Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

parvanoff
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот parvanoff » 18 дек 2012 22:21

Пловдивчанинът написа:Абе в цяла Европа го има само при нас ли да го няма и да се дъним пред Европа и да ни глобяват. Така трябва пък и достатъчно през годините ви дишахме цигарите и ни омирисваха целите. Като искате да пушите няма да пушите по заведения толкова ли е трудно. Цигарите са толкова вредни обаче никой май не му пука.

Ти май не можеш да четеш? Ти грижиш ли се за своето здраве, че очакваш аз да го правя? А доколко са вредни цигарите е много относително нещо-колко човека познаваш, които са умрели от цигари? Аз лично не познавам такива, а съм виждал хора на възраст, която ние никога може и да не доживеем, които си пушеха без притеснение, а починаха от съвсем други неща...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 18 дек 2012 22:26

Айде остави ни нас непушачите кажи ми в коя страна от ЕС се пуши. Май няма такава, защото ние да сме единствените и цяла Европа да ни се смее и освен това държавата да плаща и глоби затова.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 18 дек 2012 22:32

Пловдивчанинът написа:Айде остави ни нас непушачите кажи ми в коя страна от ЕС се пуши. Май няма такава, защото ние да сме единствените и цяла Европа да ни се смее и освен това държавата да плаща и глоби затова.

Не виждам нищо смешно в това да се пуши. Който се смее на такива неща си е негов проблем. А това, че не се пуши в Европа не е точно така, но не мога да говоря от първо лице, тъй като не съм ходил, затова няма да дискутирам по този въпрос. Така или иначе това, че в Европа правели или не правели нещо не е критерий за мен и аз да го правя. ;) Все пак от всеки и всичко трябва да се взимат само положителните неща. И как реши, че държавата ще плаща глоби за това? Дай някакъв документ и ние да се просветим ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
баничката
Контакти:

Мнениеот баничката » 18 дек 2012 22:52

Аре стига- Биг Бос казА че ще си подаде оставката ако се върне димното положение.

Шанса Парламента да се изрепчи е 0.000001% - решено е- край.
Батман се изказа и (ОАП) Организираната Акция за Промяна- ПРИКЛЮЧИ с неуспех!

Който нещо се е надявал- да не е...

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 18 дек 2012 22:52

Твърдо съм за забраната за пушене, с две ръце съм и за това пушачите да взимат по-ниски заплати. До един момент прояваявах толерантност и разбиране към пушачите, но когато осъзнах какви изроди са всъщност, много се радвам на закона. Колежките на работа излизат по женски през 2-3 седмици и те са точно наравно пушачки и непушачки, но когато се разбират къде да ходят уговорката винаги е една: "Ако няма да се пуши, аз няма да дойда". И от известно време не са се събирали. Значи непушачките всеки път са проявавали толерантност и са сядали с пушачките а пушачките твърдо отказват да прояват разбиране и да отидат където не се пуши. Излиза, че те не ходят по заведения за да общуват с хората а за да пушат. Така, че с такива гадове - точно това е начина - твърда забрана и никакви такива глупости - до 10 не се пуши след 10 се пуши или заведения за пушачи и непушачи. Какво излиза - до 10 цигарите са отровни, след 10 са безвредни ли? Някъде четох, че само 16 % от пушачите са спрели да ходят по заведения, заради забраната. Като се вземе в предвид и че те не ходят по заведения за да консумират нещо а за да пушат излиза, че спада в оборотите на заведенията няма да е повече от 10 %.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
сини шампиони

Мнениеот сини шампиони » 18 дек 2012 23:02

Като заговорихте за цигарите що нищо не казвате за задължителните колани в колите за светнатите целогодишно фарове. след всяка радикална промяна имаше бойкоти протести но накрая всичко си идваше на мястото. Колко от вас карат без колан или с изгасени фарове? всяко чудо е за три дни след това всичко ще си дойде по местата и няма да има такива полемики да се пуши или да не се пуши в заведенията. Я някой да ми каже как е по добре да караш със запалени фарове само зимата или цяла година, че искате да се пуши след 22 часа. Като отмине още една две годни и всички пушачи ще си бъдат пак по заведенията и ще си павкат ел цигарите, а като се приберат в къщи ще си пушат истинските цигари.
И само Левски оле

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 18 дек 2012 23:04

Тези собственици са адски нагли парчета. Заведенията им били празни, защото не се пушило. Да вземат смъкнат малко цените да видят дали няма да ходят хора. Една тъпа малка загорка в дискотека 4-5 лв. В заведение 2- лв, а я купуват от дистрибутор за 70 стотинки. Ай да си го наджаскат в седалищата.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 18 дек 2012 23:06

demy27 написа:Твърдо съм за забраната за пушене, с две ръце съм и за това пушачите да взимат по-ниски заплати. До един момент прояваявах толерантност и разбиране към пушачите, но когато осъзнах какви изроди са всъщност, много се радвам на закона. Колежките на работа излизат по женски през 2-3 седмици и те са точно наравно пушачки и непушачки, но когато се разбират къде да ходят уговорката винаги е една: "Ако няма да се пуши, аз няма да дойда". И от известно време не са се събирали. Значи непушачките всеки път са проявавали толерантност и са сядали с пушачките а пушачките твърдо отказват да прояват разбиране и да отидат където не се пуши. Излиза, че те не ходят по заведения за да общуват с хората а за да пушат. Така, че с такива гадове - точно това е начина - твърда забрана и никакви такива глупости - до 10 не се пуши след 10 се пуши или заведения за пушачи и непушачи. Какво излиза - до 10 цигарите са отровни, след 10 са безвредни ли? Някъде четох, че само 16 % от пушачите са спрели да ходят по заведения, заради забраната. Като се вземе в предвид и че те не ходят по заведения за да консумират нещо а за да пушат излиза, че спада в оборотите на заведенията няма да е повече от 10 %.

Да ти имам доводите-ама вие наистина сте уникални... Ти изобщо чувал ли си какво е влиянието на никотина върху човешкия организъм? И не видях да отговаряш на нещата, които съм написал, а си изтъкнал някакви дреболии между хора, които излизат заедно без да се уважават взаимно... ;) Да не говорим как обиждаш всички пушачи-културен човек си...
сини шампиони, както казах всичко е въпрос на култура и интелект. Аз карам със запалени фарове и си слагам коланът, откакто имам кола и не ми е необходимо да ми въвеждат закони за това. И не виждам какво неудобство е да цъкнеш копчето на фаровете или да си сложиш колана за 2 секунди и как може да го сравняваш с ограничението на пушенето? Още повече, че така директно спасяваш човешки животи. А като цигарите са толкова вредни защо не се забрани производството им?
само Левски и България

Потребителски аватар
баничката
Контакти:

Мнениеот баничката » 18 дек 2012 23:12

Според мене и марихуаната трабва да се разреши-
легална продажба- акциз в хазната, а не в джоба на пласьорите.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 18 дек 2012 23:15

demy27 написа:Твърдо съм за забраната за пушене, с две ръце съм и за това пушачите да взимат по-ниски заплати. До един момент прояваявах толерантност и разбиране към пушачите, но когато осъзнах какви изроди са всъщност, много се радвам на закона. Колежките на работа излизат по женски през 2-3 седмици и те са точно наравно пушачки и непушачки, но когато се разбират къде да ходят уговорката винаги е една: "Ако няма да се пуши, аз няма да дойда". И от известно време не са се събирали. Значи непушачките всеки път са проявавали толерантност и са сядали с пушачките а пушачките твърдо отказват да прояват разбиране и да отидат където не се пуши. Излиза, че те не ходят по заведения за да общуват с хората а за да пушат. Така, че с такива гадове - точно това е начина - твърда забрана и никакви такива глупости - до 10 не се пуши след 10 се пуши или заведения за пушачи и непушачи. Какво излиза - до 10 цигарите са отровни, след 10 са безвредни ли? Някъде четох, че само 16 % от пушачите са спрели да ходят по заведения, заради забраната. Като се вземе в предвид и че те не ходят по заведения за да консумират нещо а за да пушат излиза, че спада в оборотите на заведенията няма да е повече от 10 %.

Ти имаш ли идея колко процента са пушачите в БГ ??? 60 % което ще рече 4 милиона души ! Мислиш ли че е редно да се пренебрегне по голямата част от населението в една страна и да не се зачита неговото мнение по какъвто и да е въпрос ??? Не се решават така нещата , щом има толкова много пушачи и всички те участват активно в икономиката и дават своя принос за страната , то и държавата е длъжна да се съобразява с тях !

Върни се в “Свободна зона”