Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Всъщност по бТВ дадоха, че около 70% ще гласуват ''проевропейски''.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
boabbb написа:vaskonti написа:Това някакъв отговор ли трябва да е?
Да, трябва да еНе се прави на малоумен, моля ... Дълг 200% от БВП, болшинството от облигациите изкупени от ... изненада, изненада - ЕЦБ
![]()
Глупости на търкалета ... Опитват се да правят хартиена печатница като Щатите, обаче няма да стане - нефта не е в евро
Някой карал ли ги е гърците да взимат толкова пари? А като ги взимаха оплакваха ли се? А като лапаха кюфтетета реваха ли? Защо не ги инвестираха в нещо рационално, а предпочетоха да си пият узото?
А да питам ли пак дали условията за тях са по-различни от условията за всяка друга страна или пак ще ме питаш що бия негрите?
Дори и сега ЕС да приеме някои условия, дори и да им опрости некой лев(явно 100 милиарда опростен дълг им се вижда малко на византийците), какво ще стане след време, когато дойде време да се плаща, все пак? Пак ли ЕС ще са изедници, пак ли ще са виновни хем, че са давали пари, хем и че не дават още?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
boabbb написа:dunavfc написа:boabbb написа:Синьо сърце написа:Madonna написа:Синьо сърце написа: А Китай и Русия наблюдават случката с интерес и известна доза присмех. Защото са наясно, че Италия с 2 трилиона дълг е въпрос на време да гръмне. И ако европас набутакис с 300 млрд донякъде може да се преживее, то набутацио с дуе трилионе и отгоре ще е воистина сеир.
Италия има по-голяма икономика от Русия ..смятай
Верно? А колко е дългът на Русия?
Около 250 млрд. долара, иначе казано - 11% от БВПСмятаме въпроса за приключен
... Важен е факта, че Русия вече задмина, не знам дали е официално още, по средна заплата цяла Южна Европа ... Едва ли ще задмине Северна, поне докато балона с облигациите не се спука
Лошо е, че нашия дълг започна пак да се помпа ... Вече стига 25% от БВП и отива в опасните граници
Русия е задминала чисто новите ми обръснати топки, ама не е и когото и да е било по заплати в Южна Европа...
Къде в Южна Европа получават 550-600 евро средна заплата ?
В ИспанияМай по-далеч от гореспоменатите топки не виждаш ... Реалността, за съжаление, е доста по-грозна от нашите представи
Говориме за 25% безработица, която при младите е около 50%
Средната заплата в Испания е 600 евро !? Ти на какъв точно наркотик си ?
Я прочетете какви ги свърши този бог на гръцките финанси. Много му е голямо шубето, то и няма как драхми да печата, щото унищожили калъпите.
А този направо издави рибата
К`во им се радвате на гърците. ЕС е казал, че за тях само ..хуманитарна помощ
Варуфакис обяви новината в личния си сайт
Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис подава оставка. Той обяви напускането си на поста в съобщение на съобщение на личния си сайт, публикувано преди минути.
Изявлението му идва след вота на референдума в неделя, на който 61.5% казаха "не" на плана на кредиторите на страната. Преди националното допитване Варуфакис лично агитира сънародниците си да гласуват против условията на кредиторите. Тогава той предупреди, че ако гърците гласуват с "да", той ще се оттегли.
Само часове, след като стана ясен изходът от референдума самият Варуфакис написа в социалните мрежи, че до 24 часа Гърция може да се споразумее с кредиторите. Очевидно обаче категоричното мълчание на Брюксел е повлияло върху окончателното му решение - да се оттегли от поста си като финансов министър на Гърция.
А този направо издави рибата
Още снощи гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че "не" на референдума в Гърция не означава "скъсване с Европа, а "укрепване на нашата сила за договаряне" с кредиторите, ЕС и МВФ, съобщи "Фокус".
В телевизионно обръщение премиерът увери още, че неговото правителство е "готово да възобнови преговорите с план за надеждни и социално справедливи реформи" и че "този път въпросът за (реструктурирането на) дълга ще бъде на масата" на преговорите.
К`во им се радвате на гърците. ЕС е казал, че за тях само ..хуманитарна помощ
ЕС да не говори много, защото хазяина още не си е казал последната дума.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
Синьо сърце написа:dunavfc написа:
Винаги ми е било интересно, как говориш за ЕС, все едно ти живееш в Африка или на Марс...
Единствените губещи от цялата работа са гърците и който не го разбира или се прави на интересен и злорадства или просто си няма хал хабер от нещата..Ти си човек, който си има хабер от нещата и се надявам тоя патос и еуфория, който имаш от вчера да се дължи просто на злорадство и дразнене...
Мен никой не ме е питал за този ЕС дали искам да съм в него. Не искам и не го възприемам. А последствията именно за ЕС ще са не по-малко тежки, отколкото за Гърция. И няма как да не злорадствам, след като цялата европейска машина и медии се беше впрегнала за този референдум, а накрая-БУМ!
Даже и наште телевизионни жалкари нещо смънкаха в началото, че били прогнозни резултатите( още не се знаело), после се хванаха, че разликата била малка и Ципрас нямало да има право да преговаря с такава малка подкрепа. А когато почнаха да идват официалните протоколи, очертаващи разгромното 62-38, просто спряха и да мрънкат...голям кеф!
Теб никой не те е питал, но народът ти е категоричен по този въпрос. Харесва ли ви или не, мнозинството от българските граждани са за членството ни в ЕС и си мечтая някой ден, наистина да се проведе референдум по въпроса, та може доста хора просто да замълчат по темата.
Резултатите наистина са доста изненадващи, предполагаемата разлика от 1-2 % се превърна в над 20 %, това никой не го отрича. Много добре знаеш, че последици за останалите в Европа сигурно ще има, но те ще бъдат краткотрайни и почти безболезнени, докато за гърците нещата никак не отиват на добре. Който смята, че Русия ще компенсира липсата на подкрепа във всеки смисъл за гърците за сметка на ЕС е доста наивен.
Дунаве, ставаш смешен ... Миналата седмица си говорих с испанец, който е емигрирал и работи в чужбина ... Стартова 400 евро - добре ли е
А в Мадрид, вика, наема е 350 ... Аз лично също се изненадах, но е факт. Иначе защо ще бяга от Андалусия ?
Леевски, оле
boabbb написа:Дунаве, ставаш смешен ... Миналата седмица си говорих с испанец, който е емигрирал и работи в чужбина ... Стартова 400 евро - добре ли еА в Мадрид, вика, наема е 350 ... Аз лично също се изненадах, но е факт. Иначе защо ще бяга от Андалусия ?
А, бе пич...Има си данни за тия неща, бе човек, не става ей така оня бил казал на единият, пък другият казал на третият.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... erage_wage
vaskonti написа:boabbb написа:vaskonti написа:Това някакъв отговор ли трябва да е?
Да, трябва да еНе се прави на малоумен, моля ... Дълг 200% от БВП, болшинството от облигациите изкупени от ... изненада, изненада - ЕЦБ
![]()
Глупости на търкалета ... Опитват се да правят хартиена печатница като Щатите, обаче няма да стане - нефта не е в евро
Някой карал ли ги е гърците да взимат толкова пари? А като ги взимаха оплакваха ли се? А като лапаха кюфтетета реваха ли? Защо не ги инвестираха в нещо рационално, а предпочетоха да си пият узото?
А да питам ли пак дали условията за тях са по-различни от условията за всяка друга страна или пак ще ме питаш що бия негрите?
Дори и сега ЕС да приеме някои условия, дори и да им опрости некой лев(явно 100 милиарда опростен дълг им се вижда малко на византийците), какво ще стане след време, когато дойде време да се плаща, все пак? Пак ли ЕС ще са изедници, пак ли ще са виновни хем, че са давали пари, хем и че не дават още?
ЕС ти дава до 3% дефицит в бюджета ... За какви 300 млрд. говориме въобще
Леевски, оле
dunavfc написа:boabbb написа:Дунаве, ставаш смешен ... Миналата седмица си говорих с испанец, който е емигрирал и работи в чужбина ... Стартова 400 евро - добре ли еА в Мадрид, вика, наема е 350 ... Аз лично също се изненадах, но е факт. Иначе защо ще бяга от Андалусия ?
А, бе пич...Има си данни за тия неща, бе човек, не става ей така оня бил казал на единият, пък другият казал на третият.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... erage_wage
Уикипедия ...
Леевски, оле