да, има значение, ГЕРБ му съсипа семейството и групата, реваншът е задължителен!
Относно феноменалната глупост, че е дал властта в ръцете на ДПС, имам следните въпроси: Колко министри и зам министри има ДПС, и колко БСП? Ако може, точна сводка, инак това е дрънкане на посоки.
В колко страни от ЕС има задължително, и в колко електронно гласуване? Пак държа на сводка-за пред публиката!
Аз цифрите ги знам и те никак не са в полза на твоето мнение. Но ги дай все пак.
А България се управлява от БСП. Това трябва да ви е ясно!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 30 яну 2014 22:01

Само за сведение - в Македония сърбоманите казват на българофилите, че са соросоиди. :idea:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 22:08

Logical person написа:Не си справедлив. Изказаха се множество конкретни аргументи и на протестите и след това. Зададоха се и множество конкретни въпроси. Да, има хора които са анти-БСП по запалянковски. Но много повече сме тези дето им дадохме шанс, които мислехме че са се поучили от грешките си и след ГЕРБ ще използват историческия си шанс да поуправляват добре и с това да си спечелят авторитет за 10 години напред. Но те се осраха за по-малко от месеца и се осраха с конкретни действия и реакции, а не с това че са БСП и ДПС. Дори Местан ми звучеше правдоподобно, когато в нощта след изборите говореше че трябва да се откажат от обръчите си, защото повече така не може и положението е стигнало дъното. И после какво ? Още с първата вълна назначения на познати депесари от далаверите при първата тройна коалиция. Аз съм последния който ще ги подцени, защото съм наясно с методите им. Наясно съм и че за тях властта е всичко и са готови на абсолютно всичко за нея. Чел съм достатъчно и са ми пределно ясни. И за това им разпознавам методите и реакциите. Изненадани са от предложението и още как. Същото беше след избухването на протестите. Първата седмица паника и неадекватност, а после започнаха да влизат в ритъм. След един месец имаха стройно изградена пропаганда и отбор защитници в публичното пространство. И Първанов ги изненада и при него реагираха неадекватно, едва днес Станишев го е ударил на молби и мазнене, което е много по-добро в случая от заплахите и компроматите които изливаха. Аз не си правя илюзии, че БСП ще се изпари, не и през следващите 10-15 години, но ролята и ще бъде много по-малка и постепенно ще се маргинализира. БСП за пореден път показа че не е нормална партия от 21 век и въпреки целия исторически и агентурен опит не може да оцелее в перспектива.

А колкото до другото - никой не тръгнал да линчува и да вкарва в лагери вредителите. Дори никой не отрича правото им да си ръсят опорните точки в публичното пространство. А всичко това е огромна разлика между комунизма и Сталин от една страна и нас от друга. Но ситуацията е такава, че няма как да подкрепиш Бареков или БСП/ДПС безкористно. Или са зависими или блажат и това не може да не се отбележи.

п.п. Ти като говориш за "соросоиди" и слагаш всички протестиращи и всички, които са против управлението под този знаменател, ти Сталинист ли си ?

Това мнение вече го приемам като сериозно и добре сложено. По ред на номерата-нямам претенции да съм справедлив-такъв е един Господ само! Но ми се губят нещо аргументите срещу кабинета. Губи ми се и тоталното осиране-ако ме осветлиш по тези въпроси, ще е добре. Без задкулисие и прочее глупости!
Не, не сте повече, малцинство сте! И тези протести започнаха ПРЕДИ Пеевски! Те бяха заложени, по дифолт и по герберастко подклаждане. Така или инак се провалиха с гръм и трясък.
Първанов е част от БСП и ще бъде винаги такъв. Някой може и да го играе изненадан, но това е несериозно.
Какво е бъдещето на БСП си е техен проблем. Нито аз, нито ти можем да го коментираме, те си знаят. Но се съмнявам, че ролята им ще се маргинализира, много се съмнявам даже!
Никога не съм слагал всички протести под общ знаменател. Но тези, дето веят знаменца с юмруче, са ми ясни отвсякъде...

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 30 яну 2014 22:08

Logical person написа:

Сериозно ли ? А пропагандата на управляващите как реши, че всикчи които някога са работили или печелили стипендия от НПО са соросоиди ? И разбира се всички които познават първите също са соросоиди ? И всеки който има мнение подобно на първите и вторите и той е соросоид. Много сте забавни, когато обвинявате другите в това което вие вършите.

Добре, да оставим общите приказки за това, че видиш ли цялата власт била в ДПС, всички далавераджии били назначени обратно, че Доган дърпа конците някъде изотзад и реално в правителството няма нито един кадърен човек и да помислим малко трезво над последните събития! Значи никой не оспорва референдума като идея, но хайде да си говорим сериозно - вие наистина ли вярвате, че тези толкова добре синхронизирани действия между Плевнелиев и ГЕРБ не са предварително договорени!?? Та нима забравихте как Борисов тръбеше навсякъде, че провеждането на референдума за "Белене" нямало смисъл, че било безмислено харчене на пари и отведнъж "ни в клин, ни в ръкав" стана пръв привърженик на тази идея!? Айде бе!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 30 яну 2014 22:18

sin4ec написа:
Logical person написа:Не си справедлив. Изказаха се множество конкретни аргументи и на протестите и след това. Зададоха се и множество конкретни въпроси. Да, има хора които са анти-БСП по запалянковски. Но много повече сме тези дето им дадохме шанс, които мислехме че са се поучили от грешките си и след ГЕРБ ще използват историческия си шанс да поуправляват добре и с това да си спечелят авторитет за 10 години напред. Но те се осраха за по-малко от месеца и се осраха с конкретни действия и реакции, а не с това че са БСП и ДПС. Дори Местан ми звучеше правдоподобно, когато в нощта след изборите говореше че трябва да се откажат от обръчите си, защото повече така не може и положението е стигнало дъното. И после какво ? Още с първата вълна назначения на познати депесари от далаверите при първата тройна коалиция. Аз съм последния който ще ги подцени, защото съм наясно с методите им. Наясно съм и че за тях властта е всичко и са готови на абсолютно всичко за нея. Чел съм достатъчно и са ми пределно ясни. И за това им разпознавам методите и реакциите. Изненадани са от предложението и още как. Същото беше след избухването на протестите. Първата седмица паника и неадекватност, а после започнаха да влизат в ритъм. След един месец имаха стройно изградена пропаганда и отбор защитници в публичното пространство. И Първанов ги изненада и при него реагираха неадекватно, едва днес Станишев го е ударил на молби и мазнене, което е много по-добро в случая от заплахите и компроматите които изливаха. Аз не си правя илюзии, че БСП ще се изпари, не и през следващите 10-15 години, но ролята и ще бъде много по-малка и постепенно ще се маргинализира. БСП за пореден път показа че не е нормална партия от 21 век и въпреки целия исторически и агентурен опит не може да оцелее в перспектива.

Това мнение вече го приемам като сериозно и добре сложено. По ред на номерата-нямам претенции да съм справедлив-такъв е един Господ само! Но ми се губят нещо аргументите срещу кабинета. Губи ми се и тоталното осиране-ако ме осветлиш по тези въпроси, ще е добре. Без задкулисие и прочее глупости!
Не, не сте повече, малцинство сте! И тези протести започнаха ПРЕДИ Пеевски! Те бяха заложени, по дифолт и по герберастко подклаждане. Така или инак се провалиха с гръм и трясък.
Първанов е част от БСП и ще бъде винаги такъв. Някой може и да го играе изненадан, но това е несериозно.
Какво е бъдещето на БСП си е техен проблем. Нито аз, нито ти можем да го коментираме, те си знаят. Но се съмнявам, че ролята им ще се маргинализира, много се съмнявам даже!
Никога не съм слагал всички протести под общ знаменател. Но тези, дето веят знаменца с юмруче, са ми ясни отвсякъде...

Ако може да се намеся с няколко примера!
1.бсп оплюваха герб за това ,че не увеличават пенсиите и това било геноцид срещу народа!Ще мине повече от година ,преди те да ги увеличат!
2.Преди дни излезе информация,че пенсионната реформа наложена от герб и "замразено" от бсп,се размразява.
3.В предизборно обръщение на сергей станишев,говори за 310лв. за всеки първолак в България сега и веднага!За да може цитирам:българското първолаче да влезе с високо вдигната глава в училище!Синът ми е първолак ,не получих нито един лев за това!
Това са примери за неизпълнени предизборни обещания!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 22:18

RedeviL написа:
Logical person написа:

Добре, да оставим общите приказки за това, че видиш ли цялата власт била в ДПС, всички далавераджии били назначени обратно, че Доган дърпа конците някъде изотзад и реално в правителството няма нито един кадърен човек и да помислим малко трезво над последните събития! Значи никой не оспорва референдума като идея, но хайде да си говорим сериозно - вие наистина ли вярвате, че тези толкова добре синхронизирани действия между Плевнелиев и ГЕРБ не са предварително договорени!?? Та нима забравихте как Борисов тръбеше навсякъде, че провеждането на референдума за "Белене" нямало смисъл, че било безмислено харчене на пари и отведнъж "ни в клин, ни в ръкав" стана пръв привърженик на тази идея!? Айде бе!

Референдума за Белене си беше чиста глупост. Това дали да го има или не едно предприятие е чисто икономическа конюнктура. Повечето хора изобщо не ги интересува дали ще има или не Белене.

От избирателната система обаче се интересуват почти всички. И народа има пълното право да определи правилата по които да се избира всичко останало. А ГЕРБ сега подкрепя , защото така им е изгодно. Дали са знаели предварително, не знам и не ме интересува. Като прочетох новината и аз веднага я подкрепих. И аз ли съм в синхрон с Плевналиев.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 30 яну 2014 22:25

Logical person написа:

Референдума за Белене си беше чиста глупост. Това дали да го има или не едно предприятие е чисто икономическа конюнктура. Повечето хора изобщо не ги интересува дали ще има или не Белене.

От избирателната система обаче се интересуват почти всички. И народа има пълното право да определи правилата по които да се избира всичко останало. А ГЕРБ сега подкрепя , защото така им е изгодно. Дали са знаели предварително, не знам и не ме интересува. Като прочетох новината и аз веднага я подкрепих. И аз ли съм в синхрон с Плевналиев.

Да се сравняват двата референдума е глупаво!За предния се опитах да разбера колкото се може повече,гледах дебати,четох в пресата и нищо не разбрах!Под нищо,имам в предвид цена на АЕЦ,цена на ток,имаме ли нужда от това,имаме ли алтернатива!Тъп референдум,на тъпа тема с тъпи обяснения.Този въпрос беше от компетенцията на правителството и това е!Докато този евентуален референдум е съвсем различен!Можем да изберем начин на избиране на народните представители!Най-малкото което е,аз искам да депутатите от Бургас ,да бъдат бургазлии или от региона!Всъщност въобще не ми е ясно как ги нагаждат тия списъци!

Върни се в “Свободна зона”