Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 08 юли 2015 22:12

При положение, че Роснефт и Газпром от 5г изкупуват акции от съвместни партньорски дружества със западни компании в сектора, не виждам що тъй васконти се учудва.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Madonna
Контакти:

Мнениеот Madonna » 08 юли 2015 22:15

$3trillion wiped off Chinese stock markets in just the last few weeks

пълен колапс в Китай 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 08 юли 2015 22:18

Madonna написа:
$3trillion wiped off Chinese stock markets in just the last few weeks

пълен колапс в Китай 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Айде и Китай вече е на бунището на историята.
Остана само Полша да стане икономическа сила номер 1 в Европа и пророчеството ще се сбъдне, задокеанския краварник ще царува вечно. :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Tzar_Kiro
Контакти:

Мнениеот Tzar_Kiro » 08 юли 2015 22:18

Madonna написа:В момента гледам CNN и дават как европейците се карат на Ципрас и той изглежда сякаш си е глътнал граматиката 8-)

Абе то и Ципрас имаше реч в европарламента и се караше на "честните" и "принципни" европейци,но защоли от CNN са избрали момента в който европейците се карат на гордия елин,можем само да гаадаем!!!СлучаЕност???Не вЕрвам!!!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 юли 2015 22:21

Tzar_Kiro написа:
Madonna написа:В момента гледам CNN и дават как европейците се карат на Ципрас и той изглежда сякаш си е глътнал граматиката 8-)

Абе то и Ципрас имаше реч в европарламента и се караше честните и принципни европейци,но защоли от CNN са избрали момента в който европейците се карат на гордия елин,можем само да гаадаем!!!СлучаЕност???Не вЕрвам!!!

Или що не са пуснали кадрите как му ръкопляскат... :mrgreen:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 08 юли 2015 22:23

vaskonti написа:Всички линкове, които намирам са цитат на инфобалкани или съответно сръбската агеция. Разбирам, че ти е по-удобно новината да е вярна, но все пак е редно да докажеш, че е вярна. Няма как аз да доказвам, че нещо не съществува.

На мен нищо не ми е удобно, и нищо нямам намерение да доказвам. Преди година доволно коментирахме тук това, ако искаш-рови се и търси. Виж Политикус.ру-там има много по темата.
Но и самият факт, че тази година Русия стана производител №1 на петрол, е многозначителен. Виж и нефтените активи на Русия, кой и как е акционер в тях към днешна дата. Направи си малко труд. Русия очевидно ти е пълна мъгла, но да ме прощаваш, тука няколко човека разкриха и обясниха доста неща около Русия, нейните три паралелни икономики, военните истории и прочее. Ако не си уважил и си пренебрегнал труда им-аз не мога да коментирам.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 юли 2015 22:24

fcb_bg написа:При положение, че Роснефт и Газпром от 5г изкупуват акции от съвместни партньорски дружества със западни компании в сектора, не виждам що тъй васконти се учудва.

Учудвам се защото единственото подобно изкупуване, за което съм чул, дяловете в ЮП. Освен това Синчец ми цитира някаква сделка от преди няколко месеца - по време на санкциите, а не редица подобни операции през последните 5 години.
Аз затова питам какво са изкупили Газпром, от кого са го купили и съответнонякакъв линк по въпроса. Най-добре от руска агенция. Просто инфобалкани не ми звучи сериозно, все пакстава въпрос за сериозно нещо и би било нормално всякакви генции по света да кажат нещо. А то...само инфобалкани :roll:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 юли 2015 22:31

sin4ec написа:
vaskonti написа:Всички линкове, които намирам са цитат на инфобалкани или съответно сръбската агеция. Разбирам, че ти е по-удобно новината да е вярна, но все пак е редно да докажеш, че е вярна. Няма как аз да доказвам, че нещо не съществува.

На мен нищо не ми е удобно, и нищо нямам намерение да доказвам. Преди година доволно коментирахме тук това, ако искаш-рови се и търси. Виж Политикус.ру-там има много по темата.
Но и самият факт, че тази година Русия стана производител №1 на петрол, е многозначителен. Виж и нефтените активи на Русия, кой и как е акционер в тях към днешна дата. Направи си малко труд. Русия очевидно ти е пълна мъгла, но да ме прощаваш, тука няколко човека разкриха и обясниха доста неща около Русия, нейните три паралелни икономики, военните истории и прочее. Ако не си уважил и си пренебрегнал труда им-аз не мога да коментирам.

Да разбирам ли, че от цял сват само на инфобалкани им е ясно какво става в Русия? До какъв друг извод да стигна, след като нито една друга инфо агенция по света, включително руска, не казва нищо по въпроса?
Политикус.ру очевидно не е информационна агенция.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Madonna
Контакти:

Мнениеот Madonna » 08 юли 2015 22:44

Пекин въведе мораториум за продажба на мажоритарни дялове от компании
Кризата с акциите в Китай се задълбочава

Китай прави големи усилия, за да спре срива на фондовите си пазари, в тази посока е и решението на Комисията по регулиране на пазара на ценни книжа, която наложи шестмесечен мораториум на продажбата на мажоритарни дялове от публични компании. Това съобщи „Блумбърг”.
Предприетата стъпка блокира средства на инвеститори в размер на около 2.6 трилиона долара или 40% от пазарната капитализация на фондовите пазари в страната. Японският аналитик Цутому Ямада нарече решението „безумно”.

Според водещи икономисти, в Китай балонът с цените на акциите е на път да се спука. „Пазарът в тази страна значително се откъсна от реалността”, смята и управляващият директор на Silvercrest Asset Management Патрик Чованек.

Ако мораториума не доведе до спиране на срива на цените на акциите в Китай, възможно е да последват още по-жестоки мерки като спиране на търговията с акции и затваряне на фондовите борси, прогнозират експерти.

8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 юли 2015 22:47

Пазарна паника като за учебник. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”