Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Red_Neck » 24 авг 2023 14:26

ivan56 написа:Пак копи пейст. :)
Не разбира и грам руски, ама поства на руски :mrgreen:

Много ми напомня на един доставчик на техническо оборудване, който не знаеше бъкел немски, но всеки път ми идваше с каталози на немски и през 3 минути авторитетно повтаряше, "немското си е немско"! :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 24 авг 2023 14:40

Искам да изгледате внимателно това видео. Сашо Сивилов дава думата на едно младо украинско семейство, което се връща назад за събитията непосредствено преди и след началото на войната. Как започва всичко, от кога започва всичко, какво са ги съветвали по новините дни наред, как са ги евакуирали (или изобщо не са) и т.н. А, да... Най-важното е, че започна целият си разказ с думите "Това не е наша война!"

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VNL2AE26At0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fistoriata.net%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5O6Hycs628M&t=1s[/youtube]
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 24 авг 2023 16:26

Red_Neck написа:

Много ми напомня на един доставчик на техническо оборудване, който не знаеше бъкел немски, но всеки път ми идваше с каталози на немски и през 3 минути авторитетно повтаряше, "немското си е немско"! :)

Политическата Сиса е топ попадението и го крада :mrgreen:

Забавен е с глупостите, които пише по цял ден, но доста спам се получава.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 24 авг 2023 17:27

Soulen написа:
Red_Neck написа:

Политическата Сиса е топ попадението и го крада :mrgreen:

Забавен е с глупостите, които пише по цял ден, но доста спам се получава.

Той и на френски беше постнал, използвайки гугъл транслейт и разправяше на Смит какво пишело, а то нищо общо :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 авг 2023 20:01

Мнение точно преди 2 месеца.

paceto написа:Ако "напуснат" въпросните двама това изобщо не говори добре за Русия и Путин, защото така всеки с малко повече армия ще може да му извива ръцете и да го командва един вид. Утре този главорез ще поиска нещо друго и Путин ще трябва да му угажда ако въобще остане жив, защото може да падне и той от някоя тераса или да го убият "украинците" на фронта.

Сега остава да чуем и смехотворната версия от руснаците.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 24 авг 2023 20:24

Западната преса акцентира върху човешките ресурси на Украйна.
ВСУ исчерпали возможности для мобилизации, время на исходе — The Telegraph

Конфликтът се превръща във война за оцеляване - министър на финансите на Украйна.

▪️Украйна отчаяно се нуждае от международни източници на финансиране.

▪️Разходите в сектора за сигурност и отбрана тази година са 1,6 трилиона гривни. Това е повече от събраните данъци.

▪️ Украинското министерство на финансите подготвя държавния бюджет за войната за оцеляване.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 24 авг 2023 20:38

paceto написа:Сега остава да чуем и смехотворната версия от руснаците.

"Украинците" няма как да го убият, щото в момента Пригожин им е последната грижа. Ама няма никаква логика и Путин да го поръчва... Ако Путин искаше да се разправи с него, оная парлама дето я спретнаха през юни беше просто идеалният момент за всичко това. Тогава можеше да му лепнат солидна присъда...
Другото нещо... Според мен, прекалено много се преиначава ролята му. Пригожин е най-обикновен клоун, той е просто една пионка. Подставено лице. ЧВК Вагнер не е Пригожин, създадена е благодарение на дейното участие на Кремъл и МО. Да не говорим, че не е и особено успешна. Да, в Украйна се справиха, ама преди това доколкото помня претърпяха крушения. Вероятно поради липсата на достатъчно подготовка. Но определено в Бахмут изнесоха битката те. Както и да е.
Нещата които ги разправяше през последно време...? Кое от тях излезе истина? Да си припомним изказванията му, че понеже руската армия била тотално некадърна, украинците щели да пробият отбраната им без особени проблеми. Видяхме... Четири месеца - пет села на кръст. А, да... оня ден успяха да си върнат Работино. Забили са и украинското знаме там. Поне засега... Цената вероятно ще е особено солена, поредните дни с по 500-1000 загинали. Телеграм-а беше пълен с трупове.
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 24 авг 2023 20:53

От Пригожин каза стигнахме, че тоя е Яне Янев.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 авг 2023 21:13

Drunken_Master написа:
paceto написа:Сега остава да чуем и смехотворната версия от руснаците.

"Украинците" няма как да го убият, щото в момента Пригожин им е последната грижа. Ама няма никаква логика и Путин да го поръчва... Ако Путин искаше да се разправи с него, оная парлама дето я спретнаха през юни беше просто идеалният момент за всичко това. Тогава можеше да му лепнат солидна присъда...
Другото нещо... Според мен, прекалено много се преиначава ролята му. Пригожин е най-обикновен клоун, той е просто една пионка. Подставено лице. ЧВК Вагнер не е Пригожин, създадена е благодарение на дейното участие на Кремъл и МО. Да не говорим, че не е и особено успешна. Да, в Украйна се справиха, ама преди това доколкото помня претърпяха крушения. Вероятно поради липсата на достатъчно подготовка. Но определено в Бахмут изнесоха битката те. Както и да е.
Нещата които ги разправяше през последно време...? Кое от тях излезе истина? Да си припомним изказванията му, че понеже руската армия била тотално некадърна, украинците щели да пробият отбраната им без особени проблеми. Видяхме... Четири месеца - пет села на кръст. А, да... оня ден успяха да си върнат Работино. Забили са и украинското знаме там. Поне засега... Цената вероятно ще е особено солена, поредните дни с по 500-1000 загинали. Телеграм-а беше пълен с трупове.

Значи според теб смъртта му е някакво нечувано и невиждано съвпадение. :roll: Ти сериозно ли не виждаш пръста на Путин, а да кажеш, че това е единичен случай да се съмнява човек, ама така се разправя от години с неудобните. Абсолютно съм сигурен, че това ако беше от другата страна на барикадата т.е. да е украинец и се опитваше да свали Зеленски тук нямаше въобще да го подлагаш на съмнения и веднага щеше да намесиш украинците, ЦРУ, МИ6 и т.н.

Колкото до Вагнер май наистина не си запознат с нещата около тях през последните години особено подвизите им в Африка, Сирия и Латинска Америка. Да, в Сирия ядоха пердах от американците, ама това няма значение понеже оперират от години под заръка на Путин. И като говориш на кого е проект Вагнер защо избягваш да споменаваш Путин, а го маркираш с Кремъл и МО? Нали знаеш кой го издигна и кой го направи бизнесмен или си викаш ей така от нищо някакъв насилник и бивш затворник ще стигне до сделка с Кремъл за кетъринг?

Толкова ли е трудно да си признаеш, че Путин го ликвидира, така както мнозина преди него? Ако беше някой платен трол бих си го обяснил защо не искаш да му споменеш името и да го замесиш понеже ще секнат рублите, ама знам, че не си такъв и продължавам да се учудвам на детинското ти мислене и разсъждения по определени теми що се касае до Русия и Путин.

Упорито не коментираш и комплекс Камчия, която е руска територия на наша си земя.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 24 авг 2023 21:16

Aз мисля, че нито ти, нито аз сме някакви, че да знаем със сигурност кой го е убил!? Не знам, как ги говориш тия неща с абсолютна увереност... До няколко дни ще излезе допълнителна информация по случая. Оттам нататък няма какво да коментирам. Най-малкото не съм Бобо Николов и неговите мега предположения, които НИКОГА не се сбъднаха. Фалити и тем-подобни НЕслучили се неща.

Между другото, не помня и някога да съм коментирал подобни случки без да имам изложени фактите. Ако имаш пример, дай...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”